ej..i ja sam malo zbunjen! našao sam na katedri građanskog na pravu informacije koje se odnose na nas upravnjake i nabrojano je nekoliko naslova koja mi nebi trebali znati!!!znam da u vodiču piše...
VODIČ
DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU
DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU - POREZNI ODJEL*
Literatura:
Klarić, P. i Vedriš, M.: Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006. (osim poglavlja Vrijednosni papiri)
Dopunska literatura:
Gavella, N. - Stipković, Z.- Belaj, V.- Josipović, T. - Gliha, I.: Stvarno pravo, Narodne novine, Zagreb, 2007.
Klarić, P.: Odštetno pravo, Narodne novine, 2003.
*Program se primjenjuje na studente koji su upisali studij 2005. godine.
KATEDRA
DRUŠTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU - UPRAVNI ODJEL
OSNOVE GRAĐANSKOG PRAVA
Predmet na 2. godini
Literatura:
Klarić, P. i Vedriš, M. : Građansko pravo, 9. izdanje, Zagreb, 2006. (odabrani dijelovi)
- sastavni dio literature za pripremanje ispita je i novi Zakon o nasljeđivanju (Narodne novine 48/03. i 163/03.).
Osim poglavlja:
Pravna priroda pravne osobe Od afirmativnog uvjeta do roka Stvaranje nove stvari, Spajanje i miješanje, Građenje na tuđem zemljištu, Odvajanje plodova, Okupacije Od načela stvarnosti do načela prvenstva (zemljišnoknjižna načela) Načela založnog prava Obveze s više činidaba Personalna subrogacija Djelovanje ugovora prema trećima Prodaja s pridržajem prava vlasništva do Prodajni nalog Ugovor o uskladištenju i Ugovor o nalogu Komision Predugovorna odgovornost Stjecanje bez osnove, Poslovodstvo bez naloga, Javno obećanje nagrade Vrijednosni papiri Ostavinski postupak
i kome vjerovati???vodiču ili katedri???