AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

anastasia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej kolege trebamo li učiti postupak pred županijskim sudom ( kod izvlaštenja) jer ovim novim izmjenama 2012. je to ukinuto??

Dolla

Miss Gates
poz svima.dal mi može netko reć koje gradivo spada u 2.kolokvij i dal negdje postoji skripta za to.hvala :)
U literaturu za oba kolokvija spadaju glave I.-IX., XI. (samo dio I.), XIII.-XIV., XVII., XXI.-XXII. iz knjige. U prvom kolokviju su bile samo glave IV., V., VI., IX. i XVII. (podvođenje uprave pod pravo i načelo zakonitosti uprave, pravni izvori upravnog prava, kontrola nad upravom, upravni akt, državljanstvo), znači za drugi kolokvij ti trebaju sve ostale glave ili dijelovi iz skripte osim ovih iz zagrade. Dobra ti je skripta koju je napisala ANCI.

studentca

kolegice možeš li mi otprilike reći koliko vremena treba da se nauči ta skripta ? Dal postoje neki naslovi koji se mogu izbaciti ? Dal bi stigla to naučiti za 2 tjedna ? ( učila bih par sati dnevno)
eii, pa treba ti nekih 2 tjedna,trebalo bi biti dovoljno, sad ti ja točno ne mogu reći dal postoje neki naslovi ali znam da kod pravnih izvora treba učit samo ustav i zakone, ostalo ti neznam.. Znam da lekciju 17 treba znati cijelu jer je to kao osnova.. ja sam pisala samo prvi kolokvij tak da ti za ostalo neznam, sorry.. sretno ti :D :D

wooya

U literaturu za oba kolokvija spadaju glave I.-IX., XI. (samo dio I.), XIII.-XIV., XVII., XXI.-XXII. iz knjige. U prvom kolokviju su bile samo glave IV., V., VI., IX. i XVII. (podvođenje uprave pod pravo i načelo zakonitosti uprave, pravni izvori upravnog prava, kontrola nad upravom, upravni akt, državljanstvo), znači za drugi kolokvij ti trebaju sve ostale glave ili dijelovi iz skripte osim ovih iz zagrade. Dobra ti je skripta koju je napisala ANCI.
hvala,samo imam jedan problem.ja imam neku skriptu a tamo(za drugi kolokvij) ima i glava 20-prekršaji i 19-upravni spor,pa mi sad nije jasno kak to ne treba

anastasia

to je konačno stupilo je na snagu nedavno.. uglavnom brisani su članci od 42a-42h i promjenjene su još neke sitnice..

blabla

to je konačno stupilo je na snagu nedavno.. uglavnom brisani su članci od 42a-42h i promjenjene su još neke sitnice..
možeš li dati link? :blushed:

našla :)

da brišu se, no nebi me čudilo da ipak bude u ispitu :/ :D

»Sudska zaštita u postupku izvlaštenja osigurava se pred mjesno nadležnim upravnim sudom.«.-to je bit.

jope

Veliki pozz svima,imam par pitanja,pa ovako: izvanredni sam student,pa me zanima da li onda i izvanredni studenti pišu pismeni? da li postoji neka skripta koja je dovoljno dobra i obuhvaća svo gradivo,a opet je dovoljna za prolaz?? i za koliko se ovaj predmet može savladati otprilike?? hvala svimaaaaaa pozz :)

:tongue2: Veliki pozz svima,imam par pitanja,pa ovako: izvanredni sam student,pa me zanima da li onda i izvanredni studenti pišu pismeni? da li postoji neka skripta koja je dovoljno dobra i obuhvaća svo gradivo,a opet je dovoljna za prolaz?? i za koliko se ovaj predmet može savladati otprilike?? hvala svimaaaaaa pozz :)

Jadranka15

Što se tiče skripte ima različitih, ali je najbolja ona koju si sama napraviš (npr.meni je moja najbolja koju sam napravila sa svim izmjenama i dopunama)
Redovni i izvanredni studenti jednako polažu ispit - svi pišu pismeni
Ispit
Pismeni = 8 pitanja = 60 minuta, maksimalno bodova 40
Usmeni prag = 20 bodova (može od 18 do 19 bodova)
Pitanja naslovi iz knjige i literature koja je zadana.
Vremensko učenje: ako si redovna ide brže + kolokviji
a ako si izvanredna uz posao - ide polakše - bez kolokvija
Pismeni dio ispita održava se ponedjeljkom u terminu 13,45 sati dok usmeni je u naznačeno vrijeme (sve ovisi kako si napisao-la pismeni dio ispita)
srijedom ili četvrtkom u dvorištu ĆM 4

MAURITIUS

Kolege, molim Vas da li itko zna da li još uvijek vraćaju prijavnicu ako se padne na komisiji? idem sutra na ispit ali me lagano hvata panika...

MAURITIUS

i mene to zanima,i jel vracaju više puta ili???ako si prvi put onda vracaju to znam
joj super, ja sam prvi put na komisiji i sad što više ponavlja mislim da sve manje znam, a sve me strah kakve nebuloze mogu doć na pismenom... jel vraćaju prijavnicu bez obzira dal si pao pismeni ili usmeni? ja sam stari program i kad bi mi dali zabranu to bi bila katrastrofa...

Josipaaaaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam pala na pismenom i vratili su mi pa sad..ne brini:))jel zabrana traje 3mj,to znaci da prija 9 nebi mogla izac na ispit ooooo :O

Exx

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja sa današnjeg ispita:

1.Subjektivna i objektivna pravomoćnost?
2.Objasni ustanove u hrv. pravu?
3.Ekscepcija nezakonitosti(ilegalnosti)?
4.Državljasntvo rođenjem na teritoriju RH?
5.Što izmiče slob. diskrecijskoj ocjeni?
6.Javno dobro?
7.Prekršaji su bili nešto vezano uz rehabilitaciju?
8.Poslovi drž. uprave donošenje propisa za provedbu zakona?

Sretno svima sutra!

Jadranka15

Prekršajni zakon (NN 107/07)

Pravo na rehabilitaciju
Članak 8.
Počinitelj prekršaja koji je pravomoćno proglašen krivim i prema kojem je primjenjena prekršajnopravna sankcija ili je oslobođen kazne ima pravo, nakon proteka određenog vremena i pod uvjetima koji su određeni ovim Zakonom, smatrati da nije počinio prekršaj a njegova prava i slobode ne mogu se razlikovati od prava i sloboda onih koji nisu počinili prekršaj.

Tinčica

zna li netko gdje će biti izvješeni ili pročitani rezultati sa današnjeg ispita sutra? ĆM 4,11 sati, a soba broj...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks