AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

DOMAGOOJ

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dragi moji sustudenti...samo da priupitam tus, fus, i aus... o čemu je riječ? tnx
teritororijalni,funkcijonalni i asocijativni upravni susatv.
to ti je kod asocijativne faze teritorijalizacije upravljanja i funcjonalizacija upravljanaj..

laminat

Fala onoj stvari,danas sam i tu nauku riješil..usmeni je bil prilično lagan,ispitivali su me Tijana i Lalićka..bile su sjajno raspoložene,nisu ulazile ni u kakve detalje,konkretno postavljale pitanja,a usput su me konstantno hvalile zato kaj sam svojim riječima odgovaral na usmenom,kao "da nisam ko mnogi naštrebal skriptu od riječi do riječi"..

Pitanja s usmenog-birokratska vlast,posljedice birokr.vlasti,uzroci porasta uprave,resori horizontalne diferencijacije..velim,nisu me fitiljile s potpitanjima,al valjda zato kaj sam dobro napisal pismeni,pa stoga savjetujem da se pripremite za pismeni na kojem bi bilo poželjno skupit bar 10-11 bodova i onda su popustljivije na usmenom..i obavezno probajte pročitat knjigu jedanput ak vam se da..

smotankusha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa kad se svi već hvale moram i ja hahaha, i ja sam prosla :)
fala Bogu, idemo dalje!:D

bilo je napeto do zadnjeg trena samo ću to reć... pitale su me upravni nadzor, prethodni i naknadni, profesionalizam radnika, pa kod tendencije prema profesionalizacije načini plaćanja službenika te ona dva aspekta. Zatim, instrumente su me pitali - načela sve objasnit i predstavništvo gradjana

kao sto je rekao kolega iznad, probajte imati što više bodova na pismenom odmah vas drugacije gledaju! al ako imate 8 je kriticno i u biti bi morali na svako pitanje odgovorit dosta...

Panic

evo da i ja pomognem nekima!
i ja sam danas prosla nauku i stvarno su bitni bodovi iz testa, iako mi je ovo bila komisija znam kak je tesko ostvarit uopce prag za prolaz na pismenom a kamoli vise.. al ljudi probajte se potrudit sto vise, fakat su popustljiviji onda...

velika pohvala profesoricama, stvarno su bilo strpljive za moje mutavo odgovaranje i veliku knedlu u grlu, hehe :)

pitanja: teritorijalni upravni sustav i problemi, razlozi pojave nove dekoncentracije, razlozi prelaska u javni sektor, planiranje... nije bilo puno potpitanja i stvarno dugo cekaju da se sjetis...

sretno svima ;)

MalaMravic

Čestitke kolegama i kolegicama koji su danas prošli. Ja bi molila da mi kažete vi koji ste prošli danas, da li ste učili iz knjige ili iz skripte? hvala :happy:

laminat

Za pismeni je skripta od 69 str. i više nego dovoljna,a za usmeni si jednom pročitaj knjigu i prolaziš 100%..pogotovo ak razvališ pismeni

smotankusha

učinci na metode djelovanja u upravi??? kaj je to??? :D
efekti menađerskih reformi :D

___

ja sam za ovaj rok učila i iz knjige, prošla ju 2x i ofc ovo ostalo skripta! ak imaš od nekud nabavit knjige, nije ti stvarno na odmet jer prolazeći knjigu to ti je isto jedna vrsta ponavljanja i utvrđivanja gradiva!

sretno.

Valeee

Ja bi preporučila da izvadiš sva pitanja s foruma jer se stalno vrte u krug i naučiš to jer nisu sve stvari iz skripte bitne, ovak si zabilježi ta pitanja u skripti, nauči i prolaz je 100 %.
a radi se o toj skripti od 69.str? učeči po njoj se stvarno može proči?

Maryna

ako danas ne položim, sljedeći put će biti komisija! Trudit ću se svim silama da do toga ne dođe!

i mali savjet onima koji će polagati nauku: nemojte ići samo da vidite pitanja jer sam ja tako izgubila dva roka!

Sretno nam danas i sutra bilo!
Hvala Bogu, položila sam nauku! Na pismenom sam imala 11 bodova i nije me pretjerano ispitivala! Tijana me ispitivala: uzroci porasta uprave i objasnit međusobnu povezanost ljudi u svijetu, vrste kultura i da objasnim birokratsku i interesne norme i tehnička pravila. Bitno je da počneš govoriti i da znaš o čemu pričaš! Zaista pomaže podpitanjima i navodi te na odgovor!

Leptiric_20

kad i di su konzultacije iz nauke???
u gundulićevoj soba 3b. imaš utorak mislim tijana, srijeda lalička i četvrtak teo!!a tijana ima ja mislim u 16 sati al nisam sigurna još si najbolje to provjeri!!!:wink5:

Matej

dragi moji napuštam vas ovdje s dvicom u index-u...bio sam god prof. (predavač) Lalić, nekih desetak pitanja, probajte svojim riječima i naoružajte se primjerima...

nije lako položiti ispit i svi oni koji ga polože kada kažu da je lagan LAŽU...treba dosta sati proći da ga se položi...ne pitajte što me pitala, ne sjećam se a nema što nije pitala :)

sretno svima..

postamo se..

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks