martina_sk
Administrator
evo tu ti je raspored. http://www.pravo.unizg.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave/2._godinaKojim danom su predavanja i u koje vrijeme!?![]()
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
evo tu ti je raspored. http://www.pravo.unizg.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave/2._godinaKojim danom su predavanja i u koje vrijeme!?![]()
Za redovne od 14,10-16,35!Vidjela sam to ali mi nije jasno. Tamo piše za predavanja od 12.03. do 16.03. za izvanredne studente, pa nisu valjda samo tad bila?! I da, ciljam na predavanja popodne.
Ovo za redovne, od 14,10-14,55 ?
Sta trebamo znati za drugi kolokvij??? koja poglavlja iz knjige??Pliz ljudi pomozite!! zlo mi je od ovog ispita!! odAkle ucite? jel ona skripta sa pitanjima dobra za kolokvij ili bas sve treba iz knjige??jedna novost za one koji nisu bili u srijedu na predavanju... drugi kolokvij je prebačen na 30.5.![]()
dovoljno je to vremena samo ne znam za ostala pitanja jer sam prošle godine to polagala i učila sam iz knjige i samo malo prekršajnog neka pitanja koja se ponavljaju.boook svima.
pocela sam uciti upravno pravo...s tim da sam ga ucila i prije(kod sprajca)jer sam stari student.sta mislite ocu li ga moci spremiti do 1.roka u 6.mjesecu??nemam bas puno slobodnog vremena pa ucim po 2-3 sata na dan samo.
p.s.moram li ucit bas sve zakone?
zasad imam samo ZOSDU i zakon o prekrsajima.
Jos jedno pitanje...
zna li netko valja li ova skripta od 118 strana?
za drugi kolokvij moraš znat 1, 2, 3, 7, 8, 13, 14, 20, 21, 22 s tim da onaj dio o koncesijama učiš iz prezentacije koja je objavljena na web stranici, upravne ugovore u hrvatskom pravu učiš iz Zakona o upravnom postupku čl. 150-154... ja osobno učim iz knjige, tako mi je najlakše...Sta trebamo znati za drugi kolokvij??? koja poglavlja iz knjige??Pliz ljudi pomozite!! zlo mi je od ovog ispita!! odAkle ucite? jel ona skripta sa pitanjima dobra za kolokvij ili bas sve treba iz knjige??
ne bih ti preporučila da učiš iz skripte, jer mijenjale se neke stvari i na str.52. "bla bla" ti je dala naputak kako učiti ovaj predmet i kaj treba učiti od kuda. I to su ti najfiškije informacije jer kako sam shvatila rasturila je OUP na prošlom roku u 4.mjesecu, a čini mi se da je i jedan kolega pisao da je imao problema s prolaskom pismenog jer su (po načinu kak je pisao) shvatili da je učio po skripti. Gle, uvijek ima onih kaj su učili po skripti i prošli odmah, ali ako želiš biti ziher da ćeš proći u 6.mj. uči po naputku blabla, kaj iz knjige, a kaj slideovi i zakoni. sretno!boook svima.
pocela sam uciti upravno pravo...s tim da sam ga ucila i prije(kod sprajca)jer sam stari student.sta mislite ocu li ga moci spremiti do 1.roka u 6.mjesecu??nemam bas puno slobodnog vremena pa ucim po 2-3 sata na dan samo.
p.s.moram li ucit bas sve zakone?
zasad imam samo ZOSDU i zakon o prekrsajima.
Jos jedno pitanje...
zna li netko valja li ova skripta od 118 strana?
jel mogu ja? :crazy:
kod izvlaštenja nemoj učiti postupak pred žup.sudom (jer se sudska zaštita u postupku izvlaštenja osugurava pred mjesno nadležnim upravnim sudom.) i plan izvlaštenja (tog više nema).
ustanove učiš iz knjige, koncesije isto! no koncesije u hrv.pravu iz slajdova!
upravne ugovore iz knjige, no onaj dio što se tiče hrv.prava iz zakona o općem upravnom postupku! (čl.150-154.)
i još državljanstvo iz knjige, no stjecanje hrv.državljanstva podrijetlom, prirođenje red.putem te pod povoljnijim uvjetima, otpust iz hrv.drž. te odricanje po zakonu (to su ti otprilike ovi članci: 4, 5, 8-16, 18-22).
sve ostalo je ok, i što se tiče ovih lekcija i cijele knjige. :coo
usmeni kod ofak, super, dosta bodova na pismenom, pitala me slučajeve nezakonitosti (sve o njima) te utvrđivanje interesa RH kod izvlaštenja. svidjelo joj se moje izražavanje :crazy: i 5 u indexuroud:
zakon :happy: samo čituckala...a iz čega si učila prekršaje?
Slažem se..meni je isto užasno pisana...:/ zato ću je ja najbolje ovak pročitat (ako ću imati koristi od čitanja dodatnih objašnjenja)kad naučim iz zakona i skripte koja je napravljena tako da se razumije...blabla, svaka ti čast ako si doista učila iz knjige.
Dojma sam da je za učiti iz knjige potrebno najmanje obraniti magisteriji iz lingvistike. Prvenstveno jer je knjiga prepuna nerazumljivih sintagmi i definicija koje su zapravo same sebi svrhovite.
Meni dobar primjer za samosvrhovitost definicija jest ona s gotovo samog početka knjige na str. 18., poglavlje "Pojam i vrste ustanova" gdje se navodi kako ustanova ima svoja dva izraza, a to su organizacjiski i funkcionalni. Dalje se objašnjavaju, pa kaže tako da se organizacijiski izraz ustanove, citiram, očituje u organizacijskom obliku koji se formira za ostvarivanje sadržaja funkcije radi koje se ustanova osniva.
Sadržajni (funkcionalni) izraz, citiram, pokazuje ukupnost djelatnosti koje ustanova preko ustrojenog organizacijskog oblika ostvaruje. LOL
E, sad, kako zapravo zapamtiti to nešto gore napisano dok zapravo ne razumiješ o čemu se tu zapravo radi.
Hoće li ikada doći dan kada će se knjige početi pisati za obične studente koji su završili gimnaziju, a ne za ljude s dr.sc. prefiksom.
Apsolutno se slažem, knjiga je očajno pisana al su profesori toga svjesni jer su na predavanju rekli da knjiga i nije baš...Slažem se..meni je isto užasno pisana...:/ zato ću je ja najbolje ovak pročitat (ako ću imati koristi od čitanja dodatnih objašnjenja)kad naučim iz zakona i skripte koja je napravljena tako da se razumije...
nemojte se uvrijediti...Apsolutno se slažem, knjiga je očajno pisana al su profesori toga svjesni jer su na predavanju rekli da knjiga i nije baš...
Uglavnom knjigu trebaš "prevesti" tj. sam izvući kaj su htjeli reći i onda na taj način to i naučiti a za to treba full koncentracija i dosta vremena al mi se čini da je to jedini način
nemojte se uvrijediti...
no, jeste li vi čitali uljp? :crazy:
Slažem se sa zadnja 2 posta,meni osobno je opće upravno bilo jedan od lakših i zanimljivijih ispita..iz druge sam dobio odličnu ocjenuu potpunosti se slažem, ta je puno gora
![]()
ja sam položila uljup i nije mi to bilo nešto.. ovo mi nekako izgleda konfuzno.Slažem se sa zadnja 2 posta,meni osobno je opće upravno bilo jedan od lakših i zanimljivijih ispita..iz druge sam dobio odličnu ocjenu
ULJP je puuunoo apstraktnije,kompleksnije i dosadnije gradivo.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.