Mutley
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ali ako od iduće godine uvedu treću godinu i na poreznom studiju, onda ćeš ionako biti prvostupnica!osobno sam razmišljala o Studiju javne uprave...
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ali ako od iduće godine uvedu treću godinu i na poreznom studiju, onda ćeš ionako biti prvostupnica!osobno sam razmišljala o Studiju javne uprave...
za ekonomiju moraš se prijaviti na državnu maturu,ali ja sam ove godine prijavu propustila...:crying2:kako to uspijevaš??:shocked:
ma dobro,vjerujem da neće biti lako al valjda će bit oke.
Za svaki faks treba učiti,za neki više,za neki manje.
Ma plašim se ja svega!Al' od straha mi ništa nema,tak da.
Hvala ti!
*Laptopp
A za redovnu ekonomiju jel znaš?
trebaš isto od prve godine ili?
javne uprava je tri godine koliko znam,to krećeš ispočetka?
Hvala vam svima ljudi,puno mi pomažete!
Dobiš svjedodžbu...već se raspravljalo na forumu o tome. ne brini se, nije samo nama tako. to je sukladno bolonjskom procesu...pronjuškaj po forumu,moderator ili jedna kolegica koliko mi je ostalo u sjećanju je sve lijepo napisala o tome :laughing:Ne znam gdje da ovo pitanje postavim , pa ću ovdje. Čula sam da je netko pričao kako mi na poreznom studiju nakon što smo gotovi s faksom dobijemo uvjerenje, a ne diplomu. To me jako razljutilo i razočaralo...jer to nisam znala. Zamolila bih nekoga da mi kaže jel to istina?
Ma to su priče, na promociji dobiješ pravu pravcatu diplomu u tuljcu, samo što se po Bolonji zove SVJEDODŽBA!Ne znam gdje da ovo pitanje postavim , pa ću ovdje. Čula sam da je netko pričao kako mi na poreznom studiju nakon što smo gotovi s faksom dobijemo uvjerenje, a ne diplomu. To me jako razljutilo i razočaralo...jer to nisam znala. Zamolila bih nekoga da mi kaže jel to istina?
ja ne znam gdje bih ovo natipkala, pa bum ovdje..iako znam da bu me vrli moderatori odmah zbrisali ili premjestili ;-D
uglavnom, sve čestitke kolegici bojani srimšek - koja god ona bila i pod kojim god se nickom ovdje "skrivala"! bravo!!!
Budući da je porezni studij usklađen s bolonjskim procesom, naravno da takva mogućnost postoji. Zato se uz diplomu i dobije ona dodatna isprava o studiju. Kad odlučiš na kojem bi faksu i u kojoj državi nastavila studirati, moraš kontaktirati s njima i vidjeti kakvi su ti uvjeti postavljeni (tipa prosjek ocjena itd.), a uzmi u obzir i to da RH još nije članica EU.Sto mislite da li bih mogla nekim ludim slucajem nastaviti faks u inozemstvu ili koga da to pitam, sanju, pravni faks ili kogz, da li se netko informirao o tome mozda u posljednje vrijeme ?
Možeš ju dobiti i na latinskom i na engleskom, samo se to dodatno plaća, ima posebni cjenik.Mozda nesto nadem, poslala sam dosta mailova. Buduci da si ti diplomirao, znas li ili netko drugi da li se izdaje diploma,tj., da li mogu
Zatraziti (ako ju ikada dobijem haha) na eng, da ustedim barem na tome, znam da se u zemljama EU to moze zatraziti. Moozda i kod nas?
potpisujem pitanjeznam da je već vjerojatno postavljeno ovo pitanje al posto su neke dost stare por a ja sam novi pitat cu opet nakon zavrsenog poreznog studija koje su sve mogucnosti daljneg studiranja ??
Kao prvo, porezni i upravni studij su 2 različita studija, koji i različito traju (zasad), tako da nakon završenog dvogodišnjeg poreznog studija ne možeš upisati specijalistički na javnoj upravi kad ga uvedu, jer to je shema 3+2, upravni smjer već traje 3 godine.Ako zna netko od predstavnika: hoćemo li mi sa Poreznog moći nastaviti na one +2 godine Upravnog studija koje će se uvesti sl.god? Ako da, hoćemo li morati završiti prvo našu 3.godinu pa tek onda na dvije ili samo upisati te dvije, i koji se naziv dobiva nakon tog dodiplomskog (spec ili mag)?
U teoriji postoji mogucnost da nakon sto zavrsis preddiplomski studij u trajanju od tri godine (i dobijes naziv bacc.), upises diplomski studij na bilo kojem srodnom fakultetu (naravno, uz polozenu razliku ispita), te steknes naziv dipl., odnosno mag. Takoder mozes upisati diplomski studij na nekom privatnom fakultetu, i npr. dobijes naziv struc. spec. oec. (strucni specijalist ekonomije).Ako zna netko od predstavnika: hoćemo li mi sa Poreznog moći nastaviti na one +2 godine Upravnog studija koje će se uvesti sl.god? Ako da, hoćemo li morati završiti prvo našu 3.godinu pa tek onda na dvije ili samo upisati te dvije, i koji se naziv dobiva nakon tog dodiplomskog (spec ili mag)?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.