AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvođenje treće godine studija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Porezni savjetnik,mislim da se preziva Braovac,koji je gostovao ove godine nama kao predavač iz kolegija porez na dobit,rekao je da nije potrebno završiti nikakav tečaj za računovođu da bi se bavio tim poslom.Taj posao možeš obavljati i sa diplomom koju si stekla na poreznom studiju.Također znam dok sam u srednjoj bio na praksi i vrtio se po računovodstvu da su tamo radile starije gospođe sa osnovnom i srednjom školom.Raspitaj se svakako.Mislim da je ovaj Braovac itekako upoznat s tim ako tvrdi da za bavljenje tim poslom nije potreban nikakav poseban dokument u vidu diplome.
a znam :) ali opet svaka diploma dobro i potvrda dobro dođe i može biti samo plus, ovo se upisuje u radnu knjižici i smatram kako mi to nemože biti na odmet. jer ipak teško je danas dobiti bilo kakav posao :)

katy_-

Možda da mu se zahvališ na odgovoru i pitaš ga da li to znači da ako podnesemo zamolbu da li bi nam mogli priznati status bacc.

Naravno da sam mu se zahvalila i sve uz to, rekao mi je da to treba znati Sanja, sa našeg odjela, kako sam i napisala, da kontaktiramo nju... :/

Javis sto ti je Sanja odgovorila?! Mozda konacno znaju nekakve informacije. :)

*AK*

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ej! Evo odgovorila mi je sanja pa copy-paste-am odgovor:

"Poštovana,

Na mrežnim stranicama je u tekstu natječaja za upisu prvu godinu studija upisano 3. godine iz razloga što se nadamo da će do vremena upisa brucoša stići, odnosno biti izdana dopusnica za upis tih studenata u trogodišnji porezni studij.
Samo trajanje studija bilo dvije ili bilo tri godne nama u referadi ne znači ništa pri upisu studenata u prvu godinu. Nama je upis jednak.
Više od ovoga, osim da se očekuje izdavanje dopusnice, ne mogu Vam reči jer ni sama ne znam.

Što se tiče priznavanja statusa, milsim da ste nešto pomiješali ili krivo čuli. Ja izrađujem potvrde o izjednačavanju stručnog naziva pa je to možda odnosno najvjerojatnije bio razlog što je g. glavni taknik S. Lice spomenuo mene.
Međutim priznavanje statusa ne ovisi o nama već su te stvari regulirane Zakonom o akademskin i stručnim nazivima i akademskom stupnju, te Popisom stručnih naziva i njihovih kratica. Svi studiji i stručni nazivi koji su navedeni u spomenutom popisu mogu dobiti ovo što Vas trenutno zanima. Poreznog studija u tom popisu nema, te stoga na žalost ne možet niti predati zahtjev za izjednačavanje stručnog naziva, a prema tome niti dobiti ispravu o pravu korištenja stručnog naziva.
Napominjem da predmetne isprave mogu zatražiti one stranke koje su završile predbolonjske studije. Nikome se ECTS bodovi ne nadododaju ili smanjuju već se na temelju ranije stečenih naziva stranke imaju pravo koristiti novim odnosno drugim stručnim nazivom.

Znam da Vam ovo nije niti od pomoći niti bilo što utješno no to je sve što bih Vam mogla reći.

Srdačno"

Znači još ništa za nas? Ako sam dobro skužila, ne vrijedi nam se borit za omogućavanje upisa treće godine, tj. pisat peticiju i sl. jer nema te neke dopusnice: "Na mrežnim stranicama je u tekstu natječaja za upisu prvu godinu studija upisano 3. godine iz razloga što se nadamo da će do vremena upisa brucoša stići, odnosno biti izdana dopusnica za upis tih studenata u trogodišnji porezni studij.". Nema nade ni za ovu godinu, jel- jedino kada bi mi, tj. ako bi na bilo koji način mogli ubrzati izdavanje te dopusnice... Šta mislite, da li je to na bilo koji način moguće? Ajmo ideje...

*AK*

A od kud ta dopusnica treba doć? Da pošaljemo dopis ministarstvu o tom problemu?
To je i meni palo na pamet. Večeras ću joj odgovorit- zahvalit se na odgovoru i razumijevanju pa ću je još samo to pitati, tko treba poslati tu dopisnicu...

axis1

Za sve one koji su diplomirali ili će tek diplomirati po dvogodišnjem programu poreznog studija, biti će omogućeno da upišu izvanredno i tu treću godinu!!
Ne vjerujem zašto bi to nama onemogućili kada su svima koji su bili u takvoj situaciji kada su završili stari program nekog studija i više, bilo je omogućeno da upišu nastavak kao izvanredni studenti i tako steknu novi naziv po tom novom programu tog iistog studija!
Ista stvar je bila i kad se uvela treća godina na javnu upravu, pa je svima koji su diplomirali po onom starom programu dvogodišnjeg smjera javne uprave bilo omogućeno da upišu izvanredno tu treću godinu!

Skeletor

Nema potrebe za pisanjem peticije jer u odgovoru Sanje Storjak na tvoj upit sve jasno piše.Oni očekuju dopusnicu MZOŠ za izvođenje nastave na trećoj godini.Dakle,ništa novo što do sada nismo znali.Nikakva peticija ne može ubrzati izdavanje dopusnice.Što se tiče priznavanja i usklađivanja statusa,to je ono o čemu sam ti pričao.Ne možeš usklađivati bolonjske studije s bolonjskim,samo predbolonjske s bolonjskim.Shvaćaš?
Ako se želite dopisivati sa ministarstvom po tom pitanju također niste u mogućnosti ništa ubrzati,a još manje postići.Program treće godine je poslan,ministarstvo ga očito razmatra i eventualno šalje fakultetu na doradu ili se uopće nije upustilo u razmatranje tog zahtjeva.Savjetujem i dalje strpljenje i što prije završavanje sadašnjeg dvogodišnjeg studija svima:wink5:

@Marinica
Samo sam ti htio reći da taj posao možeš raditi i bez tečaja.:wink5:

blondy2302

al pazi ti njih IDOTA... znači "lažu" maturante sadašnje da je studij 3 godine i djeca će ga upisati,a ni ne znaju jadni šta se sve dešava -.- UŽAS!!!

Marinica

@Marinica
Samo sam ti htio reći da taj posao možeš raditi i bez tečaja.:wink5:
jasno mi je sve šta si htio reći :))
ali eto ja sam se već javljala na nekoliko natječaja na knjigovođu sa završenim poreznim studijem i dobila sam odbijenice. naravno, ni sa tečajem nitko meni ne garantira da ću ja dobiti taj posao, al opet si nekak mislim i nadam se da imam veće šanse :)

*AK*

Evo i službeno potvrđeno od Sanje: "Dopusnicu izdaje MZOŠ".
Hoćemo slati kakav dopis? Čak i da mi tu ne možemo ništa učiniti (po pitanju bržeg izdavanja dopusnice za uvođenje treće godine), mislim da ne može škoditi! Šta vi mislite?

outsidespace

Evo i službeno potvrđeno od Sanje: "Dopusnicu izdaje MZOŠ".
Hoćemo slati kakav dopis? Čak i da mi tu ne možemo ništa učiniti (po pitanju bržeg izdavanja dopusnice za uvođenje treće godine), mislim da ne može škoditi! Šta vi mislite?
ja sam za.nemamo što izgubiti:happy:

Mutley

Definitivno trebamo poslati dopis. Sad tko bi to znao napisat?
Ma možemo ti napisati u tom dopisu ne znam šta, jer kao da oni ne znaju da postoji interes za tu treću godinu.

BTW, o toj famoznoj dopusnici "koja tek što nije stigla" slušamo već 4 godine, tako da ako do upisa novih studenata stigne ok, a ako ne, opet smo na istom, budući da ionak nema posla u struci.

*AK*

Ma možemo ti napisati u tom dopisu ne znam šta, jer kao da oni ne znaju da postoji interes za tu treću godinu.

BTW, o toj famoznoj dopusnici "koja tek što nije stigla" slušamo već 4 godine, tako da ako do upisa novih studenata stigne ok, a ako ne, opet smo na istom, budući da ionak nema posla u struci.
Neće stići sad do upisa novih studenata kad je Sanja u mailu odgovorila da se oni nadaju da će ta dopusnica stići dok sada budući studenti (2012/2013) budu brucoši. :angry:

Taj dopis MZOŠ, dal mora biti u nekom određenom/službenom formatu ili možemo poslati kao obično pismo (naravno lijepo sročeno i oblikovano)?

Mutley

Na mrežnim stranicama je u tekstu natječaja za upisu prvu godinu studija upisano 3. godine iz razloga što se nadamo da će do vremena upisa brucoša stići, odnosno biti izdana dopusnica za upis tih studenata u trogodišnji porezni studij. Samo trajanje studija bilo dvije ili bilo tri godne nama u referadi ne znači ništa pri upisu studenata u prvu godinu.
Dakle, zaključak: upis novih studenata će se obaviti bez obzira na to dođe li do datuma upisa dopusnica, a onda će se naknadno donositi odluke tko, kako, kada i zašto...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks