AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

dsvlux

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja učim po knjizi i pratim tu skriptu, na 7.mom sam poglavlju trenutno.Ta skripta ima doslovno prepisane rečenice iz knjige,neke su nešto preformulirane,međutim ima i nekih djelova koji su izostavljeni,a po meni bitni. Ja se uzdam u to da ona druga knjiga neće biti. A i po pitanjima s rokova vidim da je samo tih 5 poglavlja. Btw jel se ponavljaju pitanja? I da je Smerdel na roku,inače ako je Gardašević bojim se malo. Loše iskustvo.

pigetic

da li su bitne obje knjige? ili samo jedna? Kolko sam čuo/čitao izgleda da je bitnija Ustavno uređenje europske hrvatske..da li dolaze pitanja i iz ove druge?

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Skripta je velemajstorski napisana i sadrži sve bitno, pitanja na rokovima u lipnju su bila isključivo iz Ustavnog uređenja europske(umrijet ću od smijeha) Hrvatske...
Gore navedeno se odnosi na ispitivače Smerdel, Kostadinov i Jelušić...
Ali, kako nas iskustvo uči, kako rokovi odmiču tako postaju teži...

tinach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
istina je da je skripta zaista super i da sadrži sve, meni ništa iz knjige(iako sam ju pročitala) nije dodatno posebno pomoglo, knjiga vrti iste teme na sto različitih načina, par poglavlja(pitanja) se može potpuno identično odgovarati i bit će točno tako da, ako nemate previše vremena, bolje je ne gubiti na nju previše vremena i držati se skripte.
no, opet, tko ima još samo malo vremena:D, može poslije svakog poglavlja iz skripte pročitati taj dio i u knjizi jer knjiga i nema nešto previše stranica.

martina_sk

Administrator
Zamolila bih kolege koji posjeduju skriptu imenovanu u prethodnim postovima da mi je proslijede na email [email protected]

HVALA
imaš skriptu u skriptarnici. ali budem ti svejedno poslala.

a gdje je u skripti ovo ili to ne treba? B. Smerdel, Đ. Gardašević, urednici: –Izgradnja demokratskih institucija RH: Parlamentarni sustav str. 281-316

pigetic

Pročitao sam knjige a sad učim po skripti tu sa foruma pa sam nešto primjetio u skripti, ne znam jel greška ili nije.naime, na stranici od fakulteta piše da je za ispit potrebno učiti između ostaloga iz one knjige ustavno uređenje europske hrvatske od str 3-50. U skripti vidim par stranica o dobroj vladavini i načelima što je u knjizi od 50str pa dalje, što bi značilo da to ne spada u ispitnu literaturu.. Ima li netko objašnjenje nekakvo :confused:

chasei

Pročitao sam knjige a sad učim po skripti tu sa foruma pa sam nešto primjetio u skripti, ne znam jel greška ili nije.naime, na stranici od fakulteta piše da je za ispit potrebno učiti između ostaloga iz one knjige ustavno uređenje europske hrvatske od str 3-50. U skripti vidim par stranica o dobroj vladavini i načelima što je u knjizi od 50str pa dalje, što bi značilo da to ne spada u ispitnu literaturu.. Ima li netko objašnjenje nekakvo :confused:
pitala sam ja kolege još u 6. mj. to, da bi mi rekli kako je netko od izvanrednih studenata profesora gardaševića pitao što s tim i da je on odgovorio da je to greška te da treba naučit do kraja cjeline...

pigetic

pitala sam ja kolege još u 6. mj. to, da bi mi rekli kako je netko od izvanrednih studenata profesora gardaševića pitao što s tim i da je on odgovorio da je to greška te da treba naučit do kraja cjeline...
onda su mogli tu grešku ispraviti da se na idućim rokovima točno zna što treba, jer primjerice, da nisam uzeo skriptu nego da sam samo učio po knjizi to uopće ne bih primjetio i kome bi se žalio što nisam znao odgovor na pitanje jer nisam naučio to poglavlje ravnajući se po službenom popisu literature..

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Uci se samo do 50.str, dobra vladavina ne treba, pitala sam sama smerdela jer me to bunilo posto sam imala kolokvije iz ovog predmeta kao seminarist

chasei

eh, još kad bi i svi profesori znali što treba... ja isto nisam to učila, pa sam došla na rok i studenti oko mene su to naučili baš zbog toga što je gardašević rekao da treba...znam da sam još poludjela i rekla kako uopće mi možemo znat da je to greška...a tko zna, možda on ispituje to na usmenom...

ah ah ah

pigetic

kojim danom se obično održava pismeni??? jel stave prvi dan??? :O
Stavit će sutra info kad je..ja se nadam da je u utorak, da ne ode predaleko u tjedan a opet da ne bude odmah u ponedeljak. i nadam se da će biti ujutro 9-10, dok nije prevruće.:grin:

viktoria

pitanja s današnjeg ispita:
1. deklaracija nezavisnosti 1776.
2. preferencijalno glasovanje
3. ustavotvorni referendum
4. impeachment
5. polupredsjednički sustav u RH
6. temeljne ustavne odluke (VII. poglavlje, čemu imaju služiti različiti sustavi ustrojstva vlasti)
7. parlamenti u suvremenim demokracijama

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks