AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

marxmaja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja sam prošla kod nine, pitala me izvršne direktore i to monistički dualistički princip, komandito društvo ko odlučuje kad i ne sječam se kaj još ugl. učila sam samo iz knjige jer je ipak nova i bilo mi je dosta tjedan dana da mi sve to ljepo sjedne na svoje mjesto.

Thug

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi prvi put polazem drustva pa me zanima jel ok ucit iz skripta iz skriptarnice?? :)))
i kak je na ispitu...kaj pitaju? Hvala

martina_sk

Administrator
ljudi prvi put polazem drustva pa me zanima jel ok ucit iz skripta iz skriptarnice?? :)))
i kak je na ispitu...kaj pitaju? Hvala
nova je knjiga a skripte su stare pa ti ne preporucam ucenje iz skripte. a za pitanja prodi po forumu pa ces vidjeti.

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Svi smo kod Nine u ponedjeljak. Je li moguće da će samo ona ispitivati?
Zna li netko, u kojem je ona kabinetu, s obzirom da piše samo TMT3?

ida19

Svi smo kod Nine u ponedjeljak. Je li moguće da će samo ona ispitivati?
Zna li netko, u kojem je ona kabinetu, s obzirom da piše samo TMT3?
hmm, i mene to zanima- sta samo ona ispituje ili ce bit i ceronja pa ce si opet podijelit indexe? :/

selma

Ja čisto sumnjam s obzirom da je uvijek pisao Ceronja pa su se oni dijelili.
Frendica s poreznog ima isto taj ispit(to je kod njih Trgovačko pravo) i piše im ona kao ispitivačica i to u 11h.

Logan

i ja cisto sumnjam...brat bratu,nije to malo ljudi..druga stvar da nas ima kojih 10-15,mozda i bi al ovak prakticki nemoguce...

selma

ljudi molim vas za pomoć!
Kada se provodi revizija i ugovor za vođenje poslova? Hvala!
Revizija osnivanja se provodi u slučaju osnivanja trgovačkog društva unosom stvari i/ili prava i slučaju osnivanja unosom novca, ako su jedan ili više osnivača imenovani za člana uprave ili nadzornog odbora društva.
Kod uvjetnog povećanja temeljnoga kapitala ulaganjem stvari i prava mora se
provesti revizija od strane jednoga ili više revizora.
Kod izdavanja dionica za uloge u stvarima i u pravima mora se provesti revizija
od strane jednoga ili više revizora. Sud će odbiti upis, ako je vrijednost uloga u stvarima i u pravima znatno manja od nominalnih iznosa dionica koje se za to daju.

Ja sam našla ovo. Ako nije točno neka me netko ispravi, jer nisam ni ja sigurna.

Andrej21

Andrej21: Pregled postova
Hvala ti comrad zaboravio sam još jedno pitanje,ali posljednje nadam se da se nećete ljutiti.
Ovako zanima me kome idu ti novci koje mi šaljemo???I zašto trebaju.

NINEK supermoderator kaže- idu na račun koji je otvoren posebno za forum i isključivo lova s njega ide za potrebe foruma.

plaćamo server, domenu, administrativne troškove..forum je bez dosadnih reklama koje vas napadaju kad se ulogirate i probate post stavit u temu, pa je iz tog razloga sve isključivo na dobroj volji forumaša jer cijenu od 2000 kuna +/- je teško uplatit iz jednog džepa, pogotovo kad je to za širu zajednicu.
da svatko od aktivnih forumaša uplati 5 kuna imali bi za sve, a nikog ne bi zabolile te kune, znam da je teško u ovoj situaciji di nitko nema, al zar nije sramota da 10 ljudi uplati a tisuće ih se koristi forumom.

moramo vas molit ovak javno, i možda to zvuči lihvarski i jadno, al zamislite jedan ispitni rok bez informacija na forumu? da ne možete pogledat ispitna pitanja, da ne možete saznat kod koga ste bez da idete na fax, vidjet rezultate, razmijenit iskustva ili skinut skriptu.
mislim da to vrijedi 10, 20, 30 kuna, koliko tko može, a nama znači jako puno.
Ja ću dati 50 kuna a za 20 dana opet 50 kuna.
Drustveno veleucililste Zagreb - Studentski e-Magazin DVZ-a - www.drustveno-veleuciliste.net

Mike7

Jel netko bio na ispitu u ponedjeljak?:unsure:
Nitko ne piše kako je bilo...

tina katic

ja sam bila...ispitivala nas je prof. Širola i uopće nije baš tako lako proći kod nje kako se prića...od nas 30 proslo nas je mozda troje tako da...privih 20 je palo...katastrofa...pitanja su se vritila većino oko DD I DOO ...sve o njim pilila u detalje odgovoriš jedno n a neku definiciju odmah se nadovezuje na drugo pitanje i tako...bilo je dosta ljudi koji su baš znali za dva ali nazalost nisu prosli...ja sam imala sreće valjda pa me potrefilo sa pitanjima sta sam prosla...i ovaj predmet nimalo bar meni nije lagan kao sto se priča...eto...neznam kako je grupa u 11 prosla...al mi u devet uzas

suzzza

ja sam bila ona grupa u 11...ali sam došla ranije...na kraju ove grupe od 9 ih je dosta prošlo...a i nas je puštala...ugodan je ispitivač profesorica...barem što se mene tiče...nije cjepidlačila...mislim da duže ispituje one od kojih izvlači dvojku...inače pita kratka pitanja, i ako vidi da znaš kad nešto počneš pričat prelazi na drugo pitanje...pitala me tajno društvo, tko je odgovoran cijelom imovinom u komanditnom društvu i tko ga predstavlja ( komplementari ), kreditna unija, i tko donosi u dd odluku o povećanju temeljnog kapitala, i to je bilo to odgovarala sam 2 minute doslovno i dobila 3 =) nije mi nikakva potpitanja postavljala...=)

tihana1506

evo ja sam isto bila u ponedjeljak na ispitu u 9h..i istina,zadnijh par smo samo prosli...ja sam dobila 3,pitala me je komanditno drustvo,punomoc po zaposlenju,likvidaciju i stecaj,i najvise mi je zbog stecaja dala 3... eto sretno svima!!

tina katic

ja sam bila ona grupa u 11...ali sam došla ranije...na kraju ove grupe od 9 ih je dosta prošlo...a i nas je puštala...ugodan je ispitivač profesorica...barem što se mene tiče...nije cjepidlačila...mislim da duže ispituje one od kojih izvlači dvojku...inače pita kratka pitanja, i ako vidi da znaš kad nešto počneš pričat prelazi na drugo pitanje...pitala me tajno društvo, tko je odgovoran cijelom imovinom u komanditnom društvu i tko ga predstavlja ( komplementari ), kreditna unija, i tko donosi u dd odluku o povećanju temeljnog kapitala, i to je bilo to odgovarala sam 2 minute doslovno i dobila 3 =) nije mi nikakva potpitanja postavljala...=)
oo bravo...blago vama...nije vas tesko pitala...kod nas u devet prvih dvadeset palo...i zadnji par prosli...pitala je i poduzetničke ugovore...dd..doo sve o njihovim organima...i tako...i podpitanja tonu...kak joj dodje valjda...treba nekad i sreće imat:laughing: sretno svima na idućim rokovima

suzzza

oo bravo...blago vama...nije vas tesko pitala...kod nas u devet prvih dvadeset palo...i zadnji par prosli...pitala je i poduzetničke ugovore...dd..doo sve o njihovim organima...i tako...i podpitanja tonu...kak joj dodje valjda...treba nekad i sreće imat:laughing: sretno svima na idućim rokovima
pa dobro usmeni je uvijek lutrija...nikad ne znaš koje će ti pitanje postaviti...ali 20 vas nije ni bilo...meni je jedna cura koju znam rekla da vas je 10 palo na početku...ostali kasnije su prolazili...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks