AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

.::Dee::.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
I, jesu li vam danas pročitali rezultate (pošto ih ne vidim na webu) ?

Btw. Iwy svaka ti čast. Uz takve kolege bit će nam veća prolaznost na ispitima. Daj Bože. ;)

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
I, jesu li vam danas pročitali rezultate (pošto ih ne vidim na webu) ?

Btw. Iwy svaka ti čast. Uz takve kolege bit će nam veća prolaznost na ispitima. Daj Bože. ;)
hvala, hvala :wink5:
nadam se da će i meni netko pomoć kad će biti potrebno...:laughing:

A zaboravili ste na moju trodiobu vlasti?Gdje to mogu nac?
trioba vlasti ti je no da se vlast djeli na sudbenu, zakonodavnu i upravnu

Livia

Iwy ako to napisem u eseju necu dobro proc...pa to znam ali tema za esej je trodioba vlasti i ne mogu pronac nista u knjizi o trodiobi...znam da se vlast dijeli na zakon,sudstvo upravo ali ne pitam to

Iwy

Iwy ako to napisem u eseju necu dobro proc...pa to znam ali tema za esej je trodioba vlasti i ne mogu pronac nista u knjizi o trodiobi...znam da se vlast dijeli na zakon,sudstvo upravo ali ne pitam to
onda nemam pojma što ti treba... morat ćeš čewkat da te netko drugi savjetuje i odgovori na pitanja

kicho

jer ovo kaj sam ti stavila link...ono pise da je to nas termin koji smo pisali al mene nema..i dosta ljudi koje znam...
"I. ispitni kolokvij iz Opće teorije prava i države položili su ..."

Naš predmet se zove Uvod u državu i pravu, a rezultati, ukoliko će biti obavljivani online, će vjerovatno biti objavljeni na ovom linku :wink5:

edit: Vidio sam da se u topicu spominje od koje do koje stranice treba učiti za 2. kolokvij. Evo mog skromnog mišljenja.

Dakle, za nas sa Upravnog odjela Društvenog veleučilišta vrijedi OVAJ LINK pa vjerovatno i vrijedi ono što je tu napisano (dakle od 1. do 94. stranice). Meni je logično da studenti Pravnog fakulteta moraju naučiti više od nas (dakle, za njih je od 1. do 185. stranice)

Malo "slikovitije" (vidi linkove ispod)

OVO JE NAŠA STRANICA i informacije na njoj vrijede da Društveno veleučiliste - Upravni odjel

OVO JE "NJIHOVA" STRANICA i informacije na njoj vrijedi za Pravni fakultet

maya_21

Da li na stranici katedre budu objavljeni samo rezultati ispita ili će pisati i popis prijavljenih i vrijeme održavanja?!(ne kolkovija,nego ispita)Ako je to na faxu vec izvješeno zamolila bih vrijeme i mjesto održavanja ako je netko vec prošetao guzicu,ako nije bum ja nema frke!
Pozz

TA TRODIOBA VLASTI JE I MENE ZEZALA,JA SAM PREREŠETALA OBJE KNJIGE I NEMRE BITI NISTA DRUGO NEGO NAPISATI
PONEŠTO O SVAKOJ OD NJIH I O NJIHOVOM MEĐUSOBNOM ODNOSU,AKO GRIJEŠIM NEKA ME NETKO ISPRAVI!

UKRATKO:
1.ZAKONODAVNA VLAST(SABOR JE NOSITELJ)-pa malo napises o tome
2.IZVRŠNA/UPRAVNA(VLADA)
-načela
3.SUDBENA(Ustavni,Vehovni i ostali sudovi)
-tko ju obavlja
-sudačka duznost
-koje pravne akte donose
i naglasimo da bitno da te tri vlasti budi NEOVISNE jedna o drugoj!

SAM DOKLE U ŠIRINU TREBA IĆI,DAJTE NETKO JE TO MORAO IMAT NA PISMENOM ILI USMENOM?!JAVITE SE,POMOZITE!!!:)

Shinzo

da li na stranici katedre budu objavljeni samo rezultati ispita ili će pisati i popis prijavljenih i vrijeme održavanja?!(ne kolkovija,nego ispita)ako je to na faxu vec izvješeno zamolila bih vrijeme i mjesto održavanja ako je netko vec prošetao guzicu,ako nije bum ja nema frke!
Pozz

ta trodioba vlasti je i mene zezala,ja sam prereŠetala obje knjige i nemre biti nista drugo nego napisati
poneŠto o svakoj od njih i o njihovom meĐusobnom odnosu,ako grijeŠim neka me netko ispravi!

Ukratko:
1.zakonodavna vlast(sabor je nositelj)-pa malo napises o tome
2.izvrŠna/upravna(vlada)
-načela
3.sudbena(ustavni,vehovni i ostali sudovi)
-tko ju obavlja
-sudačka duznost
-koje pravne akte donose
i naglasimo da bitno da te tri vlasti budi neovisne jedna o drugoj!

Sam dokle u Širinu treba iĆi,dajte netko je to morao imat na pismenom ili usmenom?!javite se,pomozite!!!:)
to je to jer nema niŠ drugo bit...ziher

Ja mislim da Će rezultati bit objavljeni vjerojatno pod "ispitni kolokviji" makar moŽe bit i pod "upravni studij"...najsigurnije je pratit oba linka...

Nina.

Ja sam izvanredni student, dal netko izlazi na ispit 13.11. Sad stvarno neznam u kolko sati bi bio ispit. Prvo sam mislila u 10, u tmt 14 ( to je znači samo za studente pravnog fakulteta?). U kolko sati onda imaju izvanredni?
Zvala bi u društveno da pitam ali su tete koje rade tamo uvijek tako nervozne pa me većinom otpile kad ih nešto pokušam pitati.

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam izvanredni student, dal netko izlazi na ispit 13.11. Sad stvarno neznam u kolko sati bi bio ispit. Prvo sam mislila u 10, u tmt 14 ( to je znači samo za studente pravnog fakulteta?). U kolko sati onda imaju izvanredni?
Zvala bi u društveno da pitam ali su tete koje rade tamo uvijek tako nervozne pa me većinom otpile kad ih nešto pokušam pitati.
mene to isto zanima pa ako neko moze pomoci! Hvala!

Eruanna

mene to isto zanima pa ako neko moze pomoci! Hvala!
bila sam danas na faksu i na oglasnoj ploči ti je popis studenata koji su se prijavili za ispit u petak i idu na njega.. nije bitno jesi li izvanredni ili redovni, ali pogledaj za svaki slučaj na ploči. ;)
i da - u petak u 10 h na pravnom fakultetu je ispit.

blabla

i do koje strane na kraju ucimo za 2 kolokvij??? :)
najvjerodostojnije vam piše na stranici katedre...
pa tamo prozuji..
ako ni tome ne vjerujete, onda profesora na predavanju pitajte, ili šaljite mail:wink5:

Gaga24

kad ce se napokon objaviti rezultati tog kolokvijaaa??
ja sam danas bila na konzultacijama. Rekao je da je za 1 grupu citao rezultate u pon, a za 2 grupu ce ih citati u petak. U ponedjeljak ce objavit rezultate 1. i 2. grupe na internetu... :)

iwana

ja sam danas bila na konzultacijama. Rekao je da je za 1 grupu citao rezultate u pon, a za 2 grupu ce ih citati u petak. U ponedjeljak ce objavit rezultate 1. i 2. grupe na internetu... :)
groznoo, sad mi izvanredni moramo toliko čekati na te rezultate a meni je svaki dan važan jer moram si rasporedit da uz poso stignem naučit do sljedećeg kolokvija a neznam ni dal sam prošla...mislim kaj je tak teško to i na oglasnu metnut :((

Gaga24

groznoo, sad mi izvanredni moramo toliko čekati na te rezultate a meni je svaki dan važan jer moram si rasporedit da uz poso stignem naučit do sljedećeg kolokvija a neznam ni dal sam prošla...mislim kaj je tak teško to i na oglasnu metnut :((
ja sam isto izvanredni. Jucer sam bila na konzultacijama pa mi je pokazao test...
Prošla!!! :)
I ako nisi prosla imas pravo na ispravak 1. kolokvija

iwana

ja sam isto izvanredni. Jucer sam bila na konzultacijama pa mi je pokazao test...
Prošla!!! :)
I ako nisi prosla imas pravo na ispravak 1. kolokvija

aa kad su opet konzultacije??:laughing: i kaj taj ispravak nije sad 15. u nedjelju??? što mi je čudno! i kaj to nije sam za pravaše? :/

albert

molim pomoć. zbunjuje me što nam je g. Savić na predavanju za izvanredne objašnjavao fikcije i presumpcije pod naslovom 'pravne činjenice'
A u Periću nisam naišao na to..nego se raspisao o pravnim objektima i subjektima..
dakle, ako me pita pravne činjenice, ako su to fikcije i presumpcije, ima li još koja a da nam je zaboravio spomenuti u brzini? hvala

enna

ma o fikcijama i presumpcijama imaš na str.91-Struktura prava knj.

pa dobro jel mi imamo na kraju iz uvoda komisijski ispit ili ne???pitam jer dosad pisala svaki put 3.,a sad mi piše 4.,da moram dofurat komisijski list...kaj sad???

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks