Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Stvarno se ne sjecam vise.. Znam da nije bilo tesko.. Eseji su nas malo zeznuli..jel znas mozda pitanja/odgovore s tog roka koja su bila ?
Ona ti na ispitu procita pitanje i zapises si, a odgovoris na njega s nekih 5-6 recenica, dakle sve sto znas o tom pitanju.Moze li mi netko reci kako izgledaju esejska pitanja ?
Državljanstvo se ne može steći uzurpacijom.može li se državljanstvo steći uzurpacijom?
jel dosjelost isto što i zastara?
Ja sam učila iz skripte i prošla sam sva pitanja koja se odnose na taj dio gradiva i uspjela sam skupiti 6 bodovaheii... Dal mogu učit iz skripte za treći kolokvij? Jer nisam još počela pa neću stiić...Pa me zanima dal mogu položit učenjem iz skripte?
5,6 recenica ? Ja sam cula da treba za jedno pitanje napisat stranicu, ili stranicu i pol :SOna ti na ispitu procita pitanje i zapises si, a odgovoris na njega s nekih 5-6 recenica, dakle sve sto znas o tom pitanju.
Mislim da mozes, makar sam ja ucila i iz knjige i iz skripteheii... Dal mogu učit iz skripte za treći kolokvij? Jer nisam još počela pa neću stiić...Pa me zanima dal mogu položit učenjem iz skripte?
Kao što je kolegica u ranijem postu napisala, sva tri pitanja su joj iznosila stranicu i pol. Dakle, s osrednjim rukopisom svako pitanje ce i ispasti 5,6 rečenica i ispunit ce okvirno pola stranice.5,6 recenica ? Ja sam cula da treba za jedno pitanje napisat stranicu, ili stranicu i pol :S
1. A i B točnoTrebam pomoc oko nekih odgovora oko kojih se dvoumimhvala
1.Pravna norma po intenzitetu:
A)kogentne ?
B)striktne ?
2.Adresat se ne ponasa u skladu s normom,takoder izbjegne sankciju:
A) totalna neefikasnost ?
3.Pojam državna vlast znači:
A) isto sto i pravo na pravo ?
D)isto sto i pravna vlast ?
4.Dijete od 10g:
A)može biti kupac auta ?
B)moze biti tuzitelj u parnici ?
C)ima djelatnu sposobnost ?
D)ima deliktnu sposobnost ?
E)ima poslovnu sposobnost ?
Trebam pomoc oko nekih odgovora oko kojih se dvoumimhvala
1.Pravna norma po intenzitetu:
A)kogentne ?
B)striktne ?
2.Adresat se ne ponasa u skladu s normom,takoder izbjegne sankciju:
A) totalna neefikasnost ?
3.Pojam državna vlast znači:
A) isto sto i pravo na pravo ?
D)isto sto i pravna vlast ?
4.Dijete od 10g:
A)može biti kupac auta ?
B)moze biti tuzitelj u parnici ?
C)ima djelatnu sposobnost ?
D)ima deliktnu sposobnost ?
E)ima poslovnu sposobnost ?
Što se tiče trećeg pitanja, po tvojoj definiciji to je točno.3. nama je prof rekao da je drzavna vlast isto sto i pravna vlast, a pravna vlast nije isto sto i drzavna. pravna vlast je siri pojam ali svaka drzavna vlast je ujedno i pravna vlast.
4. ne znam da li dijete od 10 godina moze odgovarati samo za sebe i imat deliktnu sposobnost. mislim da to nije tocno. za ostalo ne znam. samo znam da ima pravnu sposobnost i moze biti zastupani.
Ovisi koju ocjene imas iz kolokvija. Ja sam prosla na pismenom, dobila 2 i jos me na usmenom pitala 2 pitanja.je li istina da je usmeni samo formalnost, ako prođem sve kolokvije?
Također :/ovaj udip mi je trn u oku, katastrofa!
joj uzas, tak me strah tog sutra
Možda je već kasno, ali..u kolko sati se danas piše ispravak 3. i 4 kolokvij? jel zna netko??
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.