AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

anita pi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hej,
imam pitanje... ako je ovaj rok bio 02.09. (utorak) da li to znači da onaj rok od 15.09. ne može također biti prije utorka ili može i u ponedjeljak? Prijavila sam ispit ali u ponedjeljak ne mogu sa posla...

ana22

Hej,
imam pitanje... ako je ovaj rok bio 02.09. (utorak) da li to znači da onaj rok od 15.09. ne može također biti prije utorka ili može i u ponedjeljak? Prijavila sam ispit ali u ponedjeljak ne mogu sa posla...
ovisi o njima. jer je rok bio 1-4.9 ako se dobro sjećam, tako da oni mogu u rasponu tih par dana stavit kad žele, bar ja tako mislim... al moguće je da će bit utorak opet.

jelka21

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hej,
imam pitanje... ako je ovaj rok bio 02.09. (utorak) da li to znači da onaj rok od 15.09. ne može također biti prije utorka ili može i u ponedjeljak? Prijavila sam ispit ali u ponedjeljak ne mogu sa posla
koliko ja znam, vremenski razmak između ispita mora biti najmanje dva tjedna! tako da mislim da će ipak biti u utorak opet

Darijana

ljudovi pomagajte ,sto vam se čini da najviše pitaju iz obveznog budući da mi ponestaje vremena i definitino neću stići sve naučiti?!

ana22

ljudovi pomagajte ,sto vam se čini da najviše pitaju iz obveznog budući da mi ponestaje vremena i definitino neću stići sve naučiti?!
štetu najviše, bar sam ja dobila takav dojam, i cesiju i personalnu subrogaciju...

Darijana

štetu najviše, bar sam ja dobila takav dojam, i cesiju i personalnu subrogaciju...
i ja sam stekla dojam da se to najviše pita pa cu to naučiti,a ostalo sto stignem uz puno sreće mozda me bas to pita...hvala

anita pi

Ajme, ovo je strasno, bas kad mislim da sam polovila neku cjelinu-ne mogu se sjetiti ni rijeci...vidim da je prof.Hano ispitivao, dal to znaci da se moraju znat ugovori?

Darijana

Ajme, ovo je strasno, bas kad mislim da sam polovila neku cjelinu-ne mogu se sjetiti ni rijeci...vidim da je prof.Hano ispitivao, dal to znaci da se moraju znat ugovori?
upravo tako! katastrofa ja mislim da nista ne znam ,zapravo ne mislim vec znam kad se propitam bez skripte tajac...za poluditi! ugl ja ne učim ugovore pitao ne pitao jer nemam vremena za njih

almah

bit ce danas objavljen rok, tak je i zadnji put bilo..jer su odjave danas do 10.59

jel netko zna kakva je asisitentica Kustrak Maganic? kaj ona pita?

josipica

može li mi netko napisat što je sudsko razvrgnuće ugovora?
mislim da se to odnosi na razvrgnuće suvlasničke zajednice...koje može biti dobrovoljno, sudsko i razvrgnuće isplatom

Suvlasnik koji je predložio neki posao izvanrednog upravljanja, a o kojem nije postignuta suglasnost svih suvlasnika, ima pravo na razvrgnuće bez obzira što bi ono bilo na štetu ostalih suvlasnika. O prigovoru da se ne može zahtijevati razvrgnuće odlučuje sud koji vodi postupak razvrgnuća. Pravo na razvrgnuće suvlasničke zajednice može se ostvariti u sporazumu s ostalim suvlasnicima - DOBROVOLJNO ili putem suda u izvanparničnom postupku - SUDSKO RAZVRGNUĆE.
Ako zakon ne dopušta fizičku diobu neke stvari, stvar se može podijeliti CIVILNO ili ISPLATOM.

Ima netko iskustva na komisiji... :/

anita pi

Hej, evo da javim dojmove...prosla danas kod prof. Hane
.super ispitivac, prolaznost 5 od 5 u mojoj turi.
.pitanja: zastara, rokovi, objektivna odgovornost, pravo gradjenja, posjed, oporuka, legat, nuzni nasljednici, 3
nas. red, isljucenje nasljednika..pomagao je i kao stvarno pitao osnove...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks