Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
hvala ti. zbunilo me to jer sam pročitala da je bitna razlika između ništetnosti i pobojnosti to da ništetnost djeluje ex tunc, a pobojnost ex nunc. i onda kasnije pročitam ovo kaj si ti napisal...
a zar nije da pobojni poslovi vrijede od trenutka podizanja tužbe za pobijanje, a ništetnost od trenutka sklapanja posla??da...to je i mene zbunilo..a koja je onda bitna razlika između pobojnosti i ništetnosti???
znam da je isto 8.9 i isto ste podjeljeni kod hane i kod matanovac ali nisam zapamtila u kolko sati i koje slovo kod kogajel možda znate kod koga smo mi stari program i kada - slovo j
ja sam F, kod matanovac, 08.09. u 12hjel možda znate kod koga smo mi stari program i kada - slovo j
pleša j., 08.09. u 12h kod hane (mislim da je soba 35, 3.kat)molim Vas ako netko može pogledati prezime Pleša stari program.
hvala
hvala hvala hvala...pleša j., 08.09. u 12h kod hane (mislim da je soba 35, 3.kat)
molim pomoć, svi govore da je dobra neka skripta od cca 130 strana, ali ja kad kopiram nikada mi ne ispadne tako(vjerojatno promjenim veličinu slova) pa da li mi netko može napisati autora skripte,hvala
mene još na tu temu zanima jel se to odnosi na studente po starom programu ili bolonjce ili sve...ljudi, nisam sigurna u neke stvari pa vas molim ko zna...
vidim da ste napisali da Matanovac ne pita ugovore, tj. pita samo za višu ocjenu pa me zanima koje ugovore ne pita - dal sve od ug o uporabi i korištenju stvai, ug. o uslugama, o ortaštvu, o prijenosu stvari i prava ili samo neke
fala vam :wink5:
ja sam po starom programu, i to je rekla na predavanjima za po starom programu...mene još na tu temu zanima jel se to odnosi na studente po starom programu ili bolonjce ili sve...
-isto se radi o satisfakciji:molim neku dobru dušicu da mi odgovori na ova pitanja... unaprijed hvala !
1. Što je povlasna, a što poslužna nekretnina?
-radi se o stvarnoj služnosti u kojoj vlasnik povlasne nekretnine koristi poslužnu nekretninu iz obavljanja određenih djelatnosti (npr. gospodarske).
poslužna nekretnina..ona nekretnina koju ovlaštenik stvarne služnosti koristi iz određenih djelatnosti a njegov vlasnik je dužan to trpiti (npr. poslužna nekretnina može biti nečija livada, i netko goni svoju stoku preko te tuđe livade).
2. kako se može šteta nadoknaditi?
-može se nadoknaditi:
a)naturalnom restitucijom (vraćanje stvari)
b)naknada štete
c)satisfakcija (ako se radi o nematerijalnoj šteti)
3. Kako se popravlja povreda prava osobnosti?
-popravlja se sastisfakcijom.
4. Što se daje kao naknada nematerijalne štete?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.