Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ja nisam bila b grupa ali se sjećam da su imali obiteljsko pravo, tko ukrade kg slatkiša bit će kažnjen sa 100 sati društveno korisnog rada- odredi dijelove pn na ovom primjeru, i treći se ne mogu sjetiti... nadam se da sam pomogla!
Autentično tumačenje knjiga Drž. I Pavni sustav 212 str,ejj??jel bi mi mogo netko odgovorit na pitanja:
1.autentična interpretacija
2.apsolutna ništavnost
3.dosjelost
5.erores in iudicando???
hvala...:bluThinking:
ejj??jel bi mi mogo netko odgovorit na pitanja:
1.autentična interpretacija
2.apsolutna ništavnost
3.dosjelost
5.erores in iudicando???
apsolutna ništavnost - na 118. str ti je lijepo objašnje, a bome ima toga puno.
neka pitanja iz te grupe...evo ako će netkome pomići ja sam bila B grupa
ESEJI:
1. usoporedi konfederaciju i federaciju
2. subjektivno pravo
3 tumačenje posebno na obvezatnu snagu
:dry:
5/5. 100% prolaznost. da je bar tako na pismenom.:confused2:i kako je bilo danas na usmenom, koliko ljudi je prošlo!?
ne pita članke, ali to što u njima piše bilo bi potrebno znati, ali ne od riječi do riječi... a za sudstvo ti je važno općenito što je sudstvo, čime se bavi, malo o vrstama sudova, sucima, postupcima (parnični-građanski i krivični odnosno kazneni, izvanparnični)... nadam se da sam barem malo pomogla :wink5:evo pitanje sto je za Sudstvo tocno vazno u knjizi ima jedno 16 clanaka i razlicitih postupaka sudenja jer uopce pita savic te clankove i sto je glavno da se zna u tom
ove skripte su ti rađene po knjizi Berislav Perić Država i pravni sustav, te Struktura prava za predmet ovaj Uvod u državu i pravo! jer je to naša potrebita literatura, pa ako i ti imaš tu literaturu sigurno će ti pomoći, a u svakom slučaju ne može odmoći!Pozdrav!
Inače studiram upravno pravo ali u Požegi pa me zanima da li mogu koristiti skripte koje su postavljene na ovim stranicama za pripremu ispita na mom faksu??
...ako ima ko iskustva nek se javi...
hvala
akt=odluka,presuda i to...ali ima toliko sličnih značenja,a traži se baš točno...Što je to akt?
Danke!
![]()
da, da, rješenja i presude!! :happy:hmmm...koje akte donose sudovi??-riješenja i presude???zahvaljujem
To možeš naći kod podzakonskih pravnih akata... nalazi se u knjizi poslije zakonski pravnih akata odnosno ustava i zakona...MoŽe mi netko reĆi gdje mogu naĆi neŠto o uredbama!? Hvala
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.