Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ovo je potpuno kriva informacija.Gardašević je 2010. i u prvom mjesecu 2011.god. barem 20 puta ponovio da svatko tko želi slušati ispit može slušati jer su ispiti JAVNI!nazalost ne...![]()
Ustavna tužba,Ustav(kad je donesen,promjena i obilježja),izvori ustavnog prava,Ustavni sud i čini mi se postupak formiranja Vlade.Neka me netko nadopuni ili ispravi.Koja su eliminacijska pitanja bez kojih nema prolaska ?
ustavni sud(djelokrug)Ustavna tužba,Ustav(kad je donesen,promjena i obilježja),izvori ustavnog prava,Ustavni sud i čini mi se postupak formiranja Vlade.Neka me netko nadopuni ili ispravi.
Supotpisom je npr.Vlada preuzela odgovornost za nešto što je potpisala zajedno s predsjednikom jer predsjednik nije politički odgovoran.Imaš u Ustavu taksativno navedene slučajeve supotpisa.Najbitnije je reći da predsjednik nije politički odgovoran(ne možeš tražiti glasovanje o povjerenju/nepovjerenju za njega) i bla bla:wink5:Može li mi tko odgovoriti na pitanje VAŽNOST SUPOTPISA ?
Hvala unaprijed
Čl.89 URH u stavci 3. retroaktivno djelovanje je u knjizi na 167.str kod materijalne neustavnosti zakonaJel mi moze molim vas neko rec u kojem clanku ustav dozvoljava retroaktivnost...tj u kojem clanku su navedeni slucajevi kad je to dozvoljeno???
stavak 4 ispravljam , a u stavku 3 istog članka zakoni koje imaju javne ovlasti ne mogu imati retroaktivno djelovanjeČl.89 URH u stavci 3. retroaktivno djelovanje je u knjizi na 167.str kod materijalne neustavnosti zakona
to se odnosi na kazneni postupak u materijalnoj neustavnosti-samo pojedine odluke odredbe mogu djelovati retroaktivno,ne cijeli zakon. Znaci-pravilo je da nitko ne moze biti osuden za kazneno dijelo koje u vrijeme pocinjenja nije bilo definirano kao kazneno dijelo niti mu se moze izreci kazna koja nije bila propisana u vrijeme pocinjenja,bla bla...Ma kuzim to...al zanima me ovaj zadnji "iz posebno opravdanih razloga samo pojedine odredbe zakona mogu imat povratno djelovanje" jel igdje pise koji su to posebno opravdani razlozi i koje su to pojedine odredbe... Nisam nasla te razloge ni u ustavu ni u knjizi...
Bas zato i pitam...jucer sam pala ispit radi toga...nisam znala koji su to "opravdani razlozi" kad je retroaktivnost dopustena i pala...al problem je samo u tome kaj se ona zderala na mene da kak to neznam to sve pise u ustavu bla bla...sad cu joj otic na konzultacije i zamolit da mi s prstom pokaze di to piseAjoj. mislim da ti je ovo sasvim nebitno, ali eto , nikad se nezna.. istina ne piše to u knjizi pa zato i sumnjam da će takav odgovor traziti od tebe na ispitu.. Osim toga, mozemo 1000 stvari naci koje su suho navedene a nisu do kraja defiinirane ni navedene činjenice..
Poslovnik Hrvatskog sabora, tu imaš nešto više i opširnije o retroaktivnom djelovanju.. Hrvatski sabor
Uzas.. pa ja sam cuo da je jos najbolje odgovarat kod nje i da ne cjepidlači i da je puno veća prolaznost kod nje, nego kod gardaševića i podolnjaka.. a bit će bolje sljedeći put.. Jel znas mozda neka pitanja s tog roka ili se ugl ponavljaju tu sa foruma?Bas zato i pitam...jucer sam pala ispit radi toga...nisam znala koji su to "opravdani razlozi" kad je retroaktivnost dopustena i pala...al problem je samo u tome kaj se ona zderala na mene da kak to neznam to sve pise u ustavu bla bla...sad cu joj otic na konzultacije i zamolit da mi s prstom pokaze di to pise
1. kako se mijenja ustavda li mi netko može napisati što pita prof.Ana Horvat?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.