katarina1507
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pravne praznine ti se nalaze kod intepretacije pravnih pravila- doslovno tumacenje (224.str u prvoj knjizi-drzava)e jer zna itko gdje se nalazi cjelina o pravnim prazninama u knjizi?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
pravne praznine ti se nalaze kod intepretacije pravnih pravila- doslovno tumacenje (224.str u prvoj knjizi-drzava)e jer zna itko gdje se nalazi cjelina o pravnim prazninama u knjizi?
da, to je podjela na zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast...dal mi netko može objasniti na što se odnosi trioba vlasti? dal je to ona podjela na sudstvo, zakonosavstvo i upravu? i šta je autentična interpretacija i gdje se to nalazi, isto i za pravne činjenice... hvala unaprijed dobrim dušama :yahoo:
ja sam vidjela u skriptama da postoji - to je propuštanje dužne pažnje koju bi primijenila svaka stručna osoba...Iam pitanje:
Jel postoji culpa inteligendo kod protupravnih djela s propuštanjem dužne pažnje?
hvala
svatko kaže drugačije, ja ne učim prvo poglavlje u državi a 4. u strukturi prava jer su to teorije. sve ostalo da. za običajno pravo ne znam...ej ljudi,dal netko zna možda koji mi dio gradiva ne moramo učiti za ispit?ja sam čula da ne moramo one filozofe i običajno pravo pa ako netko zna da potvrdi?thanks![]()
ne moramo one teorije u prvoj knizi DiPS to je OD 4-34, a u drugoj SP od186 do kraja knjige...:wink5:ej ljudi,dal netko zna možda koji mi dio gradiva ne moramo učiti za ispit?ja sam čula da ne moramo one filozofe i običajno pravo pa ako netko zna da potvrdi?thanks![]()
ako se ne varam pravne činjenice su tamo negdje kod pravnog odnosadal mi netko može reć gdje se nalaze pravne činjenice, uredbe, lokalna samouprava? i na šta se odnosi doktrina podjele vlasti i sudske odluke kao izvor prava.... hvala unaprijed dobrim dušama
ma nije bilo teško al Krešić voli detalje i ne pita državukaj te pito?
nie nikak islo?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.