AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

možda nešto slično što i ja imamna poslu. dakle, sustav upravljanja učinkom, u kojemu svaki zaposlenik dobiva godišnje ili polugodišnje ciljeve. nakon ocjenjivanja od nadređeneog, određuje mu se bonus, to može biti od 0 do maksimalno 2 plaće (bruto plaće dotičnog zaposlenika, ne prosječne). ako je zaposlenik ostvario manje od 1 plaće, znači da nije zadovoljio određene stavke svoga cilja. ako je ostvario jednu ili više znači da je sve zadane ciljeve ostvario i/ili premašio. ostvarenje cilja je podloga za povećanje plaće, ali i podloga za višak unutar tvrtke, ukoliko zaposlenik ne doseže određene ciljeve u nekom promatranom razdoblju (recimo tri godine).
ja sam to tak shvatila...prosudbeni model kao neki sustav upravljanja učinkom zaposlenika...

marko90

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

jel mi može netko odgovorit(nemam knjigu,a u skripti to ne nalazim) na ova 2 pitanja iz kolokvija:koje su preporuke za unapredenje personalne razine i preporuke za unapredenje sluzbenickog zakonodavstva u RH prema sigmi.hvala

martina_sk

Administrator

možda nešto slično što i ja imamna poslu. dakle, sustav upravljanja učinkom, u kojemu svaki zaposlenik dobiva godišnje ili polugodišnje ciljeve. nakon ocjenjivanja od nadređeneog, određuje mu se bonus, to može biti od 0 do maksimalno 2 plaće (bruto plaće dotičnog zaposlenika, ne prosječne). ako je zaposlenik ostvario manje od 1 plaće, znači da nije zadovoljio određene stavke svoga cilja. ako je ostvario jednu ili više znači da je sve zadane ciljeve ostvario i/ili premašio. ostvarenje cilja je podloga za povećanje plaće, ali i podloga za višak unutar tvrtke, ukoliko zaposlenik ne doseže određene ciljeve u nekom promatranom razdoblju (recimo tri godine).
ja sam to tak shvatila...prosudbeni model kao neki sustav upravljanja učinkom zaposlenika...
aha, hvala. a sto bi znacila ova recenica: prosudbeni modeli ocjenjivanja slijede sustave upravljanja ili sustavno-nadzorne ovlasti.

Tončica

hmmmm...pa po meni bi, laički, to značilo da model ocjenjivanja je u skladu s radnim mjestom odnosno pozicijom unutar nekog sustava tj. svako radno mjesto ili pozicija su ili moraju biti detljano opisani kako bi sustav ocjenjivanja imao svoj smisao.

čedomir

da li je netko možda učio ovaj predmet iz onih prezentacija koje su stavljene na netu? ako da,kakav je ishod?

ida19

jel zna itko sta je na kraju sa ispravkom 2.kolokvija, jel se pise ili ne? i ako da, kad? tnx :D

čedomir

E ovako ja sam prvi put iŠla na ovaj ispit,polozila preko one skripte sa pitanjima i odgovorima,ali nisam iz te skripte ucila zakon,vec samo ta pitanja poodcrtala u novom zakonu i iz njega ucila...dovoljno za prolaz,a malo voŠe:;)))
ispitivao teo,jako ugodan ispitivaČ,dosta da vremena da se sjetiŠ,pomaŽe,stvarno ok:;)))
Da li je to ona skripta od 37.str?

martina_sk

Administrator

da li je netko možda učio ovaj predmet iz onih prezentacija koje su stavljene na netu? ako da,kakav je ishod?
los bi bio ishod jer toga ima premalo u prezentacijama :) ali ono sto ima je super, dovoljno kao odgovor.

polozila sam jucer kod macetic preko kolokvija. prof je super, uopce nije skrta na ocjenama i ne trebate se uopce brinuti, trudi se svim snagama da izvuce znanje iz ljudi, neki su doslovno bili sat vremena na ispitivanju jer nisu znali, ali nece vas pustiti ako ne znate. ulazi po troje ljudi i izlazi se kako tko zavrsi, pita svakog po jedno pitanje i tako u krug, a manje pita onog tko odg za nizu ocjenu. pitanja su bila AC, tko mogu biti ocjenjivaci (unutar i izvan organizacije), zapreke za prijam u sluzbu i ne znam vise. a kolegicu je pitala normalizaciju uprave (znaci da se i to treba znati, inace to nisam nikad vidjela kao pitanje). jedino negativno je sto dugo ispituje i kasni.

Marko9

dal stvarno se ide na idućem roku po novom zakonu o zods...

neozbiljna

jel zna itko sta je na kraju sa ispravkom 2.kolokvija, jel se pise ili ne? i ako da, kad? tnx :D
hej, piše se ispravak na idućem roku, znači 5.7. ispit treba prijaviti.. tako je rekao as. giljevic :)

čedomir

Zamolila bi nekog, tko mi može sa sigurnošću reći, da li je i koja skripta dovoljna za prolaz iz ovog predmeta? na priješnjem postu sam pročitala da je kolegica prošla preko skripte "pitanja i odgovori", no opet sam od drugih čula da to nije dovoljno na usmenom! Iz čega učiti? Hvala unaprijed!

žorž

pozdrav.tko ispituje uljp na idućem roku i dal možda netko zna e-mail od asistenta tea giljevića?

od 6.mj ispituje se po novom zakonu,ima pročišćeni tekst na legalis.hr.

marti

dal netko zna jel je samo promijenjen zakon o državnim službenicima tj. jel zakon o plaćama i ona uredba po starom? hvala :)

ida19

koje dijelove iz zakona i uredaba trebamo uciti, a koje ne? :D

martina_sk

Administrator

koje dijelove iz zakona i uredaba trebamo uciti, a koje ne? :D
(1) Zakon o državnim službenicima, Narodne novine broj 92/05, 142/06, 77/07, 107/07 i 27/08;
(2) Zakon o plaćama u javnim službama, Narodne novine broj 27/01;
(3) Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, Narodne novine broj 77/07 i 13/08, 81/08 (naučiti od članka 1. do članka 6., članak 11. i članak 17.);
(4) Uredba o načinima i uvjetima napredovanja državnih službenika, Narodne novine broj 77/07;
(5) Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike, Narodne novine broj 93/08, 23/09, 39/09 (naučiti od članka 41. do članka 49.).

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks