AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

enia

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

pliz jel zna neko kakv je teo na usmenom?? da li ikad ikog ruši?

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Vrlo je okey kao osoba i kao ispitivač u rangu je s ispitivanjem mr.sc.Lalić Novak Goranke

Fuppy

kad su uvidi u negativne testove?? stvarno ne kuzim, sve sam napisala sto je trebalooo. samo jedan zadatak pod b) nisam rjesila, ali ostalo sve jesam... uopce mi nije jasnooo :((((((((((

marti

kad su uvidi u negativne testove?? stvarno ne kuzim, sve sam napisala sto je trebalooo. samo jedan zadatak pod b) nisam rjesila, ali ostalo sve jesam... uopce mi nije jasnooo :((((((((((
ne znam kad je uvid al svakako dođi npr. sutra u 6 kad je usmeni..znaju i oni pogriješiti (pogotovo ak smatraš da si dobro napisala)

enia

oprosti ne znam kakva je Lalićka ali jeli teo kao i marčetićka ili?? jel teo ikada rušio koga na usmenom? I KOLIKO dugo te ispituje?? pliz možeš mi odgovorit?

anamarija5

oprosti ne znam kakva je Lalićka ali jeli teo kao i marčetićka ili?? jel teo ikada rušio koga na usmenom? I KOLIKO dugo te ispituje?? pliz možeš mi odgovorit?
teo je stvarno ok, kad sam ja bila puštao je sve..dovoljno da mu znaš o svem kaj te pita odgovorit par rečenica..ja čak jedno pitanje nisam ni znala i nije uzeo za zlo..tako da po meni sve naj..a pita po troje oko 20ak min tako nešto

Fuppy

ja sam ucila po skripti od 79 str, zosdu i toj skripti... ali ja nisam prosla niti pismeni, i uopce mi nije jasno kako!! prosli put sam puno manje znala i napisala pa sam prosla :(((
molim vas mail od tea, tko ga zna.

enia

kaj si ti pala na usmenom kod tea?

ja sam ucila po skripti od 79 str, zosdu i toj skripti... ali ja nisam prosla niti pismeni, i uopce mi nije jasno kako!! prosli put sam puno manje znala i napisala pa sam prosla :(((
molim vas mail od tea, tko ga zna.
kaj si ti bila pala na usmenom prije?? kod kog si bila? ak si već jednom bola prošla pismeni??

Fuppy

mah... ja sam poseban slucaj. prosli put sam prosla pismeni, a nisam izasla na usmeni jer sam bila sprijecena osobnim razlozima... eto mozda mi nije sudeno da prodem uljp :)
inace radno i gradnsko sam dala iz prve, a s ovim se patim, vec sam i zaboravila od kad :(((((

fikus321

Ja sam jučer bio u 18:00 s još 3 cure; čekali smo nekih 45 min. jer su prije nas odgovarali lokalnu samoupravu... prošli smo svi osim jedne cure koja je pala jer nije znala novi zakon... moja pitanja: karijerni sustav, weberijanski model, povrede službene dužnosti, kategorije i potkategorije državnih službenika... sve u svemu, jedan od nezgodnijih ispita meni do sada... as. Giljević je bio korektan ispitivač... pozdrav i čestitke još jednom curama koje su prošle sa mnom :beerchug:

marti

Ja sam jučer bio u 18:00 s još 3 cure; čekali smo nekih 45 min. jer su prije nas odgovarali lokalnu samoupravu... prošli smo svi osim jedne cure koja je pala jer nije znala novi zakon... moja pitanja: karijerni sustav, weberijanski model, povrede službene dužnosti, kategorije i potkategorije državnih službenika... sve u svemu, jedan od nezgodnijih ispita meni do sada... as. Giljević je bio korektan ispitivač... pozdrav i čestitke još jednom curama koje su prošle sa mnom :beerchug:
hej,evo da se nadovežem na kolegu :)) asis. teo je bio stvarno ok...inače meni osobono je taj ispit dosadan i nikako se nisam mogla koncentrirati al eto potrudila sam se i napokon bay bay :) moja pitanja su bila nomenklatura,integralni model uljp-a i sustav napredovanja prema zakonu :) to bi bilo to. čestitke i tebi kolega,drago mi je kaj smo svi troje riješili to :klap:

tihic

Pod novi zakon misliš zakon o državnim službenicima ?

fikus321

Da. Novi ZDS (s najnovijim izmjenama), a pitao me i koje su podkategorije državnih služenika što je iz uredbe klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi.

čedomir

Oprosti, jel bi htjela reći na šta točno misliš pod pitanjem "weberijanski model"?

fikus321

Oprosti, jel bi htjela reći na šta točno misliš pod pitanjem "weberijanski model"?
Weberijanski model = administrativni model ULJP-a. Poćeo sam pričati o konceptu weberijanske uprave (ono "počiva na pravnim pravilima koje je donijela legalno izabrana vlast, nositelj službe se pokorava poretku a na pojedincu" itd.) pa je htio da to povežem sa odgovarajučim modelom ULJP-a, a to je administrativni model (vrijednosti, položaj službenika, organizacija službe ULJP-a) ... inače je i od kolegica tražio razumijevanje i povezivanje... to mu je bilo bitno i tako smo prošli.

marina2

molim odgovor na ovo pitanje:
koje rukovodece sluzbenike bira vlada i kada vlada moze razrijesiti rukovodeceg sluzbenika?

fikus321

molim odgovor na ovo pitanje:
koje rukovodece sluzbenike bira vlada i kada vlada moze razrijesiti rukovodeceg sluzbenika?

To je iz novog ZDS-a čl. 74a:

Radna mjesta rukovodećih državnih službenika koje imenuje Vlada
Članak 74.a
(1) U kategoriji radnih mjesta rukovodećih službenika, na radna mjesta tajnika ministarstva, ravnatelja u ministarstvu, zamjenika tajnika Vlade, predstojnika ureda Vlade, zamjenika državnog tajnika središnjeg državnog ureda, zamjenika i pomoćnika ravnatelja državne upravne organizacije te predstojnika ureda državne uprave u jedinici područne (regionalne) samouprave, službenike imenuje i razrješava Vlada na temelju javnog natječaja.
(2) Do provedbe javnog natječaja iz stavka 1. ovoga članka, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, Vlada može za obavljanje poslova rukovodećeg državnog službenika ovlastiti državnog službenika koji ispunjava uvjete za imenovanje.
(3) Rukovodećeg službenika iz stavka 1. ovoga članka Vlada će razriješiti:
1. na osobni zahtjev,
2. ako je proglašen odgovornim za tešku povredu službene dužnosti,
3. ako je za prethodnu kalendarsku godinu ocijenjen ocjenom »zadovoljava«,
4. nakon ukidanja ili promjene djelokruga ustrojstvene jedinice ili državnog tijela kojim upravlja,
5. u slučaju prestanka državne službe u skladu sa zakonom.
(4) Rješenje o razrješenju mora biti obrazloženo.
(5) Protiv rješenja o razrješenju nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor.
(6) Razriješeni rukovodeći državni službenik rasporedit će se na drugo odgovarajuće radno mjesto u državnom tijelu, za koje ispunjava uvjete, vodeći računa o njegovom stručnom znanju, vještinama, sposobnostima i dotadašnjem radnom iskustvu.
(7) Ako nema radnog mjesta na koje se razriješeni rukovodeći državni službenik može rasporediti, odgovarajuće se primjenjuju odredbe ovoga Zakona o stavljanju službenika na raspolaganje Vladi.

Mike7

jel može pitanja sa pismenog i usmenog
Ja sam bio stavio. Ne kužim zašto su to izbrisali.
Uglavnom:

1. Službenici kao nositelji vlasti
2. Karakteristike javnih službenika
3. Komponente UNa
4. Integralni model (vrijednosti, ciljevi, usmjerenja i status javnih službenika)
5. Prednosti i organizacijske koristi strategijskog ULJP
6. Planiranje LJP
7. Problemi kod ocjenjivanja
8. Svrha ocjenjivanja po ZODS
9. U kojim se tijelima osnivaju ustrojstvene jedinice za razvoj i upravljanje
potencijalima
10. Koja je njihova funkcija

Zadnja 2 pitanja su članak 39. ZODS

smotankusha

ispit iz uljp je 4.10., znači u utorak, u 12h!

sretno

Ja sam bio stavio. Ne kužim zašto su to izbrisali.
Uglavnom:

1. Službenici kao nositelji vlasti
2. Karakteristike javnih službenika
3. Komponente UNa
4. Integralni model (vrijednosti, ciljevi, usmjerenja i status javnih službenika)
5. Prednosti i organizacijske koristi strategijskog ULJP
6. Planiranje LJP
7. Problemi kod ocjenjivanja
8. Svrha ocjenjivanja po ZODS
9. U kojim se tijelima osnivaju ustrojstvene jedinice za razvoj i upravljanje
potencijalima
10. Koja je njihova funkcija

Zadnja 2 pitanja su članak 39. ZODS
kaj može odg. na treće pitanje? :bluThinking:

*Lana*

molim vas jel mi može tko odgovoriti koji je utjecaj nomenklature...znam što je ...kada...tko,ali utjecaj ne ...
Hvala unaprijed

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks