AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

thunder

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
zanima me jeli itko prosao ovaj zadnji kolokvij iz dipa? rekli su mi da dobimo 3 pojma o kojima o svakom moramo napisat stranicu i pol i sve to u 45 min. jeli to uopce moguce?

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
zanima me jeli itko prosao ovaj zadnji kolokvij iz dipa? rekli su mi da dobimo 3 pojma o kojima o svakom moramo napisat stranicu i pol i sve to u 45 min. jeli to uopce moguce?
Nemoras pisat stranicu i pol, ja sam na pismenom o sva 3 pojma ukupno napisala stranicu i pol. Znaci da ti jedan pojam bude oko pol strane,malo vise.

Chelsea94

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može neki savjet u vezi pisanja tih eseja? Šta je potrebno obuhvatiti za prolaz? Muku mučim s njima i sad ću ić već 5. puta...pa bi mi dobro došao neki savjet od onih koji su položili :)

bihter

može neki savjet u vezi pisanja tih eseja? Šta je potrebno obuhvatiti za prolaz? Muku mučim s njima i sad ću ić već 5. puta...pa bi mi dobro došao neki savjet od onih koji su položili :)

Napišeš par rečenica o svakom pojmu, recimo 5-6, i to ono najbitnije. Ja sam tako, imala sam ukupno stranicu i pol. Prošla sam iz prve :)

Maree

ne trebaš se toliko bazirati na esejska pitanja. Vjeruj mi. Ja sam prvi put izašla na ispit i ovaj dio sa zaokruživanjem samo preletila, i bacila se na eseje. Misleći da su oni važniji. Na kraju sam imala 4 točna na zaokruživanje, što nije dovoljno za prolaz (eseje mi onda uopće nisu gledali). A napisala sam po stranicu za svaki :D

Uglavnom, s razumjevanjem pročitajte prvi dio ispita. I moj savjet je da učite iz knjige. Ili barem čitate paralelno sa skriptom. Knjiga je čitljivija i nekako je jednostavnije sve za shvatit uz knjigu.
Možete uz malo više truda i koncentracije dobit i veću ocjenu na ovom ispitu.
p.s. svi s ove katedre su super. Usmeni je skoro pa čista formalnost.

Good luck!

Chelsea94

Hvala cure :) ma kad svatko govori drugačije, neki da pišu i po dvije stranice pa im nije dosta, a drugi pak da im je pola stranice dosta...učim iz one skripte 4 u 1, ali sam knjigu pročitala 2 put i pogledam u nju kad mi nekaj nije jasno u skripti...nadam se da bude ovaj put prošlo dobro hehe :)

marin2401

pozdravv
spremam sad za petak ova dva kolokvija i sad radim uz skriptu pa me zanima dal je bitno naucit one latinske pojmove ili ne ? naucio sam ih par osnovnih koji se spominju kroz podjele al sane vidim smisao bas da ucim sve te pojmove
sta vi mislite ??

bihter

pozdravv
spremam sad za petak ova dva kolokvija i sad radim uz skriptu pa me zanima dal je bitno naucit one latinske pojmove ili ne ? naucio sam ih par osnovnih koji se spominju kroz podjele al sane vidim smisao bas da ucim sve te pojmove
sta vi mislite ??
Ma ne trebaš učit sve, samo one najbitnije. Skužiš već kad učiš koji su ti najbitniji a koji ne.

Nerea

pozdravv
sta vi mislite ??
dovoljno je tih par osnovnih. ostalo je za pravni studij.

arizona

ekipaaa...moze li mi netko reci kakav je ispit iz drzave i prava? mislim,koncept
10 pitanja na zaokruživanje u kojima može biti više točnih odgovora. Kako bi odgovor bio točan treba zaokružiti sve točne odgovore, ako recimo jedan od tri točna izostaviš na tom pitanju nema boda. Mislim da taj dio traje 20ak min, a nakon toga 3 esejska pitanja, svako pitanje 15 minuta.

55rima55

dal treba znati za 3. kolokvij ona teorijska obuhvaćanja?

zna možda netko neka pitanja koja su se već pojavljivala na 4. kolokviju kao eseji??

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks