Dane
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ako se ne varam, negdje oko 45 min (ispravite me ako griješim) :confused2:koliko vremenski traje ispit (10 pitanja i 3 eseja)?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ako se ne varam, negdje oko 45 min (ispravite me ako griješim) :confused2:koliko vremenski traje ispit (10 pitanja i 3 eseja)?
prva 3 kolokvija su na zaokruživanje te oni traju 15 min, a 4.kolokvij su eseji te taj traje 45min.koliko vremenski traje ispit (10 pitanja i 3 eseja)?
hvala ti, ali ne idem na kolokvije nego na ispit. ^^prva 3 kolokvija su na zaokruživanje te oni traju 15 min, a 4.kolokvij su eseji te taj traje 45min.
humm, ja mislim da je sat vremena - što je i malo pa sam pitala da provjerim za svaki slučaj. :SAko se ne varam, negdje oko 45 min (ispravite me ako griješim) :confused2:
Prvo se dobije ispit od 10 pitanja na zaokruživanje-15 min,koliko vremenski traje ispit (10 pitanja i 3 eseja)?
tnx, i mislijah da je tako =DPrvo se dobije ispit od 10 pitanja na zaokruživanje-15 min,
zatim, 3 eseja-45 min, vremenski sasvim dovoljno.
eh da sam ovo vidio kada si i objavila... jucerasnji dan bi mi bio mnogo ljepsiako nekoga zanima, izvukla sam sva pitanja na zaokruživanje sa foruma koja se tiču ovog dijela iz kojeg se piše kolokvij, pa evo pitanja:
1. što obuhvaća organizacija (elementi organizacije)
2. transpersonalnost
3. odnosi među državnim tijelima
4. državni organi po sastavu
5. zakonodavna inicijativa
6. publikacija
7. vacatio legis (vakacijski rok)
8. obilježja sudova
9. parnični postupak
10. koje akte donose sudovi
11. načela uprave
12. načela upravnog postupka
13. nadležnost (karakteristike)
14. suverenost
15. obilježja monarhije
16. karakteristike monarha
17. osobine predsjednika (poglavara) republike
18. parlamentarna republika
19. dvostruki kolosijek
20. elementi države
21. teritorij (što sve spada pod teritorij)
22. stanovništvo u širem smislu
23. državljanstvo (stjecanje državljanstva)
vjerujem da neće biti ni jedno pitanje izvan ovih osim možda pozitivnog prava. naučite ovo i proći ćete sigurno kolokvij
izgleda da moraš češće posjećivati forum :wink5:eh da sam ovo vidio kada si i objavila... jucerasnji dan bi mi bio mnogo ljepsi
izgleda da ce biti upravo tako... nego... ukoliko imas volje, predlazem da ovo dobro dijelo ponovis, pa nam olaksas 2. kolokvij :blushed: :blushed:izgleda da moraš češće posjećivati forum :wink5:
budem... čim uredim pitanja... do 4.12. ima vremena.izgleda da ce biti upravo tako... nego... ukoliko imas volje, predlazem da ovo dobro dijelo ponovis, pa nam olaksas 2. kolokvij :blushed: :blushed:
E da, frendica i ja smo učili općenito i negdje oko2 h prije kolokvija nađemo ova pitanja i naučimo bash sve osim pozitivnog prava za koje niti ne znam gdje je u knjizi...i evo veselja ulazimo u predavaonu i dobijemo grupu s tim pitanjima...that's funny...i da bilo je pozitivno pravo za koje si mislila da neće bit al eto svejedno HVALA IWY...:crazy:eh da sam ovo vidio kada si i objavila... jucerasnji dan bi mi bio mnogo ljepsi
kažu da na 2. kolokviju najviše ljudi pada... a valjda ce se dati nauciti tih 95 strnaica... jos ako ti izvuces ove stvari kao za 1. kolokvij onda se nadam da nece biti problema...budem... čim uredim pitanja... do 4.12. ima vremena.
dal drugi kolokvij obuhvaća onaj dio sa pravnom normom u drugoj knjizi?
u redu je, našla sam što spada u drugi... piše na stranici prava što spada pod koji kolokvij
vi ste makar nasle prije kolokvija, nije bitno koliko, ja nisam uopce :tongue2: :laughing:E da, frendica i ja smo učili općenito i negdje oko2 h prije kolokvija nađemo ova pitanja i naučimo bash sve osim pozitivnog prava za koje niti ne znam gdje je u knjizi...i evo veselja ulazimo u predavaonu i dobijemo grupu s tim pitanjima...that's funny...i da bilo je pozitivno pravo za koje si mislila da neće bit al eto svejedno HVALA IWY...:crazy:
mislim da ce prvi rezultati biti u petak na predavanju, a trebali bi biti na stranici prava, odes na katedru pa pogedaj...e ljudi kad i gdje budu objavljeni rezultati za grupu di pisala u petak kolokvij?![]()
ej ja sam ispit prosla samo na temelju skripte,ali se vise ne sjecam di sam ju skinula...nadi si na forumu pitanja na zaokruzivanje i tocne odgovore ( odgovori su ti 100% tocni) koje sam objavila i dobro si nauci tu skriptu...skripta je super pisana,mislim da ti se sastoji od tri dijela,ali se vise ne sjecam...ako se sjetim javim ti koja je to skripta...sjela sam,tjedan dana svaki dan ucila u prosjeku max 5 sati ( i to ne u komadu) i prosla bez beda i sad mi se 4 smjesi u indexu...i jos jedan savjete one fraze na latinskom si nauci...nemas ih puno a ako dobro rjesis pismeni za visu ocjenu na usmenom ce te to pitati...ja sam dobila +3 iz pismenog...savic me ispitivao...nadam se da sam ti pomogla...sretnoBok svima, ja sam izvanredan student i zanima me da li netko ide na ovaj ispit 13.11. ja sam ga prijavila a ovdje ne vidim da itko nešto pita za ispit samo za kolokvije pa sam se zapitala zar je stvarno nemoguće proći taj ispit bez kolokvija stvarno se trudim naučiti i izvukla sam sva moguća pitanja s ovog foruma i s interneta imate jako puno skripta samo ukucajte u google skripta iz ... i može se svega naći i napisanih eseja i štošta nadam se da će mi to i ova skripta s našeg foruma i knjige pomoći
za politologiju neću jer sam to već prošla, ali ako budem imala vremena onda ću napisati koja bi pitanja mogla biti...kažu da na 2. kolokviju najviše ljudi pada... a valjda ce se dati nauciti tih 95 strnaica... jos ako ti izvuces ove stvari kao za 1. kolokvij onda se nadam da nece biti problema...![]()
a dal' ces slucajno to raditi i za politologiju?
vi ste makar nasle prije kolokvija, nije bitno koliko, ja nisam uopce :tongue2: :laughing:
a koliko sam cuo, puno je ljudi falilo na tom pozitivnom pravu...
ako pitaš za rezultate kolokvija rečeno nam je da će bit pročitani na predavanjima, ako u među vremenu ne budu objavljeni na stranici pravazna ko mozda, kad ce sutra rezultati biti na oglasnoj ploci na faksu???
prosle godine ih je procitao na predavanjima, pa poslije stavio na oglasnu ploču. al me zanima oko kolko sati ce ih stavit, da znam kad da dodem...ako pitaš za rezultate kolokvija rečeno nam je da će bit pročitani na predavanjima, ako u među vremenu ne budu objavljeni na stranici prava
neće bit više..jednom su kolokviji za ostalo postoje regularni rokovizna li netko koliko uopće ima kolokvija iz države i prava u jednoj godini? npr. ako ne ideš na ova 4, da li će ih biti još ili je to sve?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.