AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Maya2506

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kad će objavit kad pišemo kolokvij?

OPĆE UPRAVNO PRAVO – II. kolokvij
II. kolokvij iz nastavnog predmeta Opće upravno pravo održat će se u srijedu, 30. svibnja 2012. prema slijedećem rasporedu;
D VIII/I. kat G10 A-M 14:15 - 15:00 sati
N–Ž 15:10 – 15:55 sati

Dolla

Miss Gates
Moderatori/admini, tko već može, dajte ispravite grešku u prvom, uvodnom postu ove teme... Napisali ste da iz ZOUP-a trebamo članke 154-158 za upravne ugovore u hrvatskom pravu... To je krivo, trebaju nam članci 150-154, koji govore općenito o upravnim ugovorima, njihovoj ništetnosti, izmjeni, raskidu i prigovoru na njih.

Zna li tko što se dogodi ako padnemo drugi kolokvij, da li na ispitu onda polažemo samo taj drugi ili kompletno i prvi i drugi?

martina_sk

Administrator
Moderatori/admini, tko već može, dajte ispravite grešku u prvom, uvodnom postu ove teme... Napisali ste da iz ZOUP-a trebamo članke 154-158 za upravne ugovore u hrvatskom pravu... To je krivo, trebaju nam članci 150-154, koji govore općenito o upravnim ugovorima, njihovoj ništetnosti, izmjeni, raskidu i prigovoru na njih.

Zna li tko što se dogodi ako padnemo drugi kolokvij, da li na ispitu onda polažemo samo taj drugi ili kompletno i prvi i drugi?
samo drugi polažeš i to imaš pravo dosta puta, mislim da sve do sljedeće godine ili čak punih godinu dana.
evo sad ću ja prepraviti :)

Dolla

Miss Gates
samo drugi polažeš i to imaš pravo dosta puta, mislim da sve do sljedeće godine ili čak punih godinu dana.
evo sad ću ja prepraviti :)
O super onda... I ostala ti je greška na još dva mjesta, na dva si samo popravila pa da ne bude zabune :)

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel reko kaj profesor danas na kolokviju vezano za potpise? kad će bit,iduću srijedu u uobičajeno vrijeme kad i predavanje ili?

Dolla

Miss Gates
jel reko kaj profesor danas na kolokviju vezano za potpise? kad će bit,iduću srijedu u uobičajeno vrijeme kad i predavanje ili?
U A grupi je rekao je da će biti kao za tjedan dana ali mislim da se zeznuo jer nemamo predavanje idući tjedan pa ono... A u B grupi je dosta ljudi uzelo potpis poslije pisanja kolokvija... Sad ne znam što s nama koji ga nismo uzeli, valjda neće bit problem ako će nam ga dati tek na ispitu idući tjedan ili :confused: Ili možda stavi obavijest nekakvu...

Pitanja sa današnjeg kolokvija, grupa A:
1) formalni i materijalni pojam javne službe
2) vrste izvlaštenja
3) određivanje osobnog imena
4) upravni ugovori u hrvatskom pravu
5) upravni i drugi stručni poslovi kao poslovi državne uprave

wooya

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal sam ja dobro čula il je on reko da oni koji su prošli preko kolokvija ne moraju na usmeni?

marina3

pitanja sa danasnjeg kolokvija
1. objasni nastanak upravnopravnog odnosa
2. objasni odgovornost sluzbenika za stetu nanesenu tijelu drzavne uprave
3. objasni odnos ministarstva i drzavnih upravnih organizacija
4. objasni pripremne radnje u izvlastenju
5. objasni subjekte koncesijskog odnosa prema zakonu o izvlastenju

Maya2506

dal sam ja dobro čula il je on reko da oni koji su prošli preko kolokvija ne moraju na usmeni?
danas je rekao da oni koji su prošli prvi kolokvij i prođu i drugi kolokvij da u utorak MORAJU doći na usmeni.. a na početku semestra je govorio da tko položi oba kolokvija ne mora na usmeni.. očito se predomislio! sad meni nije jasno, ako prođemo oba, ispitivat će nas cijelo gradivo iz prvog i drugog kolokvija??

IVANA1102

ej ekipa samo da nesto provjerim kod vas,onaj popis literature iz prvog posta vrijedi za nas koji sad idemo polagati ovaj predmet??

wooya

danas je rekao da oni koji su prošli prvi kolokvij i prođu i drugi kolokvij da u utorak MORAJU doći na usmeni.. a na početku semestra je govorio da tko položi oba kolokvija ne mora na usmeni.. očito se predomislio! sad meni nije jasno, ako prođemo oba, ispitivat će nas cijelo gradivo iz prvog i drugog kolokvija??
ma mislim da je to reko da sam malo prestraši il nešto,čisto sumnjam da će pitat.onda bi reko dal pita oba il samo zadnji kolokvij

martina_sk

Administrator
ej ekipa samo da nesto provjerim kod vas,onaj popis literature iz prvog posta vrijedi za nas koji sad idemo polagati ovaj predmet??
da.

ma mislim da je to reko da sam malo prestraši il nešto,čisto sumnjam da će pitat.onda bi reko dal pita oba il samo zadnji kolokvij
tak je rekao i prošle godine. prvo da neće, pa onda da hoće, i na kraju je pitao sve, bez obzira ako si imao i iste ocjene iz oba klokvija. pita samo gradivo iz drugog kolokvija, ali pita malo i stvarno je ok, kao i inače :)

hrgolina

to nitko ne zna...malo zeznuto je ljudima koji nisu iz zg...dođeš,nadaš se i onda te ne pročita...

jelaa

alo ljudi, kad je ispit naš predivni :)

jel vidio ko kad je ispit, nisam iz Zagreba pa nisam u mogučnosti vidit, hvala

Dolla

Miss Gates
iz čega ste učili vi koji ste prošli kolokvije?
Za prvi iz knjige a za drugi iz skripte od ANCI... S tim da mislim da bih bolje prošla da sam i za prvi učila po skripti, malo sam previše išla u širinu s učenjem pa nisam dosta toga zapamtila i lošije sam ga napisala nego drugi... Što se drugog tiče, u skriptu samo treba dodati one članke 150-154 zakona o općem upravnom postupku i eventualno dopuniti poglavlja o ustanovama i koncesijama po profesorovim prezentacijama... Što se tiče prekršaja u skripti, nisam naletjela na nikakve prevelike greške u usporedbi sa zakonom, ali nismo prekršaje niti imali na kolokviju. Jedini problem sa skriptom je što je na nekim mjestima stvarno teško shvatiti što je autor htio reći pa dobro dođe knjiga.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks