AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
najbolje po knjizi, osobito ako nemaš nikakva predznanja vezana uz materiju. A pitanja se ponavljaju većinom, iako dođeš li Ceronji ili Tepeš oni vole postavljati puno potpitanja što možeš zaključiti čitajući iskustva ostale ekipe s foruma. No drži se ti tih pitanja jer ona će ti biti orjentir za učenje ako ništa. Odlučiš li se za skriptu, moj savjet je bar pročitaj knjigu. I pomoli se Bogu da na roku na koji izlaziš nema "omiljenog dvojca" Sretno!

nedzla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze mi neko reci o cemu ovisi kako ce drustvo biti ustrojeno i sto je ovaj 'squeeze out'? cujem da je to ceronja pitao na proslom roku... ne znam jel se tak pise..

Dolla

Miss Gates
moze mi neko reci o cemu ovisi kako ce drustvo biti ustrojeno i sto je ovaj 'squeeze out'? cujem da je to ceronja pitao na proslom roku... ne znam jel se tak pise..
O odabiru ustroja odlučuju slobodno osnivači a squeeze out potraži u knjizi kod d.d.-a gdje se govori o dionicama i njihovom prijenosu valjda, nemam knjigu pri ruci pa ti ne mogu točno reći...

katyy

na šta se odnosi pitanje pravo članova neznam jel za dd (uprava odbor) jel doo ili nekaj treće

Stefan

Bok ljudi,

zamolio bih nekog, tko je bio na današnjem ispitu, da objavi neka pitanja?!
Nije bitno kod kojeg je prof. bio...

Hvala puno,puno! :happy:

margi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnjeg roka: sudski registar, prokura, trgovačka punomoć, uprava kod d.o.o-a, trgovačko društvo, zadruga...
Uglavnom sve osnovno pitaju!! :))

ivera

ekipa...danas na roku su bili prof. Miladin i Tepeš..koja je bila loše volje ...xd :) ekipu je gnjavila oko vlastitih dionica jako htjela je da joj ne znam točno od njih.. malo ih je kod nje proslo..Miladin je pak pitao tako osnovno da osnovnije nije mogao..trgovačku punomoć,prokuru ,podružnicu, sudski registar.. i sad on je ispitao 15 ljudi prije nego tepeš troje ..da živa istina.. i sad nas par misleci da smo nesretnici krene nas prozivati neki profesor koji nije ni ceronja ni petrovic,a ni miladin.. mislimo da se preziva Markovinović... za tog profesora mogu reći otkako studiram na ovom faxu da nisam srela ugodnijeg i boljeg profesora... od nas sedam sretnika koji smo bili kod njega prošli smo svih sedam s time kada bi postavio pitanje ocekuje da nesto znas ako si na dobrome putu sam dovrši i bez puno pitanja upise odmah ocjenu u index.. jako malo pita .. ali on se vise bazire na onaj dio imenovanje ,opoziv ostavka kod d.d a i kod d.o.o. ... znači mi smo kod njega svi prošli..želim vam sreću da svi dodete kod njega ;)))))))

btw.. ne znamo jel prof. Markovinović ili Parać :) a moguće da je i Parać :)

topanga

bok ljudi :wink5:
ovak..zanima me kolko je vazan onaj dio kod dd-a koji se odnosi na posebnosti drustava dionica kojih se trguje na uredenom trzistu(od 153 do 171 strane u knjizi). necu stic to naucit pa me zanima dal je to vazno..i da, onaj dio o nistetnosti i pobojnosti odluka gl skupstine ( ona silna nabrajanja 139-143 str) hvala unaprijed :blushed:

xxxx

ovak..zanima me kolko je vazan onaj dio kod dd-a koji se odnosi na posebnosti drustava dionica kojih se trguje na uredenom trzistu(od 153 do 171 strane u knjizi). necu stic to naucit pa me zanima dal je to vazno..i da, onaj dio o nistetnosti i pobojnosti odluka gl skupstine ( ona silna nabrajanja 139-143 str) hvala unaprijed :blushed:
Koliko mi je poznato te se posebnosti uopće ne trebaju učiti,,,A sad ako netko zna drugačije,nek kaže...

Maja69

odluke glavne skupštine su itekako bitne...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks