AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

wooya

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Među nekim pitanjima iz skriptarnice našla sam i pitanja tipa:koja su ministarstva u RH, koje drž org. postoje u RH, koja mjesta mogu dobiti status grada i sl. Kakva su to pitanja? Toga nema u skripti od 69 strana. Treba li i to naučiti?:confused2:
to je iz državne uprave il čeg god već,a ne nauke

IVANA1102

grupa A

1. tendencija prema informatizaciji - zašto nastaje, organizacijski oblik-pojasniti
2. TUS - kriterij, problemi
3. decentralizacija - što je...objasniti stvarnu...
4. prijelazni lanac - parlamentarni sustav
5. upravni pregled - što je, što ga čini, te stadij UP

pad mi je zajamčen... :)

DA LI netko može pojasniti taj prijelazni lanac...u grupi B vidim da je isto pitanje bilo...kod nas se postavilo pitanje: "prijelazni lanac između pol. i upr. elemenata u teritorijalnom sustavu upravljanja"...

da i mene zanima sta se trebalo odgovoriti na pitanje prijelazni lanac izmedu upr i pol elemenata u teritorijalnom sustavu upravljanja...znam koje su razlike, njih sam nabrojala,ali ovo nisam nasla cak ni u kjizi a cijelu sam je presla...

Dancy11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
čestitam na prolazu...sretno na usmenom...daj mi reci kako proć taj usmeni jer sam trebala proći a nisam...ne kuzim sta sve treba pisati i kako 6za prolaz
Iskreno...nemam ti pojma...ovo mi je bio 5 put i nisam očekivala da budem prošla...sad me sve strah usmenog...ako padnem ...ma necu ni razmišljati o tome...jer onda cu opet morati na pismeni..ja sam ti ucil iz skripte od 69 str i ponavljala po onoj s pitanjima i odgovorima ima negdi oko 37 stanica..ne znam kaj da ti drugo kažem...:dry:

monii

na usmenom je najcesce prof lalic, i za nju sam cula samo rijeci hvale, a ja sam nauku odgovarala kod prof dzinic ali to je rijetkost da ona ispituje. uglavnom prof lalic.
sretno svima :)

Dancy11

na usmenom je najcesce prof lalic, i za nju sam cula samo rijeci hvale, a ja sam nauku odgovarala kod prof dzinic ali to je rijetkost da ona ispituje. uglavnom prof lalic.
sretno svima :)
Kaj nisu rekli da profesorice Lalić nema? Te da ispituje asistent..dajte mi recite dal jedan po jedan odgovaraju ili više ljudi odjednom???

monii

Kaj nisu rekli da profesorice Lalić nema? Te da ispituje asistent..dajte mi recite dal jedan po jedan odgovaraju ili više ljudi odjednom???
Ne znam dal ima Lalicke, cak sam cula da pise neki rad, magisterij ili tako nesto :/ pa je moguce da ce ispitivati asistent Teo Giljevic, mislim da ne pitaju jednog po jednog nego barem u paru.
Sretno

Dragana

ja sam isla slusati usmeni,ispitivao je asistent Teo Giljevic na proslom roku...po 3 ih je pitao,svakom je postavio po jedno pitanje i rekao da razmisle i kad budu spremni da odgovore...bila su pitanja TUS,AUS,FUS,tipovi kooperativnih sustava,odnos gradana i uprave,nadzor...uglavnom svako je dobio po pitanje iz jedne cjeline,ak jedan ne zna onda pita drugog jel mu moze pomoc...i to je to uglavnom...sretno svima :)

IVANA1102

pozdrav ljudi jel tko imam kakvu korisnu info o usmenom na komisiji???napokon sam polozila nauku i bas moram biti komisija...znam da je teo super jer sam prosli put slusala usmeni kod njega,ali me zanima tko bi mogao biti na komisiji...dal postoji mogucnost da on ispituje??
prijelazni lanac između pol. i upr. elemenata u teritorijalnom sustavu upravljanja- jel itko zna odgovor na ovo pitanje???help pleaseeeee

LuckyIvana

želim ohrabriti sve koji idu na nauku, nauka je predmet koji se mora naučiti... koliko god teška bila, da se naučiti, vjerujem da je svima bila teška i sociologija...ali ste je prošli jednako tako ćete i nauku...nemojte si navlačiti strah i predrasude prema tom ispitu zbog raznoraznih pisanja po forumu...

ja sam prvi put izašla spremna (učila sam uz rad, punih mjesec dana - 3 h dnevno i čitava 5 vikenda) i dobila zasluženu 4, znači da se može...

svima želim puno sreće...samo bez straha...

prof. Giljević je jako ugodan ispitivač i mislim da ruši zaista samo one koji ne znaju zucnuti o tom predmetu...

Sretno!

April

Imam jedno pitanje. Ja sam izvanredni student i ne idem na predavanja. Može li se proći ispit bez toga? Stave li neka pitanja za koja se može znati odgovor samo ako smo bili na predavanju? I mogu li izvanredni studenti ići na predavanja redovnih?

tea_90

e, za one koji ne znaju knjige iz nauke, a i ostalih kolegija se mogu podignuti u knjižnicama Grada Zagreba, platite 50 kn svake godine i posuđujete do mile voljeeeee, barem po tom principu ja radim jer nisam baš voljna dati lovu za sve knjige pa čak i kopirane jer i to izađe puno za sve kolegije, uglavnom ja sam konkretno za ovaj kolegij posudila knjige u knjižnici božidara adžije (to vam je tamo kod tvornice kulture), imate i na stranicama knjižnica link u kojemu možete provjeriti za svaku literaturu u kojoj knjižnici je dostupna da ne morate bzvze hodati od jedne do druge, eto valjda će ova informacija nekome pomoći =)

Sara1987

e, za one koji ne znaju knjige iz nauke, a i ostalih kolegija se mogu podignuti u knjižnicama Grada Zagreba, platite 50 kn svake godine i posuđujete do mile voljeeeee, barem po tom principu ja radim jer nisam baš voljna dati lovu za sve knjige pa čak i kopirane jer i to izađe puno za sve kolegije, uglavnom ja sam konkretno za ovaj kolegij posudila knjige u knjižnici božidara adžije (to vam je tamo kod tvornice kulture), imate i na stranicama knjižnica link u kojemu možete provjeriti za svaku literaturu u kojoj knjižnici je dostupna da ne morate bzvze hodati od jedne do druge, eto valjda će ova informacija nekome pomoći =)
tako sam i ja napravila i isto tamo sam posudila tu knjigu, hehehe, al smo pametne :)))

ivankam

dobar dan ! molim vas moze li mi netko reci dal se u onoj skripti od 69 str. mora naucit sve od rijeci do rijeci? :O unaprijed zahvaljujem !

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
dobar dan ! molim vas moze li mi netko reci dal se u onoj skripti od 69 str. mora naucit sve od rijeci do rijeci? :O unaprijed zahvaljujem !
da mora se sve jako dobro odriječi do riječi naučit ako se želi proći !!!

MariaLuna

Pozdrav svima... da li netko možda ima napisana pitanja iz kojih traže primjere iz svakodnevnog života? hvala vam puno

mimek

Imam jedno pitanje. Ja sam izvanredni student i ne idem na predavanja. Može li se proći ispit bez toga? Stave li neka pitanja za koja se može znati odgovor samo ako smo bili na predavanju? I mogu li izvanredni studenti ići na predavanja redovnih?
Ja sam ti sve ispite do sada prošla bez odlaska na predavanja, ali pretpostavljam da je lakše naučiti gradivo ako ideš na predavanja :kava:. Da li izvanredni studenti mogu ići na predavanja redovnih nisam sigurna, iako mi se čini da sam negdje pročitala da mogu.

natasha

Možeš ići na predavanja sa redovnima :happy:
Ja sam isto izvanredni student i idem od prvog dana na predavanja s redovnima nitko te niš ne pita, a svakako topla preporuka da ideš na predavanje iz nauke jer ti na predavanju daju primjere iz stvarnog života kojih u knjizi nema, a vole to pitati na ispitima, baš konkretne primjere.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks