AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

SuperDuško

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

- politički, administrativni i menadžerski model ULJPa (karakteristike, vrijednosti, ciljevi)

- sustavi napredovanja i napredovanje prema ZoDS

- problemi s kojima se organizacije susreću kod plaća temeljenih na radnom izvršenju i kako se obračunava plaća prema hrv. zakonodavstvu

- 3 značenja pojma strategijskog ULJPa i strategijski planski ciklus

- metode OOUa i učeća organizacija

marina2

koji su uvjeti za napredovanje prema zodsu?molim odgovor cim prije

anamarija5

koji su uvjeti za napredovanje prema zodsu?molim odgovor cim prije
ovako piše u zakonu:
Napredovanje
Članak 90.
(1) Napredovanje u državnoj službi ostvaruje se rasporedom državnog službenika na više radno mjesto unutar iste kategorije ili prelaskom u višu kategoriju radnog mjesta.
(2) Državni službenik može napredovati redovito ili izvanredno.
(3) Državni službenik može redovito napredovati u državnoj službi ako:
a) je jedanput ocijenjen ocjenom »izuzetan« ili najmanje dva puta uzastopno ocjenom »primjeran« ili najmanje tri puta uzastopno ocjenom »uspješan« ili višom ocjenom,
b) postoji slobodno radno mjesto propisano pravilnikom o unutarnjem redu, na koje se službenik u postupku napredovanja može rasporediti,
c) ispunjava uvjete za raspored na radno mjesto.
(4) Kod napredovanja se uzimaju u obzir posljednje dobivene ocjene.
(5) Državni službenik koji ne ispunjava uvjet radnog iskustva na odgovarajućim poslovima može izvanredno napredovati u državnoj službi, ako ispunjava uvjete za izvanredno napredovanje propisane uredbom Vlade kojom se uređuje napredovanje državnih službenika.
(6) Načini i uvjeti napredovanja pobliže se uređuju uredbom Vlade.

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Je li mi može netko reći literaturu za ovaj kolegij, gledala sam na njihovoj katdri ali nema ništa. Hvala!

Latica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Je li mi može netko reći literaturu za ovaj kolegij, gledala sam na njihovoj katdri ali nema ništa. Hvala!
evo imaš tu:
http://veleuciliste.pravo.hr/images/50005762/2. godina.pdf
ali neki misle da to nije dobra literatura :unsure: i možda imaju pravo s obzirom da je bilo pitanje o plaći što je iz Zakona o plaćama koji u ovoj gore literaturi nije naveden...

ako će netko ići na konzultacije, lijepo molim da napiše koja je stvarno literatura za ovaj ispit...
Thanx

MARYYNNA

ljudi koja je na kraju literatura za ovaj ispit,po čemu da učim sada???
jel ovo,tak piše na stranici prava... Društveno veleučilište, Studij javne uprave, II. godina

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U JAVNOJ UPRAVI

I SLUŽBENIČKO PRAVO

Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Zagreb: Društveno

veleučilište u Zagrebu, str. 43-311

Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.

Propisi:

Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 49/11

Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08, 81/08 (čl. 1-6, 11, 17)

Etički kodeks državnih službenika, NN 40/11

majolada

ljudi koja je na kraju literatura za ovaj ispit,po čemu da učim sada???
jel ovo,tak piše na stranici prava... Društveno veleučilište, Studij javne uprave, II. godina

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U JAVNOJ UPRAVI

I SLUŽBENIČKO PRAVO

Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Zagreb: Društveno

Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.

Propisi:

Zakon o državnim službenicima, NN 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 49/11

Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08, 81/08 (čl. 1-6, 11, 17)

Etički kodeks državnih službenika, NN 40/11
da reko je teo danas da je to nova literatura od rokova u siječnju

marty1711

Jedno pitance imam dragi ljudi... Jel se i na ovom ispitu ponavljaju pitanja??? Mislim, jel mi vrijedi kaj skupit sva pitanja sa pismenog i učit po njima??

majolada

Jedno pitance imam dragi ljudi... Jel se i na ovom ispitu ponavljaju pitanja??? Mislim, jel mi vrijedi kaj skupit sva pitanja sa pismenog i učit po njima??
da i na ovom ispitu se ponavljaju pitanja,nekad znaju biti i posve ista ko na nekom roku godinu dana prije tako da se isplati skupiti ih,imaš na 44 strani dosta njih skupljenih

na usmenom sam bila kod tea,od 7 kaj smo prošli pismeni 3 su pali,a 4 nas je prošlo i dvoje su prošli komisiju
4 nas je bilo nutra odjedanput i svakome je odmah postavil jedno pitanje i rekel je da imamo 3 minute da razmislimo o pitanju i da ne moramo odgovarati po redu nego ko hoče prvi
gledal je u test i svakoga je pital ko prvo pitanje onaj dio gradiva na koji smo u testu najlošije odgovorili(znači ne baš ono pitanje iz testa ali nešto vezano uz to)
uglavnom pitao me je svrhu ocjenjivanja,s kojim se ocjenama ocjenjuju službenici i onda razvojni i prosudbeni model ocjenjivanja,sustave radnih mjesta i standardna mjerila za klasifikaciju radnih mjesta
druge je pitao karijerni sustav,nomotehniku,sustav odjela,2 trenda kojima se približavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta,kategorije državnih službenika u zakonu o državnim službenicima,merit sustav,razliku između scientific managment i škole ljudskih odnosa,službenici kroz povjest kako se mjenjao odnos,pa službenici kao nositelji vlasi i kao nositelji društvene funkcije razlika,spoils sistem
to su sva pitanja kojih se sjećam

marty1711

da i na ovom ispitu se ponavljaju pitanja,nekad znaju biti i posve ista ko na nekom roku godinu dana prije tako da se isplati skupiti ih,imaš na 44 strani dosta njih skupljenih

na usmenom sam bila kod tea,od 7 kaj smo prošli pismeni 3 su pali,a 4 nas je prošlo i dvoje su prošli komisiju
4 nas je bilo nutra odjedanput i svakome je odmah postavil jedno pitanje i rekel je da imamo 3 minute da razmislimo o pitanju i da ne moramo odgovarati po redu nego ko hoče prvi
gledal je u test i svakoga je pital ko prvo pitanje onaj dio gradiva na koji smo u testu najlošije odgovorili(znači ne baš ono pitanje iz testa ali nešto vezano uz to)
uglavnom pitao me je svrhu ocjenjivanja,s kojim se ocjenama ocjenjuju službenici i onda razvojni i prosudbeni model ocjenjivanja,sustave radnih mjesta i standardna mjerila za klasifikaciju radnih mjesta
druge je pitao karijerni sustav,nomotehniku,sustav odjela,2 trenda kojima se približavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta,kategorije državnih službenika u zakonu o državnim službenicima,merit sustav,razliku između scientific managment i škole ljudskih odnosa,službenici kroz povjest kako se mjenjao odnos,pa službenici kao nositelji vlasi i kao nositelji društvene funkcije razlika,spoils sistem
to su sva pitanja kojih se sjećam

Puno hvala na opširnom odgovoru. Daj mi samo još reci molim te iz čega si učila? Knjige i zakoni ili skripta???

majolada

Puno hvala na opširnom odgovoru. Daj mi samo još reci molim te iz čega si učila? Knjige i zakoni ili skripta???
učila sam iz skripte upravljanje ljudskim potencijalima od 15.10.2008. i iz zakona
knjigu sam posudila u knjižnici i kopirala ju ali sam ju samo površno pročitala

povratnik

Bok!
Ja upravo spremam ULJP. Vidim da si stavio
pitanja sa zadnjeg roka. Hvala na tome! Jel možda znaš jel bilo
slično i na prijašnjem roku ili sasvim neke druge stvari?

Latica

Bok!
Ja upravo spremam ULJP. Vidim da si stavio
pitanja sa zadnjeg roka. Hvala na tome! Jel možda znaš jel bilo
slično i na prijašnjem roku ili sasvim neke druge stvari?
Samo jedna mala napomena. Od siječnja je aktualna nova literatura. To zapravo znači da otprilike 30% gradiva više ne treba učiti, a novina je Etički kodeks koji stvarno nije nimalo kompliciran.
Vjerujem da to ipak donekle mijenja dosadašnja pitanja jer više neće biti npr. onih pitanja o Litvi, Latviji...itd... Znači nema puno novoga, ali dosta toga više ne treba učiti :happy:
Nažalost, gradivo je i dalje zahtjevno, ali ga je barem manje...:cool:

marxmaja

jel još uvijek treba onaj dio učit od pusića ? znam da po novom neke stvari ne treba al ionako nemam knjige i to pa pokušavam izbacit iz svojih skripta nepotrebne djelove...

MARYYNNA

jel još uvijek treba onaj dio učit od pusića ? znam da po novom neke stvari ne treba al ionako nemam knjige i to pa pokušavam izbacit iz svojih skripta nepotrebne djelove...
što se tiče knjiga treba znat samo ovo:
1.Marčetić, G. (2007) Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi. Zagreb: Društveno

2.Marčetić, G. (2005) Javni službenici i tranzicija. Zagreb: Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung. Stranice: 119-146.
tak da pretpostavljavam od pusića netreba ništa

Maja69

učim iz skripte od eriatarke,e sad pošto na novim rokovima imamo skraćenu literaturu dal može netko napisat koje lekcije iz 2.knjige(javni službenici i tranzicija) ne trebamo učit,pošto treba do 146.str a nemam sadržaj knjige da izbacim nepotrebno iz skripte??

jelaa

Da li mi može tko napisat definiciju strategijskog upravljanja ljudskim potencijalima? gledala sam u knjizi, ima jako opširno o tom, ima ono o 3 značenja strategijskog upravljanja al neznam dal je to to ?

oće ko izać na ovaj rok u prvom mjesecu? srećom literatura je smanjena tak da se nadam da neće bit baš jako teško ko prije, ja prvi put izlazim

majolada

Da li mi može tko napisat definiciju strategijskog upravljanja ljudskim potencijalima? gledala sam u knjizi, ima jako opširno o tom, ima ono o 3 značenja strategijskog upravljanja al neznam dal je to to ?

oće ko izać na ovaj rok u prvom mjesecu? srećom literatura je smanjena tak da se nadam da neće bit baš jako teško ko prije, ja prvi put izlazim

kad sam ja pitala Tea na roku u 11 mjesecu o toj novoj literaturi rekao mi je da je točna ta nova ali da to ne znaći da ćemo trebati znati manje nego prije jer je to jako malen i neznačajan dio gradiva izbačen

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks