AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

zagreb

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
možda ću bit bezobrazna, ali želiš li ti i da netko odgovara umjesto tebe...
imaš forum, uzmi si vremena i izvuci si pitanja...
oprosti,fino sam samo pitala...a nisam jedina koja zna zamolit za takvu pomoć tak da nemoraš biti bezobrazna.hvala puno

sumana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li mi netko može odgovoriti na pitanje?ja sam izvanredni student, ali idem na predavanja za redovne studente.i rekli su ako izađem na kolokvij,i padnem ga, da imam pravo samo jednom izać na ispit i ako i ispit padnem da padam cijelu godinu.to mi nema smisla, pa da li mi može netko reći da li je to istina i kak to ide?jer sam zbunjena :S unaprijed hvalaaa

DOMAGOOJ

da li mi netko može odgovoriti na pitanje?ja sam izvanredni student, ali idem na predavanja za redovne studente.i rekli su ako izađem na kolokvij,i padnem ga, da imam pravo samo jednom izać na ispit i ako i ispit padnem da padam cijelu godinu.to mi nema smisla, pa da li mi može netko reći da li je to istina i kak to ide?jer sam zbunjena :S unaprijed hvalaaa
nije istina.. ako padneš na kolokviju ne možeš izaći na druge kolokvije.. ali mozeš izaći na pismeni koliko god puta hočeš.. :cool:

Ninek

bilo je situacija da profesor da ispravak, al nemoj se na to oslanjat..
nauči dobro za prvi kolokvij i nemaš brige..

što se tiče ovih drugih budalaština, daj nemojte vjerovat sve kaj ljudi govore..
ovaj ispit nema ni komisiju pa onda nema ni govora o padanju godine ili gubitka prava..
ako ne prođeš kolokvij, ideš na regularni rok..

sumana

oke..e hvala vam puno..jer je tak rekla jedna cura koja je isto izvanredno i sve se to tolko napuhalo.. :):) hvala još jednom!!!

IHUZEJ

Bok svima, ja sam izvanredan student i zanima me da li netko ide na ovaj ispit 13.11. ja sam ga prijavila a ovdje ne vidim da itko nešto pita za ispit samo za kolokvije pa sam se zapitala zar je stvarno nemoguće proći taj ispit bez kolokvija stvarno se trudim naučiti i izvukla sam sva moguća pitanja s ovog foruma i s interneta imate jako puno skripta samo ukucajte u google skripta iz ... i može se svega naći i napisanih eseja i štošta nadam se da će mi to i ova skripta s našeg foruma i knjige pomoći

Iwy

ako nekoga zanima, izvukla sam sva pitanja na zaokruživanje sa foruma koja se tiču ovog dijela iz kojeg se piše kolokvij, pa evo pitanja:
1. što obuhvaća organizacija (elementi organizacije)
2. transpersonalnost
3. odnosi među državnim tijelima
4. državni organi po sastavu
5. zakonodavna inicijativa
6. publikacija
7. vacatio legis (vakacijski rok)
8. obilježja sudova
9. parnični postupak
10. koje akte donose sudovi
11. načela uprave
12. načela upravnog postupka
13. nadležnost (karakteristike)
14. suverenost
15. obilježja monarhije
16. karakteristike monarha
17. osobine predsjednika (poglavara) republike
18. parlamentarna republika
19. dvostruki kolosijek
20. elementi države
21. teritorij (što sve spada pod teritorij)
22. stanovništvo u širem smislu
23. državljanstvo (stjecanje državljanstva)

vjerujem da neće biti ni jedno pitanje izvan ovih osim možda pozitivnog prava. naučite ovo i proći ćete sigurno kolokvij

majena

ja nemogu nigdje naći ovo pitanje akti sudova, tražim i po knjizi al ne nalazim, jesam slijepa ili... ajd ako netko zna gdje to mogu naći neka mi pomogne ili ako zna neka napiše taj odgovor tu, tražim kod sudstva u knjizi ali ne mogu naći... hvala :)

_andrea_

ja nemogu nigdje naći ovo pitanje akti sudova, tražim i po knjizi al ne nalazim, jesam slijepa ili... ajd ako netko zna gdje to mogu naći neka mi pomogne ili ako zna neka napiše taj odgovor tu, tražim kod sudstva u knjizi ali ne mogu naći... hvala :)
rješenja i presude :laughing:

Roberta

oprosti, ali na kojim predavanjima je to rekao? za redovne ili izvanredne...
sigurna sam da nitko nije sam smislio ovaj termin u 17, bilo bi logično da izvanredni imaju u 17 sati da ne moramo dolaziti u 13.20 radi 15 min, ako već imamo predavanja kasnije u 17...
na ovom forumu svatko vodi svoju politiku...

a sad pošto je sutra kolokvij, da li ima koji izvanredni student koji je bio na predavanjima i zna što je profesor točno rekao, da li pišemo u 17 ili u 13. 20.?
izvanredni SIGURNO pišu u 13:20. Tako je odgovorio na moj mail.
:laughing:

tina katic

Bok svima, ja sam izvanredan student i zanima me da li netko ide na ovaj ispit 13.11. ja sam ga prijavila a ovdje ne vidim da itko nešto pita za ispit samo za kolokvije pa sam se zapitala zar je stvarno nemoguće proći taj ispit bez kolokvija stvarno se trudim naučiti i izvukla sam sva moguća pitanja s ovog foruma i s interneta imate jako puno skripta samo ukucajte u google skripta iz ... i može se svega naći i napisanih eseja i štošta nadam se da će mi to i ova skripta s našeg foruma i knjige pomoći
A gle da ga je lako proć nije,u skripte se nemoj pouzdat,dobro treba knjigu znat,i ne se dat zbunit na ispitu,,,SRETNO

može li mi tko reći na kojoj stranci točno će biti objavljeni rezultati kolokvija od 2.11?
Na stranici pravno fakulteta,katedra za opću teoriju prava i države,onda ideš pod ispitne kolokvije ili pod upravni studij.ali nema ništa još,bit će vjerojatno u pon na predavanjima rezultati

IHUZEJ

Objavljeni su rezultati na katedri popis je ogroman ne znam da li je to zajednički s pravnim ali si pogledaj prolaznost je 67% barem su tako stavili ne znam da li je to puno ili malo

Leona-Eris

Objavljeni su rezultati na katedri popis je ogroman ne znam da li je to zajednički s pravnim ali si pogledaj prolaznost je 67% barem su tako stavili ne znam da li je to puno ili malo
al to su ti rezultati za one koji studiraju pravo, a ne javnu upravu! (bar ja tak mislim, jer ja sebe nisam pronašla na tom popisu)...a i piše dolje da su to rezultati iz kolokviju održanog 3. studenoga 2009. a mi smo ga pisali 2. studenog!

:proud:

Livia

Pokusao sam pronac gdje se u knjizi nalaze onaj 31 esej koji su na forumu i neke nisam pronasao pa ako bi mi netko mogao reci gdje se nalaze bilo bi super.

Fikcije
Pravne cinjenice
Pravomocnost
Uredbe
Sustavne jedinice prava
Pravni posao
Zastupstvo (?)
Upravna funkcija

Hvala!

Dane

Pokusao sam pronac gdje se u knjizi nalaze onaj 31 esej koji su na forumu i neke nisam pronasao pa ako bi mi netko mogao reci gdje se nalaze bilo bi super.

Fikcije
Pravne cinjenice
Pravomocnost
Uredbe
Sustavne jedinice prava
Pravni posao
Zastupstvo (?)
Upravna funkcija

Hvala!
Nadam se da će ovo pomoći: fikcije(str.90.), uredbe(str.138.)zastupstvo(str.66.), pravne činjenice(str.53.), pravomoćnost(str.114.), pravni posao(str.161.) i ovo je u knjizi Struktura prava, dok se sustavne jedinice prava(str.143.) i upravna funkcija(str.57.) nalaze u knjizi Država i pravni sustav.
Pozzz :happy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks