Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Rekla je da izvanredni mogu dolaziti zajedno s redovnima da ona nema ništa protiv toga :happy:da li je prof. na predavanjima u ponedjeljak ili utorak spomenula jel mogu ić izvanredni studenti na predavanja?
hvala![]()
Svi ce ti reci da jesu, ali konkretno za nauku nitko te nece pitati jesi bila na predavanju ili ne. U pocetku ce svi nadobudno dolazit ali vrlo brzo ce dvorana biti i vise nego poluprazna. Znam iz osobnog iskustva, i mogu ti reci da kad sam ucila za ispit i prolazila gradivo koje sam cula na predavanjima - puno mi je lakse bilo. Skoro cijeli drugi semestar nisam bila pa mi je to bio problemcic... predavanja ti ne obuhvacaju cijelo gradivo ali u svakom slucaju pomazu - barem da se osjecas sigurnije i vise upoznata s predmetom, cak i da vidis da to nije tako strasno... Znaci moje skromno misljenje: predavanja iz nauke su korisna.jel obavezna predavanja za brucoše?
Nakon osmog puta će ti poderati prijavnicu i dati ti još jedno pravo izlaska na ispit. A jučer mi je jedna kolegica rekla da ti daju ne samo jedno pravo, nego i dva puta dobiješ priliku.ja nažalost nisam položila nauku, a već mi je bilo 7. put, sad neznam kaj da radim ljudi, ak upisujem izvanredno, onda moram puno uplatit, a opet me strah da to neću položit i onda gubim pravo studiranja na faksu, ili da se prebacim na porezni studij kao izvanredno..molim vas , pomozite...jel možda ak nauku ne prođeš 8. put, jel daju pravo polagati još jedanput, ko što je bilo i kad smo polagali 4. put???'
ej, jennifer, vidla sam da si i ti na popisu bila 7. put, a poslije nisi prošla pismeni ko ni ja, kaj ćeš ti sad napravit, jel ćeš ići 8. put na nauku, jel možda znaš jel vraćaju prijavnicu ak ne položiš 8. put ko što su vraćali kad smo bili 4. put, pa onda imamo još jednu šansu??? mene je strah riskirati..a opet mi se ne upisuje porezni zbog onog silnog knjiženja..neznam kaj da radim..molim te daj mi neki savjet...![]()
![]()
![]()
nisam bila u takvoj situaciji, ali kolko sam upoznata to je tak. Nakon osmog puta daju ti sigurno još jednu priliku, a možda i dvije !Nakon osmog puta će ti poderati prijavnicu i dati ti još jedno pravo izlaska na ispit. A jučer mi je jedna kolegica rekla da ti daju ne samo jedno pravo, nego i dva puta dobiješ priliku.
Ak je to tak. Onda je to super. :cheer:
ne znam dal su obavezna, vjerujem da ako si redovan student jesu, ali su svakako preporučljiva !! Sretno na faxu :happy:jel obavezna predavanja za brucoše?
Najbolje bi ti bilo otići na konzultacije i tamo provjeriti kak ide kad si 8. put na ispitu. Dobiti ćeš informaciju iz prve ruke.nisu ti obavezna..no preporučljivo je da odeš na koje predavanje, nemoj se zeznut ko ja s naukom......puno hvala na odgovoru..jeste 100% sigurne da je to tak? da nisu možda kaj promijenili??? nek mi to još netko potvrdi molim vas..
iz čega si učila i koliko ti je trebalo da naučiš?i ja sam dala nauku!!!napokon!!!za laličku sve pohvale,pomaže puno...
tri smo bile unutra.ispitivala nas je samo ona,imala je knjigu pred sobom i listala.
a asistent teo nije bio s njom,on je prisustvovao samo na komisijama.
mene je pitala:sve o prinudi,odlučivanje građana i komunikacijski sustav.
drugu curu:sve o demokratskoj dekoncentraciji,sve o decentralizaciji i vođenje u upravi(odnosi unutar org.i među org.).
a treću:nova dekoncentracija,nadzor.
nadam se da sam pomogla bar malo.a svima vama koji to niste položili želim puno sreće na sljedećim rokovima![]()
neka mi još netko tko ima iskustva s tim napiše odg..please..:crying2:ja nažalost nisam položila nauku, a već mi je bilo 7. put, sad neznam kaj da radim ljudi, ak upisujem izvanredno, onda moram puno uplatit, a opet me strah da to neću položit i onda gubim pravo studiranja na faksu, ili da se prebacim na porezni studij kao izvanredno..molim vas , pomozite...jel možda ak nauku ne prođeš 8. put, jel daju pravo polagati još jedanput, ko što je bilo i kad smo polagali 4. put???
učila sam iz skripte od 69str.,ali ja se s naukom mučim već godinu dana-ovo mi je bila treća sreća,s time da sam par rokova propustila jer nisam bila baš spremna.pametno bi bilo iz knjiga proučit primjere za sve jer nam je lalička rekla da ne učimo napamet definicije već da ih znamo objasnit svojim riječima te na primjerima(pogotovo one što se tiče RH).nadam se da sam bar malo pomogla.pozzziz čega si učila i koliko ti je trebalo da naučiš?
Što se tiče same skripte, dobra je za učenje i za prolaz, ali slažem se da ima sitnih graškica. Ja kad sam učila nauku, prvo sam paralelno prošla skriptu i knjigu, ispravljala sam i nadopunjavala i poslje sam samo po toj skripti učila. Pa bi bilo dobro da se prije knjiga prođe, uostalom neke stvari postanu jasnije kad se prođe knjiga.Što se tiče te skripte od 69 str. ona je prepuna pogrešaka. Ima i dosta onih koje mijenjaju značenje rečenice (definicije), a neke podjele i rečenice su nepotpune.
Profesorica Lalić je čak i rekla jednoj curi koja je sa mnom odgovarala da je na pitanje koje joj je postavila u skripti krivo napisano. Pa očito da je proučila skriptu.
Pa ako već planiraš učiti po skripti, predlažem ti da za svaki dio iz skripte pročitaš i dio iz knjige i ispraviš si pogreške i probaj si svojim riječima rastumačit što učiš, jer tako ćeš lakše upamtit, a i profesorica voli kad ljudi govore svojim riječima i kad razumiju što su naučili.
Evo jedan primjer velike greške u skripti, str. 29:
- "šef države ulaže veto, skupština naglašava njegov veto ili u tome
uspijeva"
A treba ići:
- šef države ulaže veto, skupština ga nadglasava ili u tome ne
uspijeva
To je samo 1 od puno takvih primjera.
nije.tako da lagano knjige u ruke i kreni sa učenjem... sretno!jeli se mjenjala literatura iz nauke??'
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.