AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

Eruanna

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
prva 3 kolokvija su na zaokruživanje te oni traju 15 min, a 4.kolokvij su eseji te taj traje 45min.
hvala ti, ali ne idem na kolokvije nego na ispit. ^^

Ako se ne varam, negdje oko 45 min (ispravite me ako griješim) :confused2:
humm, ja mislim da je sat vremena - što je i malo pa sam pitala da provjerim za svaki slučaj. :S

Animamundi

ako nekoga zanima, izvukla sam sva pitanja na zaokruživanje sa foruma koja se tiču ovog dijela iz kojeg se piše kolokvij, pa evo pitanja:
1. što obuhvaća organizacija (elementi organizacije)
2. transpersonalnost
3. odnosi među državnim tijelima
4. državni organi po sastavu
5. zakonodavna inicijativa
6. publikacija
7. vacatio legis (vakacijski rok)
8. obilježja sudova
9. parnični postupak
10. koje akte donose sudovi
11. načela uprave
12. načela upravnog postupka
13. nadležnost (karakteristike)
14. suverenost
15. obilježja monarhije
16. karakteristike monarha
17. osobine predsjednika (poglavara) republike
18. parlamentarna republika
19. dvostruki kolosijek
20. elementi države
21. teritorij (što sve spada pod teritorij)
22. stanovništvo u širem smislu
23. državljanstvo (stjecanje državljanstva)

vjerujem da neće biti ni jedno pitanje izvan ovih osim možda pozitivnog prava. naučite ovo i proći ćete sigurno kolokvij
eh da sam ovo vidio kada si i objavila... jucerasnji dan bi mi bio mnogo ljepsi

Animamundi

izgleda da moraš češće posjećivati forum :wink5:
izgleda da ce biti upravo tako... nego... ukoliko imas volje, predlazem da ovo dobro dijelo ponovis, pa nam olaksas 2. kolokvij :blushed: :blushed:

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
izgleda da ce biti upravo tako... nego... ukoliko imas volje, predlazem da ovo dobro dijelo ponovis, pa nam olaksas 2. kolokvij :blushed: :blushed:
budem... čim uredim pitanja... do 4.12. ima vremena.
dal drugi kolokvij obuhvaća onaj dio sa pravnom normom u drugoj knjizi?

u redu je, našla sam što spada u drugi... piše na stranici prava što spada pod koji kolokvij

Shinzo

eh da sam ovo vidio kada si i objavila... jucerasnji dan bi mi bio mnogo ljepsi
E da, frendica i ja smo učili općenito i negdje oko2 h prije kolokvija nađemo ova pitanja i naučimo bash sve osim pozitivnog prava za koje niti ne znam gdje je u knjizi...i evo veselja ulazimo u predavaonu i dobijemo grupu s tim pitanjima...that's funny...i da bilo je pozitivno pravo za koje si mislila da neće bit al eto svejedno HVALA IWY...:crazy:

Animamundi

budem... čim uredim pitanja... do 4.12. ima vremena.
dal drugi kolokvij obuhvaća onaj dio sa pravnom normom u drugoj knjizi?

u redu je, našla sam što spada u drugi... piše na stranici prava što spada pod koji kolokvij
kažu da na 2. kolokviju najviše ljudi pada... a valjda ce se dati nauciti tih 95 strnaica... jos ako ti izvuces ove stvari kao za 1. kolokvij onda se nadam da nece biti problema... :cool: :cool:
a dal' ces slucajno to raditi i za politologiju?

E da, frendica i ja smo učili općenito i negdje oko2 h prije kolokvija nađemo ova pitanja i naučimo bash sve osim pozitivnog prava za koje niti ne znam gdje je u knjizi...i evo veselja ulazimo u predavaonu i dobijemo grupu s tim pitanjima...that's funny...i da bilo je pozitivno pravo za koje si mislila da neće bit al eto svejedno HVALA IWY...:crazy:
vi ste makar nasle prije kolokvija, nije bitno koliko, ja nisam uopce :tongue2: :laughing:
a koliko sam cuo, puno je ljudi falilo na tom pozitivnom pravu...

IVANA1102

Bok svima, ja sam izvanredan student i zanima me da li netko ide na ovaj ispit 13.11. ja sam ga prijavila a ovdje ne vidim da itko nešto pita za ispit samo za kolokvije pa sam se zapitala zar je stvarno nemoguće proći taj ispit bez kolokvija stvarno se trudim naučiti i izvukla sam sva moguća pitanja s ovog foruma i s interneta imate jako puno skripta samo ukucajte u google skripta iz ... i može se svega naći i napisanih eseja i štošta nadam se da će mi to i ova skripta s našeg foruma i knjige pomoći
ej ja sam ispit prosla samo na temelju skripte,ali se vise ne sjecam di sam ju skinula...nadi si na forumu pitanja na zaokruzivanje i tocne odgovore ( odgovori su ti 100% tocni) koje sam objavila i dobro si nauci tu skriptu...skripta je super pisana,mislim da ti se sastoji od tri dijela,ali se vise ne sjecam...ako se sjetim javim ti koja je to skripta...sjela sam,tjedan dana svaki dan ucila u prosjeku max 5 sati ( i to ne u komadu) i prosla bez beda i sad mi se 4 smjesi u indexu...i jos jedan savjete one fraze na latinskom si nauci...nemas ih puno a ako dobro rjesis pismeni za visu ocjenu na usmenom ce te to pitati...ja sam dobila +3 iz pismenog...savic me ispitivao...nadam se da sam ti pomogla...sretno

Iwy

kažu da na 2. kolokviju najviše ljudi pada... a valjda ce se dati nauciti tih 95 strnaica... jos ako ti izvuces ove stvari kao za 1. kolokvij onda se nadam da nece biti problema... :cool: :cool:
a dal' ces slucajno to raditi i za politologiju?

vi ste makar nasle prije kolokvija, nije bitno koliko, ja nisam uopce :tongue2: :laughing:
a koliko sam cuo, puno je ljudi falilo na tom pozitivnom pravu...
za politologiju neću jer sam to već prošla, ali ako budem imala vremena onda ću napisati koja bi pitanja mogla biti...
napravila sam za sociologiju ako ti treba...
ipak sam našla vremena i napisala pitanja za politologiju... nadam se da će pomoć..

a što se tiče pozitivnog prava to ti je odmah stranica nakon one zadnje koju smo morali znati za kolokvij :laughing:

Iwy

zna ko mozda, kad ce sutra rezultati biti na oglasnoj ploci na faksu???
ako pitaš za rezultate kolokvija rečeno nam je da će bit pročitani na predavanjima, ako u među vremenu ne budu objavljeni na stranici prava

Gaga24

ako pitaš za rezultate kolokvija rečeno nam je da će bit pročitani na predavanjima, ako u među vremenu ne budu objavljeni na stranici prava
prosle godine ih je procitao na predavanjima, pa poslije stavio na oglasnu ploču. al me zanima oko kolko sati ce ih stavit, da znam kad da dodem...

Dunjaranka

zna li netko koliko uopće ima kolokvija iz države i prava u jednoj godini? npr. ako ne ideš na ova 4, da li će ih biti još ili je to sve?

Ninek

zna li netko koliko uopće ima kolokvija iz države i prava u jednoj godini? npr. ako ne ideš na ova 4, da li će ih biti još ili je to sve?
neće bit više..jednom su kolokviji za ostalo postoje regularni rokovi

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks