AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

katyy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
neznam kako vi stojite ali ja što više čitam to manje znam sve mi je zmješano tako da neznam šta će biti sutra nadam se da nisam jedina kojoj je tako

topanga

Previse je tih podataka,tko koga imenuje,te ovlasti..uzas! Nadam se da ce bit okej profesori sutra i da cemo svi proc :) ako mi netko
Moze odg dal pitaju pobojnost i nisternost odluka gl skupstine kod dd(znaci ona nabrajanja kad dolazi do toga..) bila bih zahvalna.

jope

jojjj ljudi i tako je meni samoj i znam da ne znam ništa..
odgovor na pitanje
odluka glavne skupštine može biti ništetna
1. ako je odluka donesena na GS ako nisu sazvale one osobe koje na to nisu bile ovlaštene
2. ako je odluka donesena na GL

mato.zg

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo bila kod Miladina(mislim)...pitao me samo smanjenje i povečanje temeljnog kapitala u d.d.-u(samo nabrojat) i koja su upravljačka prava iz dionica...i dvojčica u indexu!Kratko i jasno...sretno svima s ovim predmetom!!!:)

topanga

od 44 na popisu pojavilo nas se mozda 20 i jos 6 cura s poreznog. pocelo je oko pola 3, miladin i petrovic su ispitivali. miladin prvi dio abecede petrovic drugi. kod miladina su kolko znam svi prosli, neka osnovna pitanja a petrovic je dosta rusio. oni su oko pola 4 rekli da su gotovi i nas 4 cure i jos te s poreznog smo ostale cekat. onda se pojavila tepes i uzela nase indexe. prvo je ispitivala ove s poreznog a onda nas. moram rec da uopce nije istina onio sto se pise o njoj. zena ima bahati nastup al ako znas normalno da te nece rusit. mene i jos jednu curu je htjela pitat za 4...uglavnom, u indexu je trojkica :))))
pitala me nacin osnivanje dd-a, simultano objasnit, unosenje uloga u dd, nacin povecanja t kapitala kod doo i dd, izmjena statuta, koje vecine glasova postoje kod glavne skupstine...uglavnom, stvarno osnove.
sretno svima na drugim rokovima, bacam se na jos teze ispite :D

katyy

ja sam bila kod petrovića i mogu reć da je ok pitao me je prokuru opoziv nadzornog odbora kod dd poslovne udjele dionice organe dd i doo i prošla sam al ova cura samnom nije imala pojma i s razlogom je pala tako da je to sve individualno... sretno ostalima

Melanie

Bakalar
jel mi moze netko rec dali se moze proc po pitanjima sa foruma???
može se proći po tim pitanjima bez problema...
ali, nemoj se 100% osloniti na njih, jer ak profesoru nekaj novo padne na pamet... ništa ti neće pomoći... :))))

Može li mi netko objasniti ukratko razrješnicu?

xxxx

može se proći po tim pitanjima bez problema...
ali, nemoj se 100% osloniti na njih, jer ak profesoru nekaj novo padne na pamet... ništa ti neće pomoći... :))))

Može li mi netko objasniti ukratko razrješnicu?
Pa evo mislim ja ti mogu reći iz skripte ono da je to očitovanje volje dioničara u GS o tome kako članovi npr. uprave obavljaju svoje dužnosti. O davanju razrješnice se može odlučivati zajedno,no može i odvojeno,npr. zatraže dioničari koji drže dionice od najmanje 10% tk.
Kod NO,GS da je razrješnicu svim članovima NO zajedno,ili pojedinačno svakome (Ako GS tako odluči ili to zatraže dioničari sa udjelom od najmanje 10%tk)...
Mozda sam nešto pomogla:laughing:

marija3

Da li središnje klirinško depozitarno društvo posluje na temelju Zakona o tržištu vrijednosnih papira ili na temelju Zakona o tržištu kapitala?I da li njegov rad nadzire Komisija za vrijednsne papire Rh ili Hrv. agencija za nadzor financijskih usluga?

xxxx

Da li središnje klirinško depozitarno društvo posluje na temelju Zakona o tržištu vrijednosnih papira ili na temelju Zakona o tržištu kapitala?I da li njegov rad nadzire Komisija za vrijednsne papire Rh ili Hrv. agencija za nadzor financijskih usluga?
SKDD posluje na temelju zakona o tržištu vrijednosnim papirima i njega nadzire Komisija za vrijednosne papire rh...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks