AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
koje tocke iz prve knjige ne treba ucit?
Pusić, E. (2002) Nauka o upravi. Zagreb: Školska knjiga. Točke: 1-55, 67-72, 89-109 (samo krupni slog) - ovo treba, a ostale točke ne treba.:tongue2:

tina katic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ajme muka mi vise od nauke...sto se vise blizi utorak to me vise strah...nadam se da nam neće biti pretesko...i da će biti veća prolaznost :)

ana_

Pozdrav,dali mi netko može pomoći oko ovih pitanja
1.taktičko planiranje i faze
2.razlika između prethodnog i naknadnog nadzora
3.razlika između svrsihodnosti i zakonitosti
4.kako dijelimo javne povelje

MalaMravic

ne, nemreš na usmeni ak nemaš 8 bodova na pismenom. Ak si prvi puta 4. put, onda ti vraćaju prijavnicu, tj. to ti znači ko da nisi bio/la na ispitu, no ak ti je drugi put 4. put, onda imaš zabranu 3 mjeseca ak ne prođeš..
Recimo, padnem na roku 7.6. (drugi put po 4.put) , slijedi zabrana 3 mjeseca, e sad koliko sam vidjela ,ako se broji točno 3 mj. to bi trebo biti 7.9. a vidim da je rok 6.9. ,dan prije... Da li netko ima iskustva da se onda ipak može prijaviti na taj prvi rok u 9-om bez obzira na taj jedan dan što recimo "fali" da bi bila točno 3 mjeseca??

lila_887

Recimo, padnem na roku 7.6. (drugi put po 4.put) , slijedi zabrana 3 mjeseca, e sad koliko sam vidjela ,ako se broji točno 3 mj. to bi trebo biti 7.9. a vidim da je rok 6.9. ,dan prije... Da li netko ima iskustva da se onda ipak može prijaviti na taj prvi rok u 9-om bez obzira na taj jedan dan što recimo "fali" da bi bila točno 3 mjeseca??
Ček, nisam sigurna jesam dobro shvatila ali ti pitaš što ako padneš po 8 (osmi) put na nauci??
Jer koliko sam ja upućena, nakon 8-og izlaska na bilo koji predmet na ovom faxu, ako ne prođeš nema više studiranja na ovom faxu!
Kažem, koliko sam upućena, ako se nešto slučajno nije promijenilo, a mislim da nije!

Andreja

Ček, nisam sigurna jesam dobro shvatila ali ti pitaš što ako padneš po 8 (osmi) put na nauci??
Jer koliko sam ja upućena, nakon 8-og izlaska na bilo koji predmet na ovom faxu, ako ne prođeš nema više studiranja na ovom faxu!
Kažem, koliko sam upućena, ako se nešto slučajno nije promijenilo, a mislim da nije!
da i ja mislim da je tako, imaš pravo izaći osam puta na ispit, poslije toga nemaš pravo više studirati na našem faksu :sad:

lila_887

da i ja mislim da je tako, imaš pravo izaći osam puta na ispit, poslije toga nemaš pravo više studirati na našem faksu :sad:
Tako je, e sad znam tj. ljudi su tu na forumu pisali da bi im znali nakon 4-og izlaska poderati prijavnicu tako da su mogli po 2x ići kao 4x - e sad jel to svima ili nekima, ne znam jer još nisam bila u toj situaciji (dobro da nisam:D)

...e da li bi se to moglo napraviti i sa kada se ide po 8-mi put na ispit, trebalo bi vidjeti sa profesorima jer dodatni minus (barem meni bi bio da se nađem u takvoj situaciji) bio bi veliki pritisak da sad moram proći i da prođem ispit na koji izlazim po 8-mi put pa bi se tu pogubila i možda tu pala zbog toga...

MalaMravic

Pardon,trebala sam biti određenija, prošli put mi je bio 4-ti put, al su poderali prijavnicu ... i dobila sam kao još jednu priliku za taj 4-ti put, i ak sad padnem 3 mjeseca zabrana. Ma mene samo konkretno zanima ak padnem u 6-om jel mogu odma u 9-om na prvi rok izać il će zafrkavat zbog tog 1 dana razlike.

lila_887

Pardon,trebala sam biti određenija, prošli put mi je bio 4-ti put, al su poderali prijavnicu ... i dobila sam kao još jednu priliku za taj 4-ti put, i ak sad padnem 3 mjeseca zabrana. Ma mene samo konkretno zanima ak padnem u 6-om jel mogu odma u 9-om na prvi rok izać il će zafrkavat zbog tog 1 dana razlike.
Aha, kužim sad :D
E sad, što se tiče toga jednog dana, ne znam, znam da sam polagala politologiju na komisiji i bilo je ljudi koji nisu prošli isto na komisiji pa dobili zabranu a isto je bilo tako nešto sa rokovima, e sad nisam sigurna ali čak mislim da je prof. Ravlić rekao da on tu ništa ne može nego da se možda obrati u referadu -ne znam- tak da možda probaš tamo pitati (pitaj dolje Sanju možda će ti ona moći pomoći budući da je stvarno u pitanju samo taj 1 dan!!)
Sretno i držim ti fige da ipak prođeš 7.6. imaš do onda još dosta vremena da naučiš i prođeš!
Ja sutra idem samo gledat ispit (više gledati nego što ga znam, a moram ići) tako da ću se i ja spremati kako god znam za 7.6.

Nego kad smo kod rokova čini mi se da ove godine ima slabo nešto tih rokova tj. uopće nisu dobro raspoređeni... :sad:

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kaj nije zabrana 2mjeseca? i jel oni samo ponite prijavnicu kad prvi put padneš komisiju il ih treba zamolit?

blackdevil

ovak.. prvi put kad padnes komisiju, sami ti poniste prijavnicu...inace je zabrana 3 mj, a sad kaj se tice ovog roka 6.9.. neznam... al mislim da ce se moc pristupit, mislim, glupo da zbog jednog dana propadne rok.
npr ja sam pala usmeni komisiju iz soc, 22.4, i nesmijem je polagat do 14.5...znaci nepuna 3 mj, a sad ovisi dal su mozda gledali datum pismenog koji je bio 14.2 -.-
inace, i meni je ovo 4 put iz nauke, i sto vise ucim, manje znam :/

Sara1987

Pozdrav,dali mi netko može pomoći oko ovih pitanja
1.taktičko planiranje i faze
2.razlika između prethodnog i naknadnog nadzora
3.razlika između svrsihodnosti i zakonitosti
4.kako dijelimo javne povelje
TAKTIČKO PLANIRANJE

Znači predviđanje odvijanja pojedinih radnih operacija i njihovog povezivanja radi postizanja najboljih rezultata u pogledu kvalitete, brzine i ekonomičnosti obavljanja cijelog posla.

Planiranje tijeka rada obuhvaća:
1. prikupljanje potrebnih podataka
2. analiza radnih operacija
3. raspored rada na radno mjesto
4. utvrđivanje redoslijeda radnih operacija

RAZLIKA IZMEĐU PRETHODNOG I NAKNADNOG NADZORA
- prethodni i naknadni – da li se vrši prije donošenja formalne odluke (u fazama nacrta, prijedloga) ili nakon donošenja neke formalne odluke.

RAZLIKA IZMEĐU SVRSISHODNOSTI I ZAKONITOSTI
- nadzor zakonitosti i nadzor svrsishodnosti – prema tome da li kriterij s kojim se uspoređuje djelatnost upravne organizacije jest ili nije pravni propis

KAKO DIJELIMO JAVNE POVELJE - ovo je jedino što znam o poveljama
Povelja javnih službi – javni dokumenti u kojim tijela javne uprave jasno određuju standarde obavljanja službe, način postupanja s građanima, postupke pritužbi i eventualne naknade kao i druga pitanja značajna za odnos s građanima s ciljem dodatnog jačanja položaja građana i povećanja sveukupne kvalitete javne službe.

Svrha: na jednoj su strani jasni standardi koje postavlja uprava, a na drugoj činjenica da građani bivaju unaprijed informirani o tim standardima što bi im trebalo osigurati jači položaj prema tijelima javne uprave

bojana_kc

kod grupe B su bila tehnička pravila, , ,i kako se mijenjaju interesne norme, , i način donošenja,, onda je bilo razlika između apsolutnog i relativnog porasta uprave i kako utječe međusobna povezanost ljudi, pa nabrojiti ostale učinke kod strukturalnih efekata i objasniti legitimacijske, pa funkcija vodstva i nešto za političku vlat i upravu, Agrupa-postupak, birokratska vlast, strukturalni efekti, transmisijski karakter i još nešto to neznam

jelenko.wt

jel rezultati budu na stranici od faksa ili na katedri upravna znanost

EDIT:

Rezultati pismenog dijela ispita iz predmeta Nauka o o javnoj upravi

Usmeni ispiti - srijeda 06.04.2011. u 16,30 h, G10 (soba 3b)

1. Baltić Mila (razlika)

2. Biondić Kornelija

3. Burman Marina

4. Cvrtnjak Tea

5. Horvat Mario

6. Kapić Fatima

7. Kovač Barbara

8. Ugarković Gordana (razlika)

Rezultati od M-Ž i komisijski ispiti bit će objavljeni u srijedu u 21,00 h. Uvid u negativne ispite (od A-K) moguć je nakon završetka usmenih ispita.

sunny_kiss

Jel mozda netko zna kako oni boduju ispite? Kako je moguce da toliko malo ljudi prodje??
Jel stvar da ljudi ne znaju il je problem u njihovom ocijenjivanju??

jelenko.wt

i meni je ful čudno. imaju neki sistem da moraš imat min 8 boda. ak uzmem da ima 2x5pitanja, znači 10, nose po 2 boda, onda je 8 daleko manje od pola. i da ljudi to ne uspiju napisat... išla bum gledat ispit ak nisam prošla. ovo mi je jako čudno :confused2:

monii

Mislim da malo ljudi prolazi jer se stvara preveliki bauk oko te nauke. Uvjerena sam da je skripta od 69 stranica dovoljna jer sam i sama ucila iz nje i polozila (ok, iz treceg pokusaja) , samo sto studenti ne obracaju paznju na neke stvari za koje misle da su nebitne i da se nece pojavit u pismenom... kod pismenog je najbitnije dobro procitati i shvatiti pitanje i konkretno odgovoriti samo ono sto te pitaju. Sve ono "oko toga" njima nista ne znaci ako nisi konkretno napisao/la sta su oni htjeli - a to mogu biti doslovno dvije recenice. Ne treba nista opsirno pisati (za to ni nemas vremena). Dobro nauciti skriptu, vecinom s razumijevanjem ali neke stvari jednostavno moras napamet...
moje misljenje :)

i meni je ful čudno. imaju neki sistem da moraš imat min 8 boda. ak uzmem da ima 2x5pitanja, znači 10, nose po 2 boda, onda je 8 daleko manje od pola. i da ljudi to ne uspiju napisat... išla bum gledat ispit ak nisam prošla. ovo mi je jako čudno :confused2:
Kad sam napisala ispit iz nauke, taj put kad sam prosla, izasla sam iz dvorane presretna jer sam sve napisala, apsolutno sve. i dodem na usmeni kad ono, 4 nule i 8 bodova... taman za prolaz! a napisala sam najbolje sta sam mogla... svasta mi nisu priznali, jer sam pisala svasta a negdje nisam napisala dvije najbitnije rijeci. i odmah ne dobijes 2 boda nego 1, ili nijedan.

sunny_kiss

Mislim da malo ljudi prolazi jer se stvara preveliki bauk oko te nauke. Uvjerena sam da je skripta od 69 stranica dovoljna jer sam i sama ucila iz nje i polozila (ok, iz treceg pokusaja) , samo sto studenti ne obracaju paznju na neke stvari za koje misle da su nebitne i da se nece pojavit u pismenom... kod pismenog je najbitnije dobro procitati i shvatiti pitanje i konkretno odgovoriti samo ono sto te pitaju. Sve ono "oko toga" njima nista ne znaci ako nisi konkretno napisao/la sta su oni htjeli - a to mogu biti doslovno dvije recenice. Ne treba nista opsirno pisati (za to ni nemas vremena). Dobro nauciti skriptu, vecinom s razumijevanjem ali neke stvari jednostavno moras napamet...
moje misljenje :)

Kad sam napisala ispit iz nauke, taj put kad sam prosla, izasla sam iz dvorane presretna jer sam sve napisala, apsolutno sve. i dodem na usmeni kad ono, 4 nule i 8 bodova... taman za prolaz! a napisala sam najbolje sta sam mogla... svasta mi nisu priznali, jer sam pisala svasta a negdje nisam napisala dvije najbitnije rijeci. i odmah ne dobijes 2 boda nego 1, ili nijedan.
ja sam danas pisala. inače sam na poreznom..isti vrag...
al stvari je što po mom proračunu trebala bih imat 14 bodova, al nekako kad pogledam sve stvari, i kad čujem da ljudi kažu da su dobro napisali a pali su, pitam se kako ću ja proć...
jel ti daju npr. ako riješiš A, a B bude netočno, jel dobiješ koji bod na to??
sve u svemu ispada da ako riješiš 2 pitanja potpuno da imaš bodove...
ništ mi tu nije jasno..

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks