AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

josipica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a burazin je imao praksu da ekipu sa upravnog ne ispituje (osim ako je netko želio odg za veću ocjenu) nego svima da ocjenu koju su dobili na ispitu. tako je bilo dosad, ali od prošlog roka, sad u 6. mjesecu, asistentica barbara preložnjak (inače savićeva supruga, ako sam dobro upućena) je dobila pravo usmenog ispitivanja i kao uzročno-posljedični slijed toga, dobila je baš nas.. u prijevodu, imamo usmeni again! god damn it -.-

Lukap

a burazin je imao praksu da ekipu sa upravnog ne ispituje (osim ako je netko želio odg za veću ocjenu) nego svima da ocjenu koju su dobili na ispitu. tako je bilo dosad, ali od prošlog roka, sad u 6. mjesecu, asistentica barbara preložnjak (inače savićeva supruga, ako sam dobro upućena) je dobila pravo usmenog ispitivanja i kao uzročno-posljedični slijed toga, dobila je baš nas.. u prijevodu, imamo usmeni again! god damn it -.-
Sigurno se doma dogovaraju kako da nama zagorčaju život:angry:

josipica

a bit će da je to.. :dry:
bitno da je on ženicu ugurao i to na istu katedru.. lol..
bolje joj je da pokaže humanosti!

Zločesta

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
e došla s ispita, pa pitanja su ko iuvijek, a nije bilo tako teško,barem meni kad se to već stvarno dugo učim, a bilo mi je čudno to što je puno ljudi otišlo nakon prvog dijela ispita anije bio težak , , a inače sve u svemu u redu j e bilo . . .

Lukap

Dakle, pitanja na zaokruživanje se baš i ne sjećam, sigurno je bilo zastara, interpelacije unije napisat ću ako se još čega sjetim...
Eseji: oblik državnog uređenja a posebno ograničene monarhije, subjektivno pravo i načini ostvarenja i logičko tumačenje to je bila grupa a, a iz grupe b se sjećam oblik uređenja a posebno predsjednička republika, povijesno tumačenje treće ne znam...
Joj držite fige da prođem...

tina katic

evo nekih pitanja od danasnjega roka...zastara...realna,unija,interpelacija,podjela ustava prema načinu donosenja,specijalno-sistematizirano tumačenje,...ako se još čega sjetim javim

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
evo nekih pitanja od danasnjega roka...zastara...realna,unija,interpelacija,podjela ustava prema načinu donosenja,specijalno-sistematizirano tumačenje,...ako se još čega sjetim javim
misliš sustavno i sistematsko tumačenje..

nina734

kako uopće ocjenjuju pismeni? koliko bodova treba za prolaz? koliko se bodova može dobiti na eseje, a koliko na ona pitanja na zaokruživanje? :)

eseji grupa b: 1.oblik vladavine, pojam i posebno o predsjedničkoj republici, 2. popravljanje nanesene štete, 3.povijesno tumačenje pravnih pravila

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kako uopće ocjenjuju pismeni? koliko bodova treba za prolaz? koliko se bodova može dobiti na eseje, a koliko na ona pitanja na zaokruživanje? :)

eseji grupa b: 1.oblik vladavine, pojam i posebno o predsjedničkoj republici, 2. popravljanje nanesene štete, 3.povijesno tumačenje pravnih pravila
Za proći pismeni potrebno ti je 5 točno zaokruženih pitanja i dva dobro napisana eseja.:laughing:

Mali medo

dal je netko bio na komisiji iz ovog predmeta? htjela bih znati otprilike kako to izgleda...
i da li će još netko na komisiju u pon? :)

Stacy

Eto, budući da još nisam pisala na forumu, a dobila sam mnogo korisnih informacija, vjerujem da mi je dužnost, ako mogu, pomoći vama koji ćete tek ići na ovaj ispit. Danas sam bila na usmenom kod mlade profesorice Barbare i mogu reći da je vrlo korektna. Pita puno, ali ne traži opširne odgovore (čega sam se najviše bojala). Bitno je pokazati da razumijete o čemu pričate. Pitala je pitanja koja su većinom navedena na forumu (transpersonalnost, zastupanje-vrste, sustavne jedinice pravnih sustava, adresati, pravni subjekti, pravna norma s obzirom na intenzitet, pravna i poslovna sposobnost, pravne osobe, ustav (tipovi), fikcija u pravu, zakonodavni postupak, vrste sudova, upravni postupak/upravni spor, nadležnost/vrste i sukobi nadležnosti). Sve ovo traje oko pola sata za dvoje ljudi, dakle, puno pitanja, ali ne traži opširne odgovore. U mojoj grupi je preskočila državu, ali to je pitala u prethodnoj (teritorij i ostalo). Nisam sigurna jesam li se svega sjetila, ali nadam se da će i ovo pomoći :laughing:

legion

profesorica je stvarno super, nemojte se bojati odgovaranja kod nje jer je žena odlična, pomaže ak zaspneš i pita dosta i moraš znati ali ipak ne pita opširno, ja sam se ugodno iznenadila... :)

Eriatarka

Ljudi, el usmeni isti dan kao pismeni ili nije? Prepostavljam da nije, ali eto za svaki slučaj da pitam.

comrad

kao i inace, slaba prolaznost i mala izlaznost studenata na ispit. pitanja bila klasicna, sve vec vidjeno i pisano po forumu...

u pon. imam komisijski, ima tko kakav savjet? mozda iz neposrednog iskustva

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks