AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

pravnik

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
samo da vas obavjestim da sam dobio 5 (odličan, pet) iz naukeeee hahaha :DDDD profa je zakon, atmosfera super, opuštena..pomaže podpitanjima i primjerima...nemate brige kad ćete ić kod nje...weeeeeeee

bee happy

samo da vas obavjestim da sam dobio 5 (odličan, pet) iz naukeeee hahaha :DDDD profa je zakon, atmosfera super, opuštena..pomaže podpitanjima i primjerima...nemate brige kad ćete ić kod nje...weeeeeeee
čestitke, svaka čast, stvarno :) ja sam dobila 2, pa isto mislim da je profa zakon ! Sretno na drugoj godini :frustrating:

pravnik

misty

joj šta nisu danas konzultacije? jel netko zna kad su sljedeće, i dal ću tad moći pogledat test... :S
srijedom su kod asistenta Tea Giljevića, soba 3b, od 16.00 do 17.30. tad se može pogledati...:happy:

LittleGirl

joj šta nisu danas konzultacije? jel netko zna kad su sljedeće, i dal ću tad moći pogledat test... :S
ispit možeš doć pogledat u srijedu od 16,00 do 17,30 sati kod asistenta Tea Giljevića

tek sam sad vidjela da je već napisano, ispričavam se :S

Petra Pave

jel ima tko kakvih iskustva s dekanskim, tj. da li postoji mogućnost da su pitanja na pismenom lakša i na usmenom popustljiviji???

tješim se...ovo mi je zadnja nada :(
nemam pojma,sad vidim da je dekanski tak rano muka mi je!!!pa možda budu mrvu lakša pitanja.ma nadajmo se,sam da ne smisle neka čudnovata

T-jet

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pretpostavke za participaciju građana u javnoj upravi...znam da tu spada zaštita građana u odnosu na upravu, osiguranje otvorenosti, javnosti rada uprave, politička nezavisnost medija i osiguranje senzibilnosti javne uprave za želje, potrebe, prijedloge, interese koje građani mogu ponuditi za javne probleme...ali ne znam gdje se to nalazi u knjizi točno...ili barem u onoj hvaljenoj skripti...jel to pod SUSTAVNI KONTAKTI UPRAVE I GRAĐANA, ILI POD FUNKCIONALNA SREDSTVA NADZORA UPRAVE - odlučivanje građana, konzultiranje građana, zborovi građana, PREDSTAVNIŠTVO GRAĐANA...MOLIM POMOOOOĆ...PLIZZZZZZZZZZZZZZZ

t.i.n.a.

Pretpostavke za participaciju građana u javnoj upravi...znam da tu spada zaštita građana u odnosu na upravu, osiguranje otvorenosti, javnosti rada uprave, politička nezavisnost medija i osiguranje senzibilnosti javne uprave za želje, potrebe, prijedloge, interese koje građani mogu ponuditi za javne probleme...ali ne znam gdje se to nalazi u knjizi točno...ili barem u onoj hvaljenoj skripti...jel to pod SUSTAVNI KONTAKTI UPRAVE I GRAĐANA, ILI POD FUNKCIONALNA SREDSTVA NADZORA UPRAVE - odlučivanje građana, konzultiranje građana, zborovi građana, PREDSTAVNIŠTVO GRAĐANA...MOLIM POMOOOOĆ...PLIZZZZZZZZZZZZZZZ
u skripti je to strana 20. pod naslovom ''razvoj klasične javne uprave do složenog javnog sektora'' (tako nekako)
al tu nabrojene samo tri pretposavke, drugdje nisam našla :/

t.i.n.a.

pitanje... učim po skripti, knjige nisam kupovala tako da nemogu provjerit!

koji su resorsi klasične uprave? dal su to vojska, policija, pravosuđe, diplomacija i financije ili vanjski poslovi, unutarnji poslovi, obrana, pravosuđe i diplomacija!

i još jedno pitanje :)
kada pita o formalnoj i neformalnoj strukturi šta tu sve treba napisat?
( može i u natuknicama)

hvala ;)

pravnik

pitanje... učim po skripti, knjige nisam kupovala tako da nemogu provjerit!

koji su resorsi klasične uprave? dal su to vojska, policija, pravosuđe, diplomacija i financije ili vanjski poslovi, unutarnji poslovi, obrana, pravosuđe i diplomacija!

i još jedno pitanje :)
kada pita o formalnoj i neformalnoj strukturi šta tu sve treba napisat?
( može i u natuknicama)

hvala ;)
diplomacija ti je isto što i vanjski poslovi...klasični resori su ti - obrana, vanjski poslovi, unutarnji poslovi, pravosuđe i financije...

formalna struktura su ti odnosi i veze unutar organizacije koje su formalno propisane i relativno trajne te su uspostavljene između funkcija u organizaciji, i između ljudi koje te funkcije obavljaju...
a neformalna struktura su ti odnosi i veze među članovima organizacije, ali samo oni odnosi i veze koje imaju utjecaj na formalnu strukturu i formalne ciljeve organizacije...

_andrea_

ajme prijavljeno nas je 206...uff :) valjda će ispit bit kao i inače...
a samo da provjerim nešto, planiranje programa i planiranje tijeka rada...koje je strateško a koje taktičko?

sakica

ajme prijavljeno nas je 206...uff :) valjda će ispit bit kao i inače...
a samo da provjerim nešto, planiranje programa i planiranje tijeka rada...koje je strateško a koje taktičko?
planiranje programa-strateško
planiranje tijeka rada-taktičko :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks