AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

topanga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi..pomagajte hitno..ja i frend smo bili u ponedjeljak prijaviti nauku jer nisam mogla dobit slobodno u petak kada su bile prijave za dekanski i ona "krasna teta" nas potjerala van i rekla da neće uzet iako su prijavnice još bile na stolu.i sada nemam prijavljeno i ne znam jel moguće da se pojavim na ispitu i prije početka dam prijavnicu profesoru na ruke..jer jadno mi da mi rok i to zadnji propadne zbog glupače u referadi..jel netko imao slično iskustvo??jel bi mi profesor uvažio takav pristup ispitu??hvala puno
nist cudno da vas je potjerala van, bezobrazne su uzasno tamo, ko da im je problem uzet prijavnicu.prosli put jedna cura nije bila na popisu pa ju je profesorica pustila unutra(makar je rekla da je prijavila ispit). idi probat, pitaj ih dal te puste..nemas kaj izgubit, nisu profesorice iz nauke tak strasne.:happy:

tuznich

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nist cudno da vas je potjerala van, bezobrazne su uzasno tamo, ko da im je problem uzet prijavnicu.prosli put jedna cura nije bila na popisu pa ju je profesorica pustila unutra(makar je rekla da je prijavila ispit). idi probat, pitaj ih dal te puste..nemas kaj izgubit, nisu profesorice iz nauke tak strasne.:happy:
ma znala sam ja da su grozne te u referadi..idu na posao da bi se iživljavale na nama..to sve treba ufff..ma da imaš pravo ja ću doći pa šta bude..sam se nadam da će me pustit unutra..idem prvi puta pa ne znam kakve su profke ni ništa..hvala na savjetu :happy:

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Sigurno, samo kažeš podatke koji te traže, upišu te naknadno na popis, samo prije trebaš profesoru objasnit situaciju i pričekat da te upišu i to je to. P.s znam iz vlastitog iskustva :crazy:

tuznich

Dali se na pismenom može odgovarati svojim riječima, ili doslovno kako je u knjigama?
možeš odgovarati svojim riječima,ali rečenica ne smije imati drugačiji smisao od one koja stoji u knjizi,tj skripti..neće ti priznati odgovor ako ga interpretiraš tako da ne znači isto ono što znači njihova formalna definicija..ali ako svojim riječima objasniš isto ono što su oni objasnili "kompliciranim tekstom" odgovor ti se priznaje jer vide da razumiješ gradivo :happy:

Tinčica

hej ekipa! jel zna neko kad je ispitni rok za nauku u 11 mj? u vodiču je jedan a na oglasnoj drugi datum. zna neko točnu inf.?

krejzi19

ja sam prva godina uprave,i zanima me kad su ispiti iz nauke-profesorica je rekla tek u 6 mjesecu,a u vodiču piše da ima već i u 11 i sad sam totalno zbunjena :/

Nela

na ispit možeš izaći tek nakon što odslušaš sva predavanja iz tog predmeta i dobiješ potpis
iz nauke je to tek u 6.mj budući da dva semestra traje
ostale ispite možeš polagati u 2.mj iz ovog semstra
ispite iz sljedećeg semestra možeš polagati u 6.mj
ovi rokovi prije su za studente koji ponavljaju godinu, upisali su parcijalu ili su prenijeli ispit u više godinu
znači oni su odslušali predavanja i imaju potpis pa mogu na ispit

Marianne

ja sam prva godina uprave,i zanima me kad su ispiti iz nauke-profesorica je rekla tek u 6 mjesecu,a u vodiču piše da ima već i u 11 i sad sam totalno zbunjena :/
nauka se može polagat tek u 6 mj. jer je dvosemestralni predmet. i engleski je isto dvosemestralni, ovi rokovi koji su prije 6.mj se odnose na one koji još nisu položili taj predmet, znači one koji su ili pali godinu ili upisali parcijalu. novoupisani u prvu godinu, tek nakon što vam pođu predavanja i nakon što dobijete potpis onda možete ić polagat ispit, kolokvije možete polagat i bez toga (da ne bi bilo zabune), profesori će vam još sve reć na predavanjima za kolokvije, to se odnosi na redovne studente, a izvanredni mogu ići polagati ispite kada hoće jer ne moraju skupljati potpise. a i izvanredni mogu ić kod redovnih na predavanja da im bude lakše i kod nekih profesora mogu na kolokvije. ali u principu mogu polagat ispite i prije nego završe predavanja. nadam se da sam jasno objasnila.

Tinčica

ja sam izv. student, parc. II. god i kužim kad i kak mogu na ispit, al mi se rokovi ne poklapaju pa samo tražim tu inf ako neko zna.

Nirvana

nauka se može polagat tek u 6 mj. jer je dvosemestralni predmet. i engleski je isto dvosemestralni, ovi rokovi koji su prije 6.mj se odnose na one koji još nisu položili taj predmet, znači one koji su ili pali godinu ili upisali parcijalu. novoupisani u prvu godinu, tek nakon što vam pođu predavanja i nakon što dobijete potpis onda možete ić polagat ispit, kolokvije možete polagat i bez toga (da ne bi bilo zabune), profesori će vam još sve reć na predavanjima za kolokvije, to se odnosi na redovne studente, a izvanredni mogu ići polagati ispite kada hoće jer ne moraju skupljati potpise. a i izvanredni mogu ić kod redovnih na predavanja da im bude lakše i kod nekih profesora mogu na kolokvije. ali u principu mogu polagat ispite i prije nego završe predavanja. nadam se da sam jasno objasnila.
ja sam jučer pitala na predavanju iz nauke kad izvanredni mogu polagati taj predmet i rečeno mi je tek u 6. mjesecu nakon predavanja tj.kad dobijem potpis...to znači onda i izvanredni trebaju potpis za polaganje???:unsure:
zanima me da li kao izvanredni mogu izaći na kolokvij za redovne ili izvanredni imaju posebni termin kolokvija za predmete iz kojih je moguće izaći na kolokvij i da li profesori najavljuju kolokvije???:blushed:

blabla

ja sam jučer pitala na predavanju iz nauke kad izvanredni mogu polagati taj predmet i rečeno mi je tek u 6. mjesecu nakon predavanja tj.kad dobijem potpis...to znači onda i izvanredni trebaju potpis za polaganje???:unsure:
zanima me da li kao izvanredni mogu izaći na kolokvij za redovne ili izvanredni imaju posebni termin kolokvija za predmete iz kojih je moguće izaći na kolokvij i da li profesori najavljuju kolokvije???:blushed:
To je onda nešto novo?
inaće, evo prošle godine, izvanredni studenti nisu trebali potpise i nisu trebali odslušati predavanja da bi izašli na ispit...

za kolokvije-mislim da možeš izaći, zapravo kak vam prof.kaže (najbolje bi bilo pitati)..aha, i kolokviji su u biti samo za redovne, a izvanrednima kako dopuste (ugl dopuste)-dakle izvanredni nemaju nikakav termin što se tiće kolokvija...

i da, kolokviji se najave:wink5:

Ninek

s obzirom da si bila na predavanju za redovne jesi sigurna da te prof skužila da pitaš za izvanredne..
nikad do sad nijedna generacija nije skupljala potpise ukoliko su bili izvanredni, mislim da si ili krivo pitala ili da prof nije skužila kaj pitaš..

Željkica

Evo i (djelomičnih) pitanja sa današnjeg ispita, neka netko nadopuni rupe u mom sjećanju (i odgovorima, šmrc):
GRUPA B

1a) Trajna podjela dužnosti i ovlasti
1b) sustavi-podjela
2a)Prinuda
2b) Dvostruka uloga prinude
3a) Birokratska vlast
3b) Osnovna značajka/posljedice???
4a)Nadzor u upravi
4b) Podjela i objasni
5a)Povelje javnih službi
5b)Komercijalne i nekomercijalne javne službe,primjeri

Ne znam kaj mi je gore bilo-otići sa posla ili vratiti se na posao danas...ljudi,stvarno nisu bila teška pitanja...sve sam ih u biti znala, samo moja kemijska i mozak nisu dobro surađivali -ostalo je praznog prostora - što će dovesti do bodovnog praga ispod 8, ali ja se još uvijek predajem nadi da će moje ime osvanuti na popisu za usmeni na kojem ću moći svoje briljantno znanje ovog predmeta i pokazati i time steći uvjete za čistu drugu...ah, sorry svima na ovom eseju, sad mi je lakše...

Nirvana

da sam izvanredni vjerujem da je mogla vidjeti prema mojoj slici i prilici, a da je došlo do neke greške u komunikaciji također je moguće no ja sam njen odgovor shvatila kao što sam ranije napisala, ali mi nije bilo baš sasvim jasno pa sam zbog toga i potražila objašnjenje na forumu jer možda ima netko tko sa sigurnošću može reći da li su potrebni potpisi za izvanredne ili sam ja jednostavno krivo shvatila, no svakako hvala na trudu svima koji su izrazili svoje mišljenje u vezi ove teme

Željkica

da sam izvanredni vjerujem da je mogla vidjeti prema mojoj slici i prilici, a da je došlo do neke greške u komunikaciji također je moguće no ja sam njen odgovor shvatila kao što sam ranije napisala, ali mi nije bilo baš sasvim jasno pa sam zbog toga i potražila objašnjenje na forumu jer možda ima netko tko sa sigurnošću može reći da li su potrebni potpisi za izvanredne ili sam ja jednostavno krivo shvatila, no svakako hvala na trudu svima koji su izrazili svoje mišljenje u vezi ove teme
Nisu potrebni potpisi za izvanredne...

enna

u grupi B je bilo koliko se sjećam:

Trajna podjela dužnosti i ovlasti + primjer
Koji su upravni sustavi i koje ustanove obuhvaća
Prinuda-što je i dvostruka uloga
Birokratska vlast i posljedice
Instrumenti u odnosu građana i uprave
nadzor u upravi,pokazatelji kvalitete
Decentralizacija i oblici
Povelje javnih službi
Komercijane i nekomercijalne javne službe i pravni oblici...

daniela

Bok svima,

jel znate kad je rok u 11.mjesecu? Rokovi nisu još stavljeni na net, pa ako netko ima vodič, molim da nam proslijedi svima.
tnx

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks