AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

florencia

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
bok kolege...mozete li mi reci koja je literatura za ovaj ispit? knjiga? i po cemu da ucim za prolaz? puno hvala

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bok kolege...mozete li mi reci koja je literatura za ovaj ispit? knjiga? i po cemu da ucim za prolaz? puno hvala
literatura - ''Osnove prava društava'', Siniša Petrović i Petar Ceronja, 6.izdanje
ja učila po skripti, malo pitanja sa foruma i dobila 4.. iako mnogi kažu da skripte nisu dobre jer su stare, ali meni su bile ok..ili sam imala sreće =)

čedomir

literatura - ''Osnove prava društava'', Siniša Petrović i Petar Ceronja, 6.izdanje
ja učila po skripti, malo pitanja sa foruma i dobila 4.. iako mnogi kažu da skripte nisu dobre jer su stare, ali meni su bile ok..ili sam imala sreće =)
Hoćeš reći iz koje skripte si učila?

florencia

tnx... i mene zanima po kojoj si skripti učila,ako moze?? i zna li tko da li se knjiga moze u kopiraoni u masarykovoj nabaviti? tnx

bubble

bok! jel mi može netko tko ima novu knjigu i već je položio ispit reci šta treba znat od str.153 do 171? ima dosta toga a ne kužim sta je bitno... Hvala!

bubble

pliiiz jel itko zna dal je bitno uredeno tržiste,pa ono sve nesto o HANFI ugl.od str.153 do 171..to mi se bas neda ucit.. hvala unprijed

marko90

kolege,jel zna netko zašto je bolje osnovati javno trgovačko društvo od društva s ograničenom odgovornošću? hvala :)

čedomir

Možda bi netko htio reći, ima li velikih promjena u novoj literaturi u odnosu na staru... prema prijašnjim postovima, neki su ispite položili po skriptama,iako je nova literatura... eto, bila bi zahvalna...

jope

Veliki pozz svima,da li bi mi netko mogao reći tko ispituje na TMT 3,pošto idem prvi put,voljela bi znati kakvi su ispitivači??? hvala unaprijed :)

Mike7

Veliki pozz svima,da li bi mi netko mogao reći tko ispituje na TMT 3,pošto idem prvi put,voljela bi znati kakvi su ispitivači??? hvala unaprijed :)
Prof. Širola i prof. Ceronja.
Malo prođi forum. Ljudi su pisali svoja iskustva na ispitu i kakav je koji profesor.

bubble

Možda bi netko htio reći, ima li velikih promjena u novoj literaturi u odnosu na staru... prema prijašnjim postovima, neki su ispite položili po skriptama,iako je nova literatura... eto, bila bi zahvalna...
Uci iskljucivo po novoj literaturi,prijateljski savjet...neznam kakva je stara knjiga,ali su mi neki kolege koji su položili ispit rekli da ucim iskljucivo po novok knjizi,ima 225 str. nije tak strasno...

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Danas je porezni smjer imao ispit. Izašle su 4 djevojke. Prošla je samo jedna koja je odgovarala 6.put. Ipsitivao ih je Ceronja. Pitao je dosta pitaja-razumijevanja.
Npr.ja hoću osnovati dd-kako to mogu učiniti?, na primjeru objasniti što znači solidarno, što mogu napraviti ako mi netko od članova dda duguje milijun kuna itd.

bubble

Danas je porezni smjer imao ispit. Izašle su 4 djevojke. Prošla je samo jedna koja je odgovarala 6.put. Ipsitivao ih je Ceronja. Pitao je dosta pitaja-razumijevanja.
Npr.ja hoću osnovati dd-kako to mogu učiniti?, na primjeru objasniti što znači solidarno, što mogu napraviti ako mi netko od članova dda duguje milijun kuna itd.
ajme nije bas ohrabrujuce..da treba jako dobro razumijet mislim da ce sutra kod nas isto malo ljudi izac

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ajme nije bas ohrabrujuce..da treba jako dobro razumijet mislim da ce sutra kod nas isto malo ljudi izac
Da, treba vrlo dobro razumjeti gradivo, a meni je sve što ima veze sa dionicama prst prema dolje!

dorach

ajde neka netko napise def solidarne odg i primjer??

solidarna odgovornost je kada postoji više dužnika ili više vjerovnika (pasivna i aktivna solidarnost)
to se najviše spominje kod društava osoba, da članovi društva solidarno odgovaraju vjerovnicima. a to znači da vjerovnik može tražiti ispunjenje od bilo kojeg člana društva, pa kad on ispuni obvezu, svi ostali članovi se oslobađaju obveze
isto tako se spominje da članovi odgovaraju solidarno s društvom, a to znači da vjerovnik može tražiti ispunjenje i od društva (imovina društva) i od članova društva(odgovaraju neograničeno čitavom svojom imovinom)
nadam se da kužiš :)

5ra

solidarna odgovornost je kada postoji više dužnika ili više vjerovnika (pasivna i aktivna solidarnost)
to se najviše spominje kod društava osoba, da članovi društva solidarno odgovaraju vjerovnicima. a to znači da vjerovnik može tražiti ispunjenje od bilo kojeg člana društva, pa kad on ispuni obvezu, svi ostali članovi se oslobađaju obveze
isto tako se spominje da članovi odgovaraju solidarno s društvom, a to znači da vjerovnik može tražiti ispunjenje i od društva (imovina društva) i od članova društva(odgovaraju neograničeno čitavom svojom imovinom)
nadam se da kužiš :)
hvala ti puno, razumijem sve sta si napisala/o :D

marko90

i što bi mogli napraviti da nam netko od članova dda duguje milijun kuna? ako netko zna

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks