AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Pomozite nam dopuniti Skriptarnicu

Ako imate skripte kojih još nema u našoj Skriptarnici foruma , pošaljite ih na [email protected] .

Svaka poslana skripta može pomoći drugim kolegama u učenju i pripremi ispita.

Komparativni politički sustavi

ANTONIA2802

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel netko uci za kolokvij prema skripti sa drustvenog veleucilista iz 2014 sto je netko stavio na forum
Ako da koje sve stranice ulaze u 1. Kolokvij

Helena40

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Predavanja nisu obavezna, ali profesor jako cijeni dolaznost.

Ako ste položili PUP na 3. godini, priznati će vam se dio gradiva (u mom slučaju, ja sam PUP položila prošle godine u srpnju i radi toga sam bila oslobođena gradiva iz Francuske i nekih cjelina iz knjige Dioba vlasti). Mi redovni studenti smo imali smo 1. kolokvij u 3. mjesecu koji je obuhvaćao gradivo iz knjige Ustavno uređenje (na zaokruživanje, 1 točan odgovor) i 2. kolokvij u 4. mjesecu koji je obuhvaćao gradivo Francuske (isti princip kao i na prvom kolokviju). Ostali dio gradiva se polaže na nekom od ispitnih rokova preko usmenog ispita i obuhvaća gradivo iz knjige Dioba vlasti (za studente kojima je priznat PUP, odgovarate cjeline 2, 3, 4, 6, 8 i 11).

Položila sam KPS na prvom ljetnom roku (rok 15.06., ispit je bio 17.06.) kod prof. Gardaševića. Za njega imam samo riječi hvale, korektan je, pomaže i navodi na točan odgovor. Mene je pitao zakonodavni veto, checks and balances primjer, ovlasti Kongresa tj Zakon o ratnim ovlastima, Vrhovni sud + hrpu ostalih pitanja na kojima nisam baš briljirala. Pitanja kolega s tog roka: checks and balances (objasniti sustav, primjeri isto objasniti), ovlasti Kongresa, zakonodavni veto, ovlasti predsjednika, ovlasti Vrhovnog suda, Madison i Hamilton, inherentne ovlasti, referendum, pozitivni i negativni parlamentarizam, izborni sustavi itd.

Učila sam iz svojih skripti za oba kolokvija (tj. kolokvij + ispit).

KPS seminar

Na ovom seminaru nismo iskreno radili ništa posebno i ne mogu reći da su nam predavanja bila nešto korisna. Mogli smo izostati samo 1x, a na kraju se sve svelo samo na pisanje seminarskog rada opsega 15-25 str.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks