Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo
utjecaj nomenklature se nastavio u postsocijalističkim zemljama jer su članovi upravnih elita u tim zemljama često članovi nomenklature, a osim toga i nova generacija preuzima naslijeđene obrasce
snažnu partijsku administraciju naslijedile su brojne stranke i nestabilne političke koalicije, česte političke promjene rezultiraju čestim promjenama viših službenika u upravi
ja bih to tako napisala
nomenklatura je dakle popis visokih upravnih položaja na koje su mogli biti postavljeni višegodišnji članovi komunističke partije koje je partija podupirala i dominirala je do kraja 70-tih godina 20.stoljećamolim vas jel mi može tko odgovoriti koji je utjecaj nomenklature...znam što je ...kada...tko,ali utjecaj ne ...
Hvala unaprijed
utjecaj nomenklature se nastavio u postsocijalističkim zemljama jer su članovi upravnih elita u tim zemljama često članovi nomenklature, a osim toga i nova generacija preuzima naslijeđene obrasce
snažnu partijsku administraciju naslijedile su brojne stranke i nestabilne političke koalicije, česte političke promjene rezultiraju čestim promjenama viših službenika u upravi
ja bih to tako napisala