Predavanja nisu obavezna, ali profesor jako cijeni dolaznost.
Ako ste položili PUP na 3. godini, priznati će vam se dio gradiva (u mom slučaju, ja sam PUP položila prošle godine u srpnju i radi toga sam bila oslobođena gradiva iz Francuske i nekih cjelina iz knjige Dioba vlasti). Mi redovni studenti smo imali smo 1. kolokvij u 3. mjesecu koji je obuhvaćao gradivo iz knjige Ustavno uređenje (na zaokruživanje, 1 točan odgovor) i 2. kolokvij u 4. mjesecu koji je obuhvaćao gradivo Francuske (isti princip kao i na prvom kolokviju). Ostali dio gradiva se polaže na nekom od ispitnih rokova preko usmenog ispita i obuhvaća gradivo iz knjige Dioba vlasti (za studente kojima je priznat PUP, odgovarate cjeline 2, 3, 4, 6, 8 i 11).
Položila sam KPS na prvom ljetnom roku (rok 15.06., ispit je bio 17.06.) kod prof. Gardaševića. Za njega imam samo riječi hvale, korektan je, pomaže i navodi na točan odgovor. Mene je pitao zakonodavni veto, checks and balances primjer, ovlasti Kongresa tj Zakon o ratnim ovlastima, Vrhovni sud + hrpu ostalih pitanja na kojima nisam baš briljirala. Pitanja kolega s tog roka: checks and balances (objasniti sustav, primjeri isto objasniti), ovlasti Kongresa, zakonodavni veto, ovlasti predsjednika, ovlasti Vrhovnog suda, Madison i Hamilton, inherentne ovlasti, referendum, pozitivni i negativni parlamentarizam, izborni sustavi itd.
Učila sam iz svojih skripti za oba kolokvija (tj. kolokvij + ispit).
KPS seminar
Na ovom seminaru nismo iskreno radili ništa posebno i ne mogu reći da su nam predavanja bila nešto korisna. Mogli smo izostati samo 1x, a na kraju se sve svelo samo na pisanje seminarskog rada opsega 15-25 str.