Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Ja nisam ni rekao da smatram da se taj ispit treba moć proć bez učenja nit sam Savića tako shvatio, već tvrdim da je prolaznost začuđujuće mala baš s obzirom na količinu i težinu gradiva, sumnjam da je samo 40ak posto studenata učilo (i onda još od tih 40% koji su prošli bar pola se skrumpalo s 5 bodova, tu je sreća igrala veeeeeeeeeeeeeliku ulogu)... Pa na drugom kolokviju će onda (ako je stvarno teži od prvog) svi popadat... Po meni su stvarno znanje pokazali samo oni koji su skupili 8-9-10 bodova i svaka im čast, mi ostali neki 4, drugi 5, tu je više ruski rulet bio, a puno nas je takvih i onda ispada da je samo valjda 5% ljudi stvarno naučilo, a ja bih volio da većina nas kolega jednog dana znamo svoj posao kako treba, javna uprava je vrlo bitna za svaku državu i bitno je da stvarno naučimo zanat, pa pogledajte u kakvom smo trenutačno stanju baš zbog toga što masa trenutnih službenika nema pojma, da sad uzmem jedan problem i odem pitat pet različitih službenika, svi bi mi dali drugačiji odgovor i svaki bi bio luđi i kompliciraniji od prošlog... Prošli tjedan se jedan kolega s ex posla išao žurno slikati za putovnicu jer je morao hitno van RH, dođe na jedan šalter, ne gospodine ta slika ne valja (nekakva sjena je bila problem ili tako nešto), ode na šalter do i uredno mu prihvati fotografijuon nije reko da cemo proc sigruno ako necemo uciti, negoje reko da je prolaznost velika, a gradivo stvarno nije teško
ali ako sezdeset posto ljudi kaze da je iz nekog predmeta lakse proc uceci iz skripte,onda je valjda tako..to sve tako ovisi o profesoru i asistentu koji sastavljaju pitanja, to kaj je ovaj puta ispit bio sastavljen tako da su pitanja bila ona najbitnija iz cjelina ne znaci da se nemoze dogoditi da bude i pitanja koja su u knjizi sitno napisana i kada se procita se dobiva dojam da nisu od neke vaznosti za taj predmet.. ne mislim da su skripte zlo ili da se treba izbjegavati ucenje iz skripta ali kaj je ziher je ziher a knjiga vam je ziher..
Što pita na usmenom profesor Preložnjak???
to je profesorica, barbara preložnjak))
pita ti elemente države, zakonodavni postupak, oblike države, vrste zastupanja, pravne lijekove, nadležnost...i sve ostalo))
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.