AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

martina_sk

Administrator
meni taj usmeni nije baš neš jasan kad moram bit iskrena...doći ću tamo u srijedu u 10 i vidjet jesam li uopće prošla,a ako sam prošla moram čekat podne u srijedu (nemam gdje bit jer ne živim u zg) ili doć OPET u četvrtak ako su me tada stavili za usmeni -.-...neživimo svi 15 minuta do faksa da nas tako vozaju okolo...nerazumijem kako mogu za svaki ispit stavit rezultate na net ,a za ovaj ne...pokrenut ću peticiju :D
odmah nakon rezultata ti je uvid u test i podjele vas prema profesorima i odmah ideš usmeno odgovarati, naravno ako si prošao. a ne stavljaju na internet rezultate jer kao ne žele izlagati naše ocjene da ih svi mogu vidjeti i tako čuvaju našu privatnost :) što se mene tiče ja nemam ništa protiv rezultata ne netu ali eto, to je njihovo mišljenje.

ej ljudi ako ima netko iskustva s ovim ispitom, ako mi može pomoći?! da li znate da li njima bitno da se odgovori na sva pitanja , pa barem nešto da vide da li si sve kao prošao, ili možeš odgovorit na 4 pitanja a na ostala ništa i da to bude za prolaz? da li znate da li svako pitanje nosi po 5 bodova ili?

e da li će ovi ljudi koji su bili na pismenom biti i na usmenom, tko su taj tudurić i šikić ?
bit će vrlo vjerojatno kao i uvijek svi profesori s katedre, a to su šikić (on je glavni na katedri), turudić, ofak (mlada ženska) i staničić. mislim da je njima bitan samo ukupan broj bodova, ali dobro je napisati bilo šta slično tome na tim pitanjima koja eventualno nećeš znati pa možda dobiješ koji bod. a možda te onda na usmenom pitaju to što nisi znao. tako je netko nedavno napisao za turudića tu na forumu. ali opet, to je samo moj dojam i mislim da ovisi o tome tko ispravlja pismeni. i da, svako pitanje nosi 5 bodova.

MAURITIUS

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi! sad vezano za ovaj rok tko je bio, da li ste za ono pitanje iz PZ pisali kao odgovor onaj članak na početku zakona - prekršajna neodgovornost djeteta - ili tamo iz dijela gdje su vrste sankcija za maloljetnike ? malo me to kopka, nisam sad više sigurna kak je točno pitanje išlo :(

xxxx

ej ljudi! sad vezano za ovaj rok tko je bio, da li ste za ono pitanje iz PZ pisali kao odgovor onaj članak na početku zakona - prekršajna neodgovornost djeteta - ili tamo iz dijela gdje su vrste sankcija za maloljetnike ? malo me to kopka, nisam sad više sigurna kak je točno pitanje išlo :(
Pa pitanje je i bilo prekršajna neodgovornost djeteta,pa ja sam to pisala iz prekršajnog ono na početku pa to je to..:dry:

Andreja

kolege da li itko ima iskustva sa asistenticom ofak na usmenom, kakva je , što najviše pita? jel tlači za dvojkicu? ajde pliz netko..., imam kod nje usmeni !
ja sam bila kod nje, super je profa, smirena je, dosta pomaže, navodi na odgovor, ne tlači :happy:
mene je pitala iz pismenog, ono kaj nisam znala, al ne baš to pitanje iz pismenog, nego nekaj povezano za to :unsure: nadam se da kužiš :crazy:

koni

Jeli ima koja dobra dušica pitanja sa pismenog 13.02.?Hvala kolege :))
pitanja su na stranici prije.

danas je ispitivao Tudurić.Pitanja uobićajna ;vrste poa, državljanstvo otpustom, izvlaštenje... Dosta je bilo prolaza na pismenom, a i mislim da su danas svi na usmenom prošli kao i moja malenkost. 12 bodova u indeksu!!!

sretno svima koji odgovaraju sutra i u petak

xxxx

Evo da i ja podijelim malo dojmova:)proŠla kod staniŠiĆa na usmenom,pitanja:akti vlade kao pravno vrelo,akti uprave i upravni akti-usporedba,retroaktivno djelovanje upr.akta...Čini se ok,smiren,sluŠa...uglavnom sve pozitivno...ostalima sretno!!

anita pi

Eto da i ja javim pitanja sa usmenog kod Tudurića: koncesije-po novom zakonu, njemačka teorija javnog domena i diskrecijska ocjena (sa potpitanjima)...bio je ok. Sretno svima na idućem roku...:happy:

marti

Eto da i ja javim pitanja sa usmenog kod Tudurića: koncesije-po novom zakonu, njemačka teorija javnog domena i diskrecijska ocjena (sa potpitanjima)...bio je ok. Sretno svima na idućem roku...:happy:
koncesije po novom zakonu? kaj to znači da onda ne vrijedi o koncesijama ono kaj piše u skripti il? a navodno treba učiti i novi zakon o izvlaštenju??? ako ko zna neka pomogne... ja idem sad na rok u 4.mj. pa da znam..hvala :)

anita pi

Zakon o koncesijama iz 2008. godine, mislim-to je o onim slajdovima obrađeno i po tome sam učila-u knjizi je stari zakon-to pazi. Jedino javnu koncesioniranu službu sam iz knjige..

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prošla danas kod prof. Stanišića,pitanja:vrste izvlaštenja,obveznost upravnog akta,odgovornost države za štetu bez greške i još neš sitno.smiren i jako dobar profesor.pita svega 5 minuta.sretno svima!!!pičim dalje :D

bbil

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bok,vjerovatno postavljam najgluplje pitanje ovdje,ali nemojte zamjeriti... Moram li odslušati predavanja iz oup-a iz 3. i 4. semestra da bi mogla polagati ispit,ili mogu odmah nakon 3.semestra. Zapravo,može li mi netko malo bolje objasniti kako to ide,nisam dugo bila na faksu sad se vraćam pa sam malo izgubljena. Unaprijed hvala

Maja69

Bok,vjerovatno postavljam najgluplje pitanje ovdje,ali nemojte zamjeriti... Moram li odslušati predavanja iz oup-a iz 3. i 4. semestra da bi mogla polagati ispit,ili mogu odmah nakon 3.semestra. Zapravo,može li mi netko malo bolje objasniti kako to ide,nisam dugo bila na faksu sad se vraćam pa sam malo izgubljena. Unaprijed hvala
ako si izvanredni ne moraš slušat predavanja možeš na ispit kad su rokovi,a ako si redovni moraš na predavanja,isto vrijedi i za kolokvije ;)
da se ispravim kod nas predavanja nisu obavezna nit za redovne,jedino radi potpisa na kraju svakog semestra, a što se tiče kolokvija mora se ić

ivana23

bok ljudi. pripremam ovaj predmet za 4.mj. zahvaljujem svima što ste stavili popis literature. malo se teško snaći između toliko zakona,skripti itd. molim vas samo ako netko može objasniti ili staviti link za ove prezentacije koje spominjete u powerpointu i slajdove od prof.staničića. Stvarno neznam gdje to mogu naći.

Jadranka15

Pozdrav, prezentacije od prof.Staničića možeš naći na slijedeći način:
www.pravo.hr
- iza toga ideš na katedre
- i klikneš na katedru upravo pravo
- te na lijevoj stranici nađeš - stručni studij javne uprave
- i tamo nađeš prezentacije od prof.Staničića (ustanove i koncesije)
a ostale prezentacije nađeš na internetu (npr. na google ukucaš upravni akt) i to je to.

Robi A.

Pozdrav, prezentacije od prof.Staničića možeš naći na slijedeći način:
www.pravo.hr
- iza toga ideš na katedre
- i klikneš na katedru upravo pravo
- te na lijevoj stranici nađeš - stručni studij javne uprave
- i tamo nađeš prezentacije od prof.Staničića (ustanove i koncesije)
a ostale prezentacije nađeš na internetu (npr. na google ukucaš upravni akt) i to je to.

Ispravak riječi sa ustave na ustanove
Kako se ti voliš praviti važna, umisto da curi odma daš link:

http://www.pravo.unizg.hr/UPRP/drus...ne_uprave/obvezni_predmeti/opce_upravno_pravo

anastasia

kolege može li mi netko napisati SLUŽBENU literaturu za ovaj ispit jer sam se već pogubila u svim tim zakonima, poglavljima..

Jadranka15

Ovo je kompletna literatura za kolegij Opće upravno pravo akad.god.2011/2012.
LITERATURA I IZVORI ZA ISPIT IZ KOLEGIJA
"OPĆE UPRAVNO PRAVO"

A) LITERATURA
Borković I, Upravno pravo, VII izdanje,
Narodne novine, 2002, i to slijedeće glave:
I-IX; XI (samo t.I), XIII-XIV; XVII, XXI-XXII

B) IZVORI
- Ustav Republike Hrvatske NN br.85/10 – pročišćeni tekst
- čl.1-20; 70-116; 125-140;
- Ustavni zakon o ustavnom sudu Republike Hrvatske NN br.49/02 - pročišćeni tekst:
čl.35-38; 55-58; 62-64; 75-77; 81-82;
- Zakon o hrvatskom državljanstvu (NN 53/91, 70/91 (ispravak), 28/92, 113/93 I 130/11) (od veljače 2012.)
- Zakon o sustavu državne uprave, NN br.150/11
čl.1-35; 62-65; 73-86;
- Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstva i drugih središnjih tijela
državne uprave NN 150/11
- Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi NN br.33/01 - pročišćeni tekst i izmjene
NN br.129/05; 109/07; 86/08; 125/08. I 150/11.
čl.1-10; 53-56; 73-83; - odnos uprave I građana
Prekršajni zakon (“Narodne novine”, broj:107/07 od čl.1 do 81.) –
Obvezno znati poglavlja: IV – Načelo zakonitosti uprave
V –Pravna vrela (izvori) upravnog prava
XVII –Upravni akt
Izvlaštenje učiš po Zakonu o izvlaštenju – NN 45/11
Upravne ugovore u hrvatskom pravu – ZOUP NN 47/09 – čl.154-158
(informacija sa predavanja 12.03.2012. u 17,05 sati)
- uvod u predmet,
- nastanak upravnog prava – definicije uži i širi smisao
- europsko upravno pravo
- upravno pravni odnos
- načelo zakonitosti – temeljito sve
- slučajeve nezakonitosti
- diskrecijsko odlučivanje
- pogrešno primijenjeno materijalno pravo
- upravne ugovore općenito
- francuski i njemački model
- upravni ugovori u hrvatskom pravu – ZOUP (NN 47/09) čl.154-158
Ustanove – učiš iz udžbenika
Koncesije učiš iz prezentacija (tako je jučer na predavanju rečeno za ustanove i koncesije jer sam ga osobno pitala)

Kod Građanskih stanja ima još sitnih Zakona

zajedničko

Ljudi brok,
po starom sam programu...molim vas info..gore navedena literatura vijedi za sve?
Ima li kakva skripta ili mora biti baš po ovome?
NISAM BAŠ NA TI SA FAXOOM PA PLIZ HELP
Hvala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks