Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
jel ima tko zakon u skripti odnosno skraceno samo sta pita?! koja su pitanja iz zakona?!dali mi mozete navesti sva pitanja koja se pojavljuju na ispitu?!dobar dan svima! htjela sam vas pitat jel ima ko neku novu skriptu za poslati na mail?! sta sve pita i koliko moram znati za prolaz a imam komisiju sad.
Imaš pitanja na 44. str. foruma.jel ima tko zakon u skripti odnosno skraceno samo sta pita?! koja su pitanja iz zakona?!dali mi mozete navesti sva pitanja koja se pojavljuju na ispitu?!
imam ja skraceni zakon, znaci samo one clanke koje pitaju. ako hoces da ti posaljem posalji mi svoj mail u PM.dal ima neko skraćenu skriptu o zakonu o državnim služinecima?? I koji je broj tog zakona u NN???
NOMENKLATURA: To je sustav iz bivših socijalističkih država. To je ustvari bio popis visokih upravnih položaja na koje su mogli biti postavljeni samo probrani ljudi koji su bili dugogodišnji članovi KP. Postojala je na svim društvenim razinama, od ministarstava do tvornica i dominirala je do kraja 70.godina prošlog st., kada je polako započela transformacija tog procesa. Tranzicijsko razdoblje trebalo bi privesti kraju ostatke sustava nomenklature, te utemeljiti nov sustav javnih službi s jasnim razumijevanjem da javni službenik nije službenik ni vođe niti države, nego svakog građanina.Može mi netko reći nešto o nomenklaturi u postsocijalističkim zemljama, tj.kakav je utjecaj imala i definiciju podržavajuće komunikacije... hvala!
kao i nauka i ostatak predmeta sa te katedre..ljudi kak izgleda ovaj ispit? koliko pitanja, kako se boduju, koliko vremena??
Imaš skoro sva na stranici 44. Fale samo zadnja 2-3 roka :laughing:Kolege,jel ima netko na jednom mjestu skupljena sva pitanja koja kruže po ispitu?
Može netko odgovoriti na 7 i 8 pitanje ??Evo pitanja s današnjeg pismenog (otprilike):
1.Kako se mijenjao odnos javnih službenika prema građanima kroz povijest?
2.Razlika između tima i radne skupine?
3.Definicja ULJP-a?
4.Podržavajuća komunikacija?
5.States capture i kakav je stupanj te korupcije u Hrvatskoj? visok il nizak?
6.Razlika u ULJP-u javni i privatni sektor?
7.Što treba sadržavati klasifikacijski sustav,elementi?
8.Službenički sustav,svrha?
9.Kada se uzima u obzir ocjena državnog službenika?
10.Kako ide tijek ocjenjivanja službenika...tako nekako!!!
Eto to bi bilo toSRETNO NAM
![]()
7.Klasifikacijski sustav trebe sadržavati :Može netko odgovoriti na 7 i 8 pitanje ??
Ja sam kod nje odgovarala drzavnu. Jako ugodna, strpljiva, hoce pomoci, razumna. Samo dobre primjedbe u vezi nje...može netko reći kakva je prof.marčetić?
ja sam kod nje odgovarala državnu i mogu joj se samo zahvalit kaj me pustila, ja se iskreno nebi pustila. znala sam al sva sam se spetljala i stalno išla odgovarat na pitanje ispočetka i svašta... večina me profesora stvarno nebi pustila s tim kaj sam joj mljela a ona je i stvarno joj svaka čast.može netko reći kakva je prof.marčetić?
ja sam kod nje odgovarala uljp i predobra je, meni najbolja profesorica. puna razumijevanja, strpljiva, ne trazi previse, ne davi.može netko reći kakva je prof.marčetić?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.