AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

tratincica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
neka mi netko molim vas napiše koliko smijemo imati nula u ispitu, 3 ili 4, ljudi mi svašta govore i više ne znam šta je točno, a hitno mi treba odgovor zbog današnjeg ispita??

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Grupa A
1.Upravljanje i značajke upravljanja?
2.Transmisijski karakter i centrifugalni element?
3.Uzroci porasta uprave i objasniti?
4.Institucionalne inovacije u demokratskoj dekoncentraciji?
5.Razlozi promjena procesa organizacije'
6.Elementi javnosti funkcioniranja?
7.Okolina uprave organizacije i objasniti njihove probleme?
8.Ograničavanje uprave pravilima, sta normativi obuhvaća?
9.Nabroji efekte i pod kojim pokretom su nastali?
10.Objasni osobne učinke?
Eto toliko od mene!

tratincica

dali kod pitanja ograničenje uprave pravilima-normativna pravila, trebalo samo nabrojat ili i objasnit svaki pojedini?

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Prodajem skopirane knjige iz nauke,ono isto kaj vam prodavaju u kopiraoni u Masarikovoj,ja vam samo malo spustim cijene..Knjige su ko nove,nema ništa zašarano ni markirano..Zainteresirani nek se jave na "Privatnu poruku"..

blabla

Prodajem skopirane knjige iz nauke,ono isto kaj vam prodavaju u kopiraoni u Masarikovoj,ja vam samo malo spustim cijene..Knjige su ko nove,nema ništa zašarano ni markirano..Zainteresirani nek se jave na "Privatnu poruku"..
joj, nemoj ih prodavat, trebaju nam za 2.godinu:laughing:
i to pod obaveznu literaturu:angry:

:laughing:

laminat

joj, nemoj ih prodavat, trebaju nam za 2.godinu:laughing:
i to pod obaveznu literaturu:angry:

:laughing:
Fala kaj si mi rekla..jel nam možda trebaju za drž.upravu i EUP? Videl sam sad u vodiču da su za te predmete navedeni knjiga "nastavni materijali" ko obvezna literatura..:crazy:

blabla

Fala kaj si mi rekla..jel nam možda trebaju za drž.upravu i EUP? Videl sam sad u vodiču da su za te predmete navedeni knjiga "nastavni materijali" ko obvezna literatura..:crazy:
mda...
tak nešto...:happy:

a ja ih već dala:laughing:
budem se tebi prikrpala:tongue2:

nioma

Ej ekipo... ja se nisam bavila naukom od 2006. godine, pa me zanima koja je sve literatura sada potrebna za ispit?! Da li vrijedi ona knjiga od prije. Ili je sve novo? I gdje mogu nabaviti sve materijale?

Leptiric_20

Ej ekipo... ja se nisam bavila naukom od 2006. godine, pa me zanima koja je sve literatura sada potrebna za ispit?! Da li vrijedi ona knjiga od prije. Ili je sve novo? I gdje mogu nabaviti sve materijale?
STUDIJ JAVNE UPRAVE, DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE
NAUKA O JAVNOJ UPRAVI

POPIS LITERATURE

Za pripremu za test/ispit studentima se preporuča konzultirati i predavanja koja se nalaze na web stranici Katedre za upravnu znanost, a odnose se na cjeline III i IV.

Preporuča se pročitati sitni tekst u knjizi Pusić (2002) Nauka o upravi.

Cjelina I: Temeljna pojmovna pitanja javne uprave / Razvoj proučavanja uprave
1. E. Pusić (2002) Nauka o upravi. Zagreb: Školska knjiga.
a. Točke 1-12 (Upravna organizacija, upravljanje)
b. Točke 13-24 (Nauka o upravi, Razvoj proučavanja uprave)
2. Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet.
a. E. Pusić: Upravni sustavi – str. 3-6

Cjelina II: Javna uprava u društvu
I. Točke 25-36.(Uprava u društvu – Razvoj uprave)
2. Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet.
I. Koprić: Građani i uprava – str. 19-23
II. E. Pusić: Odnos građana i uprave – Povijesni razvoj – str. 25-27

Cjelina III: Uprava i politički sustav
a. Točke 37-43 (Razvoj političkih sustava)
b. Točke 44-45 (Problem birokracije)
c. Točke 46-55 (Sredstva političkog nadzora)
a. E. Pusić: Odnos uprave i vlasti – strukturna rješenja – str. 37-43

Cjelina IV: Upravna organizacija

a. Točke 67-72 (Proces organiziranja)
a. I.Koprić: Upravna organizacija - str. 47-98

Cjelina V: Metode upravljanja i javnog menadžmenta
a. Točke 89-92 (Materijalna sredstva)
b. Točke 93-97 (Predviđanje u upravi: planiranje)
c. Točke 98-100 (Vođenje u upravi)
d. Točke 101-104 (Komunikacije u upravi)
e. Točke 105-106 (Postupci u upravi)
f. Točke 107-109 (Nadzor u upravi)
a. E.Pusić: Odnos građana i uprave – Instrumenti u odnosu građana i uprave – str.27-33
b. I.Koprić i G.Marčetić: Kriza socijalne države i menadžerske reforme javne uprave - str. 145-148, 149-158
c. V.Đulabić: Povelje javnih službi: pokušaj podizanja kvalitete i jačanje uloge građana – str. 327-328, 336-338, 338-341

imaš predavanja na stranici Dokumenti i ispitna literatura 2007-2008 Katedra za upravnu znanost

Paulina

mislim da je samo trebalo navesti...

Pogledaj na katedri nauke o javnoj upravi ili na stranicama prava. Tamo imaš literaturu i predavanja!

Marinica

ej dali ce mi trebati jos skripta iz nauke ona kaj ima 69 stranica da znam dal da ju prodam ili ne. hvala unaprijed

misty

ej dali ce mi trebati jos skripta iz nauke ona kaj ima 69 stranica da znam dal da ju prodam ili ne. hvala unaprijed
to ti odlučuješ što ćeš s njom tj. da li će ti trebati ili ne. to svejedno nije službena literatura, hehe...:laughing:

ssanjaa

Ey narode, e ima pitanje jedno...
Koji su pravni oblici komercijalnih i nekomercijalnih javnih sluzbi???Ja jednostavno ne znam ili ne razumjem pitanje pa tako zna neka pomogne...unaprijed se zahvaljujem.
E da, i sta mislite kada bi mogli biti usmeni buduci da nas je bili poprilicno dosta na ispitu dal petak ili ce kao prosli puta opet prebaciti na ponedjeljak?!

tratincica

pravnoi oblik komercionalnih službi su javna trgovačka društva, a nekomercionalnih su javne ustanove! profesorica je rekla je da će najvjerojatnije bit u petak, al moguće je da u petak bude eup a mi u ponedjeljak!

Nela

zašto bi ti prodavala skriptu koju je netko drugi napisao a ti si ju samo skinula s foruma???

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks