AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

mimica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Moja pitanja danas kod Keglević:
-razvrgnuće suvlasništva (što kada se razvrgava na više stvari istodobno),
-pretpostavke odgovornosti za štetu, što je šteta, što je uzročnost i adekvacijska teorija,
-odgovornost nasljednika za dugove ostavitelja
i prolaz je tu :)

mopsy4ever

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bravo! Koliko si dugo ucila?
Dugo dosta, jer sam ja skupljala hrabrosti izaciii, pa sam ucila pa sam ipak isla na neke deuge predmete, ugl, dosta je zahtjevan predmet, meni osobno najgori od svih, mjesec dana ucenja najmanje, ja sam ucila iz svojih skripti sto sam si rukom pisala i trrba dosta vremena da se nauci, da gradivo slegne, da ne mijesas, a o lonavljanju da ne pricam, samo za to treba tjedan dana, koma ugl, ja sam dobila 4, ali sam stvarno znala i bas sam s razumijevanjem ucila i nisam se usrala unutra nego je samo islo iz mene tako da :) zelim srecu svima jer s ovim predmetom je treba jakooo punooo!! I zivaca!!!

stella

nikako da izađem na ovaj ispit, ostalo mi još i radno i socijalno... da li je moguće obadva pripremiti za jesenski rok, pararelno? :/

sufi

Dugo dosta, jer sam ja skupljala hrabrosti izaciii, pa sam ucila pa sam ipak isla na neke deuge predmete, ugl, dosta je zahtjevan predmet, meni osobno najgori od svih, mjesec dana ucenja najmanje, ja sam ucila iz svojih skripti sto sam si rukom pisala i trrba dosta vremena da se nauci, da gradivo slegne, da ne mijesas, a o lonavljanju da ne pricam, samo za to treba tjedan dana, koma ugl, ja sam dobila 4, ali sam stvarno znala i bas sam s razumijevanjem ucila i nisam se usrala unutra nego je samo islo iz mene tako da :) zelim srecu svima jer s ovim predmetom je treba jakooo punooo!! I zivaca!!!
Slazem se da za GP treba mj.dana ucenja,ponavljanja i srece na kraju iako ga nisam polozila ,planiram uciti za jesen na ovaj nacin. Sjecam se s predavanja kaj treba uciti u prvom dijelu i stvarnom pravu. Ali daj pls reci kaj uciti iz ugovornog,onak okvirno ko podsjetnik..jel sve ili preporuka na kaj bas specijalno zabrijat? Tnx puno i cestitke za ocjenu, fakat si naucila s razumijevanjem ;)

mopsy4ever

Slazem se da za GP treba mj.dana ucenja,ponavljanja i srece na kraju iako ga nisam polozila ,planiram uciti za jesen na ovaj nacin. Sjecam se s predavanja kaj treba uciti u prvom dijelu i stvarnom pravu. Ali daj pls reci kaj uciti iz ugovornog,onak okvirno ko podsjetnik..jel sve ili preporuka na kaj bas specijalno zabrijat? Tnx puno i cestitke za ocjenu, fakat si naucila s razumijevanjem ;)
Ugovore definicije i karakteristike one osnovne tipa kupoprodaja, ug o dozivotnom i dosmrtnom uzdrzavanju, darovanje, najam, zakup,ug o gradenju
Stetu jako dobro nauciti!! Pretpostavke i vrste!!!
Ostalo nauci obveze vrste i sklapanje ugovora ono ponuda i prihvat to je lagano i dobro nauciti pojacanje i promjene u obveznopravnom odnosu, znaci kapara, penal, odg za materijalne i pravne nedostatke, prekomjerno ostecenje i to, i prestanak obveznopeavbog odnosa, tu ispunjenje, raskid, prijeboj dobro nauci :)
Ima toga dosta ustvari, ali steta je najbitnija iz obveznog :)

Tourniquet

jane doe.
Sad je novi sistem na usmenom, dodu svi u dvoranu, prozivaju nas i pokupe indexe, pa rasporede na licu mjesta koji ce studenti kod kojeg ispitivaca dakle tek tad ces saznat kod kog si, tak da tesko, jedino kad ti uzmu index pa da napomenes da bi kod drugog ispitivaca
Zanima me jel ovo točno...
jer, sada otvorim studomat i piše mi koja soba i koji profesor tak da jel to piše samo tak bezveze ili kaj :wtf:

Marinchy

Zanima me jel ovo točno...
jer, sada otvorim studomat i piše mi koja soba i koji profesor tak da jel to piše samo tak bezveze ili kaj :wtf:
Tak kak piše na studomatu, tak je i kod tog prof. ćeš bit.
Onak je valjda bilo prije studomata.

...ivana..

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može li mi netko reć iskustva sa ispita kod prof Keglavić? Koliko pitanja podstavlja? Mislim koliko općenito traje njezin usmeni?

Da li si ti isto kod Keglavić na ispitu 30.06?

jel pita još netko osim keglević
Da li si ti kod Keglavić sada 30.6.?
Znam da ispituje još i asistentica Kanceljak

Leptiric_20

Može li mi netko reć iskustva sa ispita kod prof Keglavić? Koliko pitanja podstavlja? Mislim koliko općenito traje njezin usmeni?

Da li si ti isto kod Keglavić na ispitu 30.06?

Da li si ti kod Keglavić sada 30.6.?
Znam da ispituje još i asistentica Kanceljak
da kod keglević sad 30,6 u 8,30

lidach3

Keglevic pita po jedno pitanje iz svakog dijela, s tim da neke pita opci dio a neke krene od stvarnog i preskoci opci..budu ugl ta pitanja koja ljudi pisu po forumu,bar je tak meni bilo zadnji put..
Ak bas nzns se prebaci na drugu osobu i da ti da se sjetis..malo se uznemiri ak se nzna nesto sto je logicno po njoj i pizdi na to jer svi ucimo napamet..
Al meni je bila okej jer sam dobila dobra pitanja i izblebetala svoje pa me nije nes previse davila i dobila sam 3.
Sretno svima i samo hrabro!:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks