AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

natasha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Zna li netko značenje ovog latinskog izraza: Quod privatorum pactis mutari non potest???
Ili mail adresu nekog od predavača, pa da ih priupitam.
Hvala :happy:

nina734

da li se netko od vas koji ste izašli na ispit sjeća pitanja i odg na zaokruživanje? bila bi jako zahvalna :)

Zločesta

ja prošlaaa, , sad sam happyyyy, , , nema rezultata na internetu, i ni nebude ih , ,danas u 2 su čitali rezultate i omah u pol 4 usmeni , ,

a pitanja su bila stvarno ponavljana po stoti put i sva su već na forumu, , bilo je transpersonalnost državnog organa, , materijalno pravo,koji su od navedenih ustavi po načinu donošenja, , i tak

comrad

ja prošlaaa, , sad sam happyyyy, , ,

a pitanja su bila stvarno ponavljana po stoti put i sva su već na forumu, , bilo je transpersonalnost državnog organa, , materijalno pravo,koji su od navedenih ustavi po načinu donošenja, , i tak
cestitam :happy:

to su pitanja koja su bila na pismenom...a sto su ti na usmenom postavili?

comrad

moze neko stavit neka pitanja na zaokruzivanje sta su bila i eseje...pun o hvala
imas ih navedene na ovom forumu, samo treba listat po stranicama :wink5:

vec na gore napisanim postovima imas ih navedenih...klasicna pitanja koja se na rokovima ponavljaju, odnosno manje-vise ista pitanja se vrte...a svi su ti navedeni na forumu

meni su eseji bili:stanovnistvo u uzem smislu i nacin dobivanja drzavljanstva, iskljucenje protupravnosti i zasto oni postoje, te upravno pravo

Zločesta

cestitam :happy:

to su pitanja koja su bila na pismenom...a sto su ti na usmenom postavili?
e hvala, , ja bila kod prof Krešića, ,mislim da se tak zove , , ušle smo 3 i postavio nam po 4 pitanja, prvo jednoj pa drugoj pa trećoj i ponovno tak 4 pianja, ,mene je pitao, ,kazuističko tumačenje, pravni odnos, vrste protupravnosti, i još nešto neznam , zaboravila sam, , a kolegice pitao, ,upravu, ,pravnu normu, i tak, 2 sam dobila, ,:))

jope

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
imam jedno pitanje
.. koliko postoji vjerovatnost da bi usmeni mogao biti odmah poslje pismenog :)

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mene je to isto zanimalo, pa sam pitala onu plavu asistenticu i rekla je da će na idućem roku biti ona i da sve ovisi o prolaznosti. Ako ne bude u petak, onda ce biti u ponedjeljak.

Lukap

i mene to zanima :confused2::confused2:
NIJE!
Zastara je prestanak prava na ostvarenje subjektivnog prava protekom vremena, a dosjelost je redovito naličje zastare odnosno kad redovito neko vrijeme (rok dosjelosti) posjedujemo neku stvar pa na njoj možemo steći punopravno vlasništvo. Zastara i dosjelost su primjeri kako se faktički odnos pretvara u pravo.
Sretno svima sutra!

Lukap

Dojmovi s današnjeg ispita: ESEJI grupa A: suverenost, culpa i dolus, posljedice pravomoćnosti
na zaokruživanje ali ne sjćam se svih pa tko zna nek dopuni: državni organi po sastavu, kako punomoć može prestati, antinomije, kategoričko pravo,

maki

bilo je još na zaokruživanje opći pravni akt, teleološko tumačenje,...hm,hm,ma ko bi se svega sjetio ;)

Eriatarka

Ekipa, koliko vas je izašlo na ovaj rok? Znam da je bilo preko 140 prijava.
Naime, ja sam svjesno preko 10 puta prijavila ovaj ispit i nikada do sada nisam izašla. Ovo jednostavno nije moj predmet.

Lukap

:happy:Drage moje kolegice i kolege, evo napokon jučer položih ovaj ispit nakon dugo vremena, mučila se i mučila i eto četvorkice u indeksu. Nego, za sve one koji će ubuduće ići da podijelim svoje iskustvo. Mislim da ovaj predmet treba učiti po knjigama jer treba puno detelja koji su u skripti izbačeni. Treba učiti detaljno, bolje naučiti kako treba pola nego sve po malo. Ovaj rok pitanja na zaokruživanje bila su malo drugačija, a pogotovo eseji stoga se nemojte držati samo onoga što su solidarne kolege objavile jer npr. culpa i dolus do sad nisu bile kao esej! Što se tiče usmenog, profesorica Barbara je super, ulazi se po troje, ne ispituje puno. Na početku malo razbije tremu, ohrabri vas kao tipa sigurno ste naučili dok ste došli dovdje i tako. Ima neka napisana pitanja i iz njih pita uglavnom opće stvari i otprilike po 4-5 pitanja i onda kaže da ste potvrdili ocjenu iz pismenog tko želi može za više (što ne znači da ne može pasti!). Pitanja kojih je pitala iz moje grupe se baš i ne sjećam (trema!) ali evo, pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost, na intenzitet, faze zakonodavnog postupka, promulgacija, tko ima pravo predlagati zakone, zastara, dosjelost, stanovništvo u užem i širem smislu, načini stjecanja državljanstva... Uglavnom traži samo osnovne odgovore ne treba ulaziti u dubinu. Svima vama koji ćete u budućnosti polagati ovaj ispit želim puno sreće!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks