Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
one s nominalnim iznosom su one na kojima taj iznos pise, a na onima bez nominalnog iznosa ne pise. nominalni iznos je cifra ispod kojeg se dionice ne smiju prodavat. mogu iznadmolim vas može li mi netko objasniti razliku između dionica s nominalnim iznosom i dionica bez nominalnog iznosa? hvala
-Petrović Siniša, Osnove prava društava-II izmijenjeno i dopunjeno izdanje ili treće neizmjenjeno izdanje, Zagreb,2001,2002. (Pojam i predmet prava društava.Ortaštvo,Javno trgovačko društvo,tajno društvo,dioničko društvo,društvo s ograničenom odgovornošću,gospodarsko interesno udruženje.Možeš li mi molim te napisati koja? (literatura)
pa ono što je do sad na predavanjima bilo 'aktualno' je: tvrtka - pa sve o tome, od upisa u sudski registar do zaštite, pa sjedište, podružnica, temeljni kapital, dionice (dioničari i ostalo...) i zastupstvo. za sad to, ali za ispit je poželjno naučit kompletnu knjigu i još neki zakoni iz narodnih novina (kao pomoć)da li bi netko od vas koji ste bili na predavanjima mogli u kratkim crtama napisati najosnovnije stvari
pojmovi, poglavlja, detalji o ispitu...
radim, pa nisam mogla doći
hvala unaprijed
Obzirom da knjiga stvarno nije teška ja bi ti preporučila učiti iz knjige, u skripti ti nedostaje dobar dio gradiva.jel dovoljno učiti iz skripta sa foruma?
da, sljedeći puta su samo potpisi nema predavanja, jedino ako se netko sprema za rok za drugi mjesec pa ak ima neka pitanja vezano za gradivo može ostat nakon potpisa i pitat profesora, e da i rekao je profesor danas da na roku u drugom mjesecu možete birat kod kojeg profesora želite polagat da to treba naznačit na prijavnici:wink5:jel zna netko dal će se dijeliti potpisi sljedeći put
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.