AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Izborni sustavi

akascha

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
puno ti hvala,da li je to dovoljno za reći na usmenom kod profesora?koliko je zahtjevan?
Dovoljno je. Sada na zadnjem roku mi je postavio to pitanje. Rekla sam svojim riječima i bilo je ok. Nije zahtjevan. Sve možeš svojim riječima, ne cjepidlači, ispituje vrlo kratko (jedno, dva pitanja). Odličan profesor! Sve pohvale.

Andreja

Dovoljno je. Sada na zadnjem roku mi je postavio to pitanje. Rekla sam svojim riječima i bilo je ok. Nije zahtjevan. Sve možeš svojim riječima, ne cjepidlači, ispituje vrlo kratko (jedno, dva pitanja). Odličan profesor! Sve pohvale.
e koliko vremena ti je trebalo da naučiš?

Andreja

jel dobra ona skripta iz skriptarnice il mi je bolje učiti iz knjige i zakona, ili s uči samo iz knjige?
pomagajtee:confused2:

akascha

jel dobra ona skripta iz skriptarnice il mi je bolje učiti iz knjige i zakona, ili s uči samo iz knjige?
pomagajtee:confused2:
Po mom iskustvu nema potrebe učiti iz zakona. Dovoljno je iz one skripte jer je izvučeno sve bitno iz knjige.

Andreja

evo ja sam danas položila izborne sustave :)
pitanja su mi bila izborna promidžba, prednosti i nedostaci razmjernog predstavništva, izborni prag, kako ublažiti nestabilnu izvršnu vlast i trojkica u indeksu :crazy:
učila sam po skripti nekih tjedan dana, profesor je super, pomaže, više je on odgovarao na pitanja neg ja :crazy:
sretno svima na budućim rokovima :laughing:

anamarija5

i ja danas dala ovaj ispit
pitanja - objasniti sustav većine i gdje se najčešće koristi i mane i prednosti toga te izborna šutnja
učila sam 3 dana po par sati po skripti iz skriptarnice i pitanjima i dobila 4
još neka pitanja koja su bila: faze izbora predsjednika, sustav razmjernog predstavništva i mane i prednosti toga, vezane i nevezane liste, biranje zastupnika u sabor, nac.manjine, izborni prag..

Marinica

evo da i ja javim svoje dojmove sa današnjeg ispita. prošla sam, 4 sam dobila. profesor je stvarno super, pomaže ako išta znaš pustit će te. i nije škrt na ocjenama :) pitanja su jako jednostavna i jasna. gradivo je dosta lagano i brzo sjeda i lako je pamtljivo (bar meni) učila sam doslovce 2 dana i rješila to :)

moje glavno pitanje je bilo izbor zastupnika u hrvatski sabor pa smo se raspričali oko toga i profesor mi je postavljao potpitanja vezao uz to pitanje

način izbora zastupnika u hrvatski sabor
kako se odlučuje koliko će koja lista dobiti mandata (primjenom dontovog sustava - tako se čita i a svi krivo to čitaju pa profesor to ne voli)
glasovanje birača u inozemstvu za one koji imaju prebivalište i za one koji nemaju prebivalište u rh
tko će zamjeniti zastupnika ako on počne obavljati djelatnost nespjivu / inkomatibilnu sa zastupničkom - njegov zamjenik- o tome odlučuju političke stranke
sustav vezane i nevezane liste
koja je 12 izborna jednica

i to bi bilo to :)
svakome preporučujem ovaj predmet da si uzme kao izborni :)
Sretno svima na budućim rokovima i bez straha!

nea

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dakleeee, danas nije bilo ispita iz Izbornih sustava jer je profesor Jelušić imao neodgodive obveze na sudu, a to se je sjetio tek u pola 9 ujutro (iako je ispit bio u 8h!) pa je samo javio svojoj tajnici koja se nije ni udostojila da nam to javi (teško se popeti stepenicama iz prizemlja na 1.kat :frustrating: ) već smo morali sami ići od referade do referade i istraživati zašto profesora nema. Najbolje od svega je to što ona ni nije znala da je danas ispit i nije htjela zvati profesora da ga pita što je sa 4 osobe koje su danas doputovale u Zagreb ili izostale s posla samo da bi mogle odgovarati predmet koji su prijavile. I tako, nakon posjete triju referada (TMT3 i G10) konačno došli do odgovora da neka dođemo sutra u 13h odgovarati zajedno s pravnicima jer je bilo teško jučer navečer staviti obavijest na stranicu faksa da je ispit odgođen. E, profesore, ako ne možete ispunjavati svoje obveze prema studentima, zašto onda radite na tom fakultetu?? Glavno da su oni plaćeni za svoj nedolazak i da nama uzimaju tolike novce. Izgleda da sam ipak nešto naučila na ovom faksu: kako se osjećati malo i bespomoćno...bez novaca...bez mogućnosti zapošljavanja u struci... :crying2:

grofica

dakleeee, danas nije bilo ispita iz Izbornih sustava jer je profesor Jelušić imao neodgodive obveze na sudu, a to se je sjetio tek u pola 9 ujutro (iako je ispit bio u 8h!) pa je samo javio svojoj tajnici koja se nije ni udostojila da nam to javi (teško se popeti stepenicama iz prizemlja na 1.kat :frustrating: ) već smo morali sami ići od referade do referade i istraživati zašto profesora nema. Najbolje od svega je to što ona ni nije znala da je danas ispit i nije htjela zvati profesora da ga pita što je sa 4 osobe koje su danas doputovale u Zagreb ili izostale s posla samo da bi mogle odgovarati predmet koji su prijavile. I tako, nakon posjete triju referada (TMT3 i G10) konačno došli do odgovora da neka dođemo sutra u 13h odgovarati zajedno s pravnicima jer je bilo teško jučer navečer staviti obavijest na stranicu faksa da je ispit odgođen. E, profesore, ako ne možete ispunjavati svoje obveze prema studentima, zašto onda radite na tom fakultetu?? Glavno da su oni plaćeni za svoj nedolazak i da nama uzimaju tolike novce. Izgleda da sam ipak nešto naučila na ovom faksu: kako se osjećati malo i bespomoćno...bez novaca...bez mogućnosti zapošljavanja u struci... :crying2:
draga Nea,

tako ti to izgleda kada se pojedinci poigravaju moci.
Lijepa naša je sva naopako, tako da bi mene iskreno cudilo kada bi nesto u ovoj zemlji bilo pravedno.

Ali neka, neka nam odmah na fakultetu pokazu kako stoje stvari, tko smo i kakva nam je buducnost, bolje da nas sada bace u surovu realnost nego kasnije, prije cemo naucit, naucit biti pokorne ovce, gradanska masa, kimat glavom, reci hvala u banci kada ti posalju ovrhu bez ijedne opomene, reci hvala kada nam bake i djedovi ne dobe penziju, reci hvala kada nam povecaju PDV, reci hvala kada nas naruce kod doktora za godinu dana, reci hvala i profesoru sta nije dosao...

Zahvalna sam sto zivim ovdje u ovoj prekrasnoj, moralnoj i pravednoj zemlji Hrvatskoj!

chasei

mislim da moramo biti sretni ako se sutra pojavi...al sutra valjda hoće, ipak su pravnici u pitanju...za njih tajnica čak i zna da imaju ispit...

Leptiric_20

tako je bilo i u 6 mjesecu(prof nije ošao, oni nisu znali da mi imamo ispit, i tak to), stoga nema razloga uznemiravanju već se naviknuti na njih!!

grofica

tako je bilo i u 6 mjesecu(prof nije ošao, oni nisu znali da mi imamo ispit, i tak to), stoga nema razloga uznemiravanju već se naviknuti na njih!!
ne zaboravi i zahvalu

Pitanja s danasnjeg ispita:
-balotaža
-prohibitivna klauzula

nea

Pitanja s danasnjeg ispita:
-balotaža
-prohibitivna klauzula
dodala bih još: kandidiranje za predsjednika republike, tko nadzire ustavnost i zakonitost izbora (odgovor: Ustavni sud RH i Državno izborno povjerenstvo), prednosti i mane razmjernog predstavništva, izborna promidžba

sve tri smo prošle, profesor je super pri ispitivanju i za to svaka pohvala, al zbog odgode i zaborava za ispit sam još uvijek :angry: na profesora

Marinica

ako nekome treba dajem za male novce svoju literaturu i materijale iz kojih sam učila izborne sustave.
sve informacije u inbox

lucijus

da li netko zna može li se odogovarati kod njega na konzultacijama ili moramo čekati službeni rok? pitam jer , kolko sam skužila, daje odmah potpise i par studenata je spomenulo konzultacije..hvala

Marinica

da li netko zna može li se odogovarati kod njega na konzultacijama ili moramo čekati službeni rok? pitam jer , kolko sam skužila, daje odmah potpise i par studenata je spomenulo konzultacije..hvala
hmm neznam, nisam čula za to kod njega, al probaj otić na konzultacije i pitaj ga

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks