Jel mi može netko objasniti zašto se onima koji su završili upravni studij u trajanju kraćim od tri godine omogućuje izjednačavanje naziva (priznaje titula prvostupnika), a za nas isto ne vrijedi. Link http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/info
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Čudi me to. Čemu onda polaganje famozne "razlike po bolonji"?zašto se onima koji su završili upravni studij u trajanju kraćim od tri godine omogućuje izjednačavanje naziva (priznaje titula prvostupnika)
Ne morate nitko, obratila sam se ja Udruzi studenata, javim se kad šta bude!Ovako. Jutros sam otišla u ZG s namjerom da se nešto raspitam kod S. Storjak. Pošto je nije bilo (radi tek sad od sljedećeg ponedjeljka, 03.09.) otišla sam gore u referadu (soba 10 kod gospođe Zdenke). Između ostalog, rekla sam joj kako se onima koji su stekli naziv upravni pravnik izjednačava naziv u bacc., tj. prvostupnik, a studij im je prije trajao 2 god (http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/info). Rekla mi je da ne razumije zašto se isto ne bi i nama odobrilo te mi je savjetovala da pošaljemo dopis studentskoj udruzi koja zatim obavještava dekana, a on ministarstvo. Dakle, znamo što nam je činiti! Pitanje je samo tko će to napraviti
ne znam otkud vam ta informacija da nam se priznaje ko srednja stručna sprema.Meni su priznali VŠS a diplomirao sam porezni.Ma ja pojma nemam je li to istina ili ne, nit ime bog zna kako to i zanima, niti ima pojma dal će te čovjek tužiti ili ne.Nego neobavezno promatrajući, sa strane, tvoj post mi se to čin kao veoma teške i oziljna optužba. Zar ne?
Općenito govoreći, nevezano za konkretan post, čini mi se veoma opsano nekoga takoreć optužiti javno. Osim, naravno, ako imaš neke čvrste dokaze. Ako nemaš, editiraj post dok još možeš.
Iako nisam na poreznom, dijelim vaše mišljenje kako nije fer da vam se dvije godine tretiraju kao SSS... Po meni je to veoma glupo. Posebno ako je istinita tvrdnja, kojuje netko isto napisao ovdje na forumu, da je ljudima koji su diplomirali upravu po dvogidišnjem proramu priznat VŠS.
to vrijedi ako se zapošljavas u poreznoj upravi, oni ovo priznaju kao SSS.. a drugdje je ocito drukcije..ne znam otkud vam ta informacija da nam se priznaje ko srednja stručna sprema.Meni su priznali VŠS a diplomirao sam porezni.
kako ne znaš odakle mi ta informacija? pa napisao sam da sam to pročitao vodje negdje na forumu.ne znam otkud vam ta informacija da nam se priznaje ko srednja stručna sprema.
Ja isto dijelim to mišljenje. Mislim da je ta treća godina odavno mogla krenut ali je iz nekih razloga ili zbog nekoga stopiranaono što je beba napisala potvrdio je jedan drugi profesor s našeg fakulteta.
Ako sam ovo dobro shvatio, stari porezni studij organiziran u suradnji s Poreznom upravom može se priznat kao trogodišnji?...Dvogodišnji program studija započet i dovršen nakon 2005. tj. početka izvođenja studija po bolonjskim pravilima ne može se priznati kao trogodišnji, a priznanja su se odnosila samo na dvogodišnje studije koji su započeli prije osnivanja (sada već ukinutog) Društvenog veleučilišta te dvogodišnji porezni studij koji se izvodio prije bolonjske reforme...
Mislim da oni koju su diplomirali na poreznom prije uvođenja bolonje, da bi mogli tražit izjednačavanje naziva, tj. da im se prizna titula prvostupnika. A mi koji smo diplomirali sada nakon uvođenja bolonje, mi ne možemo.Ako sam ovo dobro shvatio, stari porezni studij organiziran u suradnji s Poreznom upravom može se priznat kao trogodišnji?
U mojem se kvartu već dugo priča da treća godina nije startala jer se mudraci s poreznog studija nisu mogli dogovoriti oko visine školarine.Nakon dugog vijećanja,stara garda je predložila cijenu od 15.000 kuna,nova 20.000 kuna,pa je sve propalo.Novac je kao i mnogo puta dosad bio presudan faktor.Ja isto dijelim to mišljenje. Mislim da je ta treća godina odavno mogla krenut ali je iz nekih razloga ili zbog nekoga stopirana
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.