Leptiric_20
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
koji dio abecede ispituje koji profesor
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
DaNa studomatu piše da je rok 2.9 znači u utorak dolazimo u ispit? jos bolje jedan dan više.
I mene ovo zanima, jer mi isto tak piše... :surprised:haj,mani piše da odgovaram soba 35, drugi kat,to je soba od hano.e. a koliko znam njega nema ko onda ispituje?
Mozda se vratio... Ja sam kod KeglevicI mene ovo zanima, jer mi isto tak piše... :surprised:
na koje slovo se prezivasMozda se vratio... Ja sam kod Keglevic
Na p.na koje slovo se prezivas![]()
u 9hU koliko sati vam piše u utorak ispit?
Nema ti pravila, stalno se izmjenjuju, nije uvijek isto.koji dio abecede ispituje koji profesor
znam, zato sam i pitala mislila sam sad ovaj rok tko je kod kojeg profesora, da li opet samo keglević i kanceljak pitaju?Nema ti pravila, stalno se izmjenjuju, nije uvijek isto.
a iz osobnog iskustva - odgovarala sam kod kanceljak a bila je u sobi di je na vratima pisalo neko muško ime.. tak da ko će ih znationda ? tko ispituje u soba 35 II kat ??? u 9 ?
bravoDojmovi s usmenog kod prof. Keglević:
kao što sam već stekla dobar dojam o njoj s predavanja, usmeni kod nje je to samo potvrdio!
Što god da sam pročitala i čula o njoj, moj dojam i doživljaj nje je pozitivan i jedan od bezbolnijih i kratkih usmenih, 10 min odgovaranja.
Smirena, daje vremena za razmislit i pomaže, navodi na odgovor ako vidi da znaš i da si učio!
Mene je pitala ništetnost, sve o njoj, definiciju, rokove, razloge.
Iz stvarnog prava me pitala sve o založnom pravu, hipoteka, pignus.
Iz obveznog predugovorna šteta, što je i pretpostavke.
Na kraju izvanredna oporuka, onda treba reći da je to usmena oporuka, kakve okolnosti moraju biti za nju, svjedoci itd.
Pola toga nisam ni uspjela dovršit izgovorit do kraja jer me prekidala i dalje se prebacivala na pitanja.
Samo samouvjereno i hrabro, ako ste učili proći ćete.
Bitno je da kad vas pita da kažete sve što znate o tome, ne da iz vas izvlači.
Koliko sam danas vidjela daje i 1 zamjensko pitanje ako 1. baš nisi znao, ali onda 2. trebaš znati.
Uz mene, znam da su još 2 cure prošle, za druge ne znam jer je nama pred kraj rekla da dođemo za 45 min da ne stojimo u hodniku,
a bilo nas je oko 15-ak.
Može se i kod Keglević od prve proći i dobiti više od 3. Sretno!!!![]()
bravoProšla danas (jedina :disgustedkod prof. Hana, bila je još jedna asistentica unutra i ona je neke ispitivala... 2. put mi je bio. Dobila sam trojku :wub:
Prof. je super, ugodna je atmosfera, šali se, i pita puno primjera!! Def. ako ste kod njega naučlite primjere za sve...
Pitanja kojih se sjećam:
- dosjelost, razlika redovne i izvanredne, vrijeme dosjelosti, onda je cura slučajno rekla dosPjelost, pa ju je pitao kaj je to
- 2. nasljedni red, mene je pitao di bi tu bili stričevi, ujaci, kako se dijeli ostavina
- posjed, kakva je razlika od vlasništva, dal se upisuje u knjige (ne!), kakav je to kvalificirani posjed, zaštita posjeda (tužba+izvansudska)
- stjecanje od nevlasnika, koje su pretpostavke, i tu je spominjao kaj je sa ukradenom stvari
- samostalan posjed i nesamostalan, primjer nesamostalnog (ja sam rekla posjed zaloga i ok je)
- paulijana, cura je spomenula obiteljsku, pa ju je pitao dugo da da primjer te tužbe..onda kod paulijane, pitao je kakva tu šteta nastaje vjerovniku (to kaj je dužnik insolventan)
- kako se sklapa ugovor, tj. kako nastaje, tu sam pričala o ponudi i prihvatu, pa me pitao one teorije u kojem trenutku nastaje ugovor (teorija primitka, one druge nisam znala)..e da pitao je kaj ako prihvat tj. izjava o prihvatu zakasni!
I to je to...nije bilo jako teško, ali pita fakat primjere za sve ali eto ako se dobro nauči, prolaz je tu...Super je profesor inače, simpa.
Sretno svima!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.