Andreja
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo
oko tri tjednakoliko ti je vremena trebalo da naučiš ?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
oko tri tjednakoliko ti je vremena trebalo da naučiš ?
ovako piše u zakonu:koji su uvjeti za napredovanje prema zodsu?molim odgovor cim prije
evo imaš tu:Je li mi može netko reći literaturu za ovaj kolegij, gledala sam na njihovoj katdri ali nema ništa. Hvala!
da reko je teo danas da je to nova literatura od rokova u siječnjuljudi koja je na kraju literatura za ovaj ispit,po čemu da učim sada???
jel ovo,tak piše na stranici prava... Društveno veleučilište, Studij javne uprave, II. godina
UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U JAVNOJ UPRAVI
I SLUŽBENIČKO PRAVO
Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Zagreb: Društveno
veleučilište u Zagrebu, str. 43-311
Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.
Propisi:
Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 49/11
Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08, 81/08 (čl. 1-6, 11, 17)
Etički kodeks državnih službenika, NN 40/11
da i na ovom ispitu se ponavljaju pitanja,nekad znaju biti i posve ista ko na nekom roku godinu dana prije tako da se isplati skupiti ih,imaš na 44 strani dosta njih skupljenihJedno pitance imam dragi ljudi... Jel se i na ovom ispitu ponavljaju pitanja??? Mislim, jel mi vrijedi kaj skupit sva pitanja sa pismenog i učit po njima??
da i na ovom ispitu se ponavljaju pitanja,nekad znaju biti i posve ista ko na nekom roku godinu dana prije tako da se isplati skupiti ih,imaš na 44 strani dosta njih skupljenih
na usmenom sam bila kod tea,od 7 kaj smo prošli pismeni 3 su pali,a 4 nas je prošlo i dvoje su prošli komisiju
4 nas je bilo nutra odjedanput i svakome je odmah postavil jedno pitanje i rekel je da imamo 3 minute da razmislimo o pitanju i da ne moramo odgovarati po redu nego ko hoče prvi
gledal je u test i svakoga je pital ko prvo pitanje onaj dio gradiva na koji smo u testu najlošije odgovorili(znači ne baš ono pitanje iz testa ali nešto vezano uz to)
uglavnom pitao me je svrhu ocjenjivanja,s kojim se ocjenama ocjenjuju službenici i onda razvojni i prosudbeni model ocjenjivanja,sustave radnih mjesta i standardna mjerila za klasifikaciju radnih mjesta
druge je pitao karijerni sustav,nomotehniku,sustav odjela,2 trenda kojima se približavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta,kategorije državnih službenika u zakonu o državnim službenicima,merit sustav,razliku između scientific managment i škole ljudskih odnosa,službenici kroz povjest kako se mjenjao odnos,pa službenici kao nositelji vlasi i kao nositelji društvene funkcije razlika,spoils sistem
to su sva pitanja kojih se sjećam
učila sam iz skripte upravljanje ljudskim potencijalima od 15.10.2008. i iz zakonaPuno hvala na opširnom odgovoru. Daj mi samo još reci molim te iz čega si učila? Knjige i zakoni ili skripta???
daJedno pitance imam dragi ljudi... Jel se i na ovom ispitu ponavljaju pitanja??? Mislim, jel mi vrijedi kaj skupit sva pitanja sa pismenog i učit po njima??
Samo jedna mala napomena. Od siječnja je aktualna nova literatura. To zapravo znači da otprilike 30% gradiva više ne treba učiti, a novina je Etički kodeks koji stvarno nije nimalo kompliciran.Bok!
Ja upravo spremam ULJP. Vidim da si stavio
pitanja sa zadnjeg roka. Hvala na tome! Jel možda znaš jel bilo
slično i na prijašnjem roku ili sasvim neke druge stvari?
što se tiče knjiga treba znat samo ovo:jel još uvijek treba onaj dio učit od pusića ? znam da po novom neke stvari ne treba al ionako nemam knjige i to pa pokušavam izbacit iz svojih skripta nepotrebne djelove...
Da li mi može tko napisat definiciju strategijskog upravljanja ljudskim potencijalima? gledala sam u knjizi, ima jako opširno o tom, ima ono o 3 značenja strategijskog upravljanja al neznam dal je to to ?
oće ko izać na ovaj rok u prvom mjesecu? srećom literatura je smanjena tak da se nadam da neće bit baš jako teško ko prije, ja prvi put izlazim
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.