Donki: Tu reci da građani koji žive u RH normalno glasaju u biračkim odborima diljem Hrvatske,birači koji imaju prebivališe u RH a u vrijeme izbora se nađu van granica(zbog npr.rada u Oružanim snagama ili su lišeni slobode) glasaju u posebnim biralištima a može i putem konuzalrnih prestavništava ili inozemnih ureda a birači koji nemaju prebivalište u RH imaju pravo na zastupljenost u Saboru i biraju zastupnike prema odredbama zakona.
Što se tiče izmjena kod finaciranja izbornih kampanja:Hrv.Sabor je donio izmjene Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe koji donosi novosti u načinu i rokovima prikupljanja donacija te limitima potrošnje.Kada na izbore u koaliciji izađe više stranaka,donacije za financiranje troškova izborne kampanje uplaćivat će se na jedan poseban račun a neće svaka stranka trebati otvarati svoj račun.Izmjene je Sabor donio većinom glasova a njima su sve političke stranke koje sudjeluju na izborima obvezane za svaku izbornu jedinicu otvoriti poseban račun za financiranje kampanje.
To je to,nadam se da sam pomogla.Ja sam evo danas položila,četvorka u indeksu i za profesora big lajk,najbolji ispit do sad