AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvođenje treće godine studija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Mutley

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nastavak studija

moramo djelovat dok je vrijeme...idemo se skupit preko foruma...možemo odvojit po dva-tri sata dnevno.uostalom ne radimo to uzalud...bit će nam svima bolje. ajmo probudite se svi...idemo sastavit tu kad moram reći prokletu peticiju da se to malo ubrza...neke reforme moraju doći...svima će nam to koristit.i malo me živcira to u vezi predstavnika...program im je bio koliko se sjećam uvođenje studomata,plaćanja školarine po semestrima i razna obećanja...zanima me na čemu oni rade kad su zauzeti??? ili su oni predstavnici samo na papiru?

idemo organizirat peticiju i neku vrstu tribine gdje bi nam dekan odgovorio na neka pitanja vezana za 3 godinu
Realno gledano, kolegica je gore u topiću napisala da joj je glavni tajnik pravnog faksa rekao da je sasvim sigurno da treća godina ove godine neće biti uvedena, tj. da će se i generacija 2010/2011 upisivati po dvogodišnjem programu, pa osobno ne vidim svrhu peticije!

Očito je da oni o tome vode računa, jer su na sjednici usvojili trogodišnji plan poreznog studija! Siguran sam da će 3 god. biti uvedena iduće god., tj. 2011/2012, jer postoji još jedan veliki problem, a koji nikako da ljudi uzmu u obzir: NEMA DOVOLJNO STUDENATA POREZNOG STUDIJA KOJI SU DIPLOMIRALI I KOJIMA BI SE ODRŽAVALA PREDAVANJA NA TREĆOJ GODINI! Pa još ni promocija nije održana od kad porezni studij postoji!

N A N S Y

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Realno gledano, kolegica je gore u topiću napisala da joj je glavni tajnik pravnog faksa rekao da je sasvim sigurno da treća godina ove godine neće biti uvedena, tj. da će se i generacija 2010/2011 upisivati po dvogodišnjem programu, pa osobno ne vidim svrhu peticije!

Očito je da oni o tome vode računa, jer su na sjednici usvojili trogodišnji plan poreznog studija! Siguran sam da će 3 god. biti uvedena iduće god., tj. 2011/2012, jer postoji još jedan veliki problem, a koji nikako da ljudi uzmu u obzir: NEMA DOVOLJNO STUDENATA POREZNOG STUDIJA KOJI SU DIPLOMIRALI I KOJIMA BI SE ODRŽAVALA PREDAVANJA NA TREĆOJ GODINI! Pa još ni promocija nije održana od kad porezni studij postoji!
pa zašto bi trebali diplomirat, ima nas jako puno koji možemo nastavit, uostalom ako se ne varam ima nas 36 diplomiranih i sigurno još toliko pred diplomom ili sa dva, tri ispita... a i trebalo bi se vidjet jel se može samo tako nastavit treća godina kad god da se uvede, za nas koji diplomiramo prije ...

maja2107

Jel to službena i svježa informacija? Pitam zbog toga dal bi uopće onda imalo smisla pisati peticiju Arbutini!
Da. Baš sam jučer nazvala tajnika i tako mi je rekao.. Da ih nešto koče u ministarsvu, tako nešto..

Mutley

pa zašto bi trebali diplomirat, ima nas jako puno koji možemo nastavit, uostalom ako se ne varam ima nas 36 diplomiranih i sigurno još toliko pred diplomom ili sa dva, tri ispita... a i trebalo bi se vidjet jel se može samo tako nastavit treća godina kad god da se uvede, za nas koji diplomiramo prije ...
Nažalost, oni ne znaju da li bi se svi studenti, od tih malobrojnih koji diplomirali, uopće odlučili na upisivanje te treće godine, pa moraju pričekati da imaju za koga održavati predavanja! I oni jako dobro znaju koliko studenata na našem faksu redovito pohađa predavanja!

I još nešto, oni koji su diplomirali, moći će tu treću godinu najvjerojatnije upisati samo izvanredno, kao što je svojedobno bio slučaj s upravnim studijem koji je isto trajao 2 godine, pa kad su uveli treću, oni koji su diplomirali po dvogodišenjm programu imali su mogućnost nastaviti studij, tj. upisati tu treću godinu, ali samo kao izvanredni! Osnovno pravilo je da završavaš studij po programu koji je bio važeći u trenutku upisa studija! To je tako...

Nijeve

Re: Uvođenje treće godine poreznog studija

a i kad tih 30-ak upiše treću godinu..kolko će često dolaziti na predavanja? Il nitko neće doći..pa koja svrha treće godine.. A da prije razmislimo kolko smo spremni dolaziti na predavana???

N A N S Y

a i kad tih 30-ak upiše treću godinu..kolko će često dolaziti na predavanja? Il nitko neće doći..pa koja svrha treće godine.. A da prije razmislimo kolko smo spremni dolaziti na predavana???
bit će nas sve više i više... uostalom ako ti profesor na prvom predavanju kaže da nisu obavezna predavanja, šta imaš više mislit... neki nisu iz zagreba, a to košta... samo da dođemo na sat, sat i pol da nam pročitaju iz knjige ono što možemo i sami kod kuće... Vježbe iz računovodstva su nešto na šta se treba odlazit jer nemožeš sam neke stvari naučit, ali zakone i debele knjižurine ti stvarno nitko na predavanju nemože stavit u glavu... btw. nisam iz zagreba pa sam jako često išla na predavanja, ali u ovim vremenima je to jako skupo i neki možda nemaju 100 kn svaki dan za predavanja koja nisu obavezna:elephant:

so_good

sad kad krenu opet predavanja početkom 3 mjeseca mogli bi napravit peticiju. mislim da nema sad smisla u 2 mj jer nas nema osim na ispitima. studenti s javne uprave se trude da dobe nešto a mi ništa. ajmo se malo trgnu jer je to ionako samo nama u interesu. možda i postignemo nešto jer ovako preko foruma nećemo postići ništa.

Mutley

sad kad krenu opet predavanja početkom 3 mjeseca mogli bi napravit peticiju. mislim da nema sad smisla u 2 mj jer nas nema osim na ispitima. studenti s javne uprave se trude da dobe nešto a mi ništa. ajmo se malo trgnu jer je to ionako samo nama u interesu. možda i postignemo nešto jer ovako preko foruma nećemo postići ništa.
Problem je u sljedećem (ako nisi vidjela/pročitala gornje postove u ovoj temi vezane za dotičnu peticiju):

- na sjednici u lipnju prošle godine je usvojen nastavni plan za trogodišnji porezni studij i formirani su predmeti, ECTS bodovi i sl., čime su pokazali da i s njihove strane postoji volja i interes;

- generacija koja će se ove godine upisati na porezni faks upisivat će se isto po dvogodišnjem programu, što znači da će našu peticiju spremiti u ladicu ili još gore baciti u smeće, jer treća godina ove godine neće biti uvedena;

- za peticiju, među ostalim, treba osigurati 2 studenta koji će po minimalno 5-6h sjediti na faksu u doba ispita (ako ju organiziramo u 2 ili 6 mj.), odnosno u doba predavanja i svakodnevnih studentskih obveza (učenja, rada i sl.) ako ju mislimo organizirati u 3., 4. ili 5 mj., a kad uzmemo u obzir koliko su studenti poreznog studija agilni kad treba volontirati...

- glavni tajnik na pravnom faksu je rekao, kao što je kolegica gore napisala, da treća godine ove godine neće biti uvedena, stoga mislim da peticija nema smisla;

I što još reći...

biny

i eto, Javna uprava će dobit i specijalistički studij, a mi ne možemo dočekat ni 3. godinu... ali oni potpisuju peticiju, stalno se bore za nešto, a mi... mi samo čekamo!!!
Pa dajte predstavnici ajmo, pokrenimo se... vi ste tu da nas predstavljate i zastupate kod dekana, pročelnika... šta je teško dogovorit jedan ozbiljan sastanak s Arbutinom ili s nekim glavnim kod nas i dogovorit sve u detalje, neka kažu šta je potrebno napravit da se to sve malo ubrza, njima pokušat objasnit da nam ta 3. godina stvarno treba... jednostavno treba gnjavit i vući za rukav svako malo... jedino tako!!!
Slažem se s tobom i s ostalima koji dijele tvoje mišljenje. Trebali bismo se dogovoriti preko foruma da dvije ili tri osobe sjednu u hodnik i prikupljamo potpise za nastavak našeg studija, tj.za treću godinu poreznog studija! Ja sam za to i voljna sam sjediti na faksu i prikupljati te potpise. Tko je još voljan za to, neka kaže! Možda bi nam se ostali studenti s našeg studija smijali, možda ne bismo niti sakupili dovoljno potpisa, ali barem bismo pokušali!!! Što sve treba za tu peticiju? Hoću pitati možemo li mi sami to započeti ili trebamo neko odobrenje od faksa za to? Hajmo stvarno to napraviti!

N A N S Y

Problem je u sljedećem (ako nisi vidjela/pročitala gornje postove u ovoj temi vezane za dotičnu peticiju):

- na sjednici u lipnju prošle godine je usvojen nastavni plan za trogodišnji porezni studij i formirani su predmeti, ECTS bodovi i sl., čime su pokazali da i s njihove strane postoji volja i interes;

- generacija koja će se ove godine upisati na porezni faks upisivat će se isto po dvogodišnjem programu, što znači da će našu peticiju spremiti u ladicu ili još gore baciti u smeće, jer treća godina ove godine neće biti uvedena;

- za peticiju, među ostalim, treba osigurati 2 studenta koji će po minimalno 5-6h sjediti na faksu u doba ispita (ako ju organiziramo u 2 ili 6 mj.), odnosno u doba predavanja i svakodnevnih studentskih obveza (učenja, rada i sl.) ako ju mislimo organizirati u 3., 4. ili 5 mj., a kad uzmemo u obzir koliko su studenti poreznog studija agilni kad treba volontirati...

- glavni tajnik na pravnom faksu je rekao, kao što je kolegica gore napisala, da treća godine ove godine neće biti uvedena, stoga mislim da peticija nema smisla;

I što još reći...
da, ali bar postoji velika nada da će se uvest iduće godine, pogotovo ako vide da smo jaaako zainteresirani, a ovako ako nećemo baš ništa, vidjet će da nas nije briga i samo ćemo im pokazati da se uopće nemoraju žuriti sa uvođenjem...

so_good

I što još reći...
pa možda ako organiziramo tu peticiju oni uvide da je nama stalo do toga da se uvede treća godina, a ne da se ponašamo kao da nas nije briga. ja sam voljna sjedit dva dana ako treba na faksu.
ako ne probamo nećemo ni znat. nema veze ak neće bit ove godine al da sljedeće bude sigurno

laptopp

pa možda ako organiziramo tu peticiju oni uvide da je nama stalo do toga da se uvede treća godina, a ne da se ponašamo kao da nas nije briga. ja sam voljna sjedit dva dana ako treba na faksu.
ako ne probamo nećemo ni znat. nema veze ak neće bit ove godine al da sljedeće bude sigurno
slažem se...i ja mogu izdvojit dva dana...nema veze što je u vrijeme ispita...neće vam biti ništa ako se odvojite od knjige na dva-tri sata...bar da bude 100% ta treća godina sljedeće godine...a ne ono bit će bit će...u fazi pripreme je...dosta je tog

jednostavno želim znat kad će bit ta treća godina da znam dal da nastavljam svoje školovanje na nekom drugom faksu ili da pričekam treću.mogli bi organizirat neku tribinu gdje bi nam arbutina mogao točno reći neke informacije o 3 godini

kakvo ti je to pitanje dal ćemo dolazit na predavanja.svatko ima pravo odlučiti dal će dolaziti ili ne.nisam uz potporu ministarstva i mogu svoje studentske obveze obavljat kako god hoću...profesori su plaćani da predaju neovisno o tome dal bude 100 ljudi u dvorani ili 5.A što se treće tiče mnogi će je izvanredno upisat...

Mutley

A što se treće tiče mnogi će je izvanredno upisat...
Dapače, svi koji diplomiraju po dvogodišnjem programu najvjerojatnije će tu treću godinu moći upisati samo kao izvanredni, dakle uz plaćanje i bez studnetskih prava! Tako je bio slučaj s upravnim smjerom kad je bila uvedena treća godina!

Što se tiče peticije, ako želite, mogli bi ju organizirati u 3 mj.kad prođu ispiti i počnu predavanja, jer tad će više ljudi biti svaki dan na faksu, budući da će u ljetnom semestru početi novi predmeti, pa će neki barem doći izletnički!

Uz peticiju bi trebalo sročiti dopis Arbutini, ja i kolegica možemo poraditi na tome, kao što smo i za smanjenje bodovnog praga za upis 2 godine!

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

ako se ne varam, ''mandat'' izabranih studentskih predstavnika traje 2 godine...

biny

Što se tiče peticije, ako želite, mogli bi ju organizirati u 3 mj.kad prođu ispiti i počnu predavanja, jer tad će više ljudi biti svaki dan na faksu, budući da će u ljetnom semestru početi novi predmeti, pa će neki barem doći izletnički!

Uz peticiju bi trebalo sročiti dopis Arbutini, ja i kolegica možemo poraditi na tome, kao što smo i za smanjenje bodovnog praga za upis 2 godine!
I ja sam vam voljna pomoći jer sam zaista za uvođenje treće godine na našem studiju!

laptopp

Dapače, svi koji diplomiraju po dvogodišnjem programu najvjerojatnije će morati tu treću godinu upisati kao izvanredni, dakle uz plaćanje i bez studnetskih prava! Tako je bio slučaj s upravnim smjerom kad je bila uvedena treća godina!

super!! spremna sm pomoći...jupii

Nela

Mandat studentskih predstavnika traje dvije godine, no druga godina trenutno nema svojih predstavnika budući da su diplomirali, a prva godina nema zamjenicu

katy_-

Dapače, svi koji diplomiraju po dvogodišnjem programu najvjerojatnije će morati tu treću godinu upisati kao izvanredni, dakle uz plaćanje i bez studnetskih prava! Tako je bio slučaj s upravnim smjerom kad je bila uvedena treća godina!

Pošto nas ima zaista mnogo koji bi tu trecu godinu, stvarno bi se mogli dogovoriti i napRaviti to za 3.mj... Možda uspije...

N A N S Y

Pošto nas ima zaista mnogo koji bi tu trecu godinu, stvarno bi se mogli dogovoriti i napRaviti to za 3.mj... Možda uspije...
a sa Arbutinom i dekanom i tajnikom i dekanom pravnog fakulteta i sa svima sa kojima mislimo da bi trebalo razgovarat, treba napravit neku tribinu da oni nama kažu šta imaju... a i prof. Josipović je sada predsjednik pa možda da se i njemu obratimo, pošto je ovo srodan studij Pravnom fakultetu:five:

Nijeve

pa nisam ni ja iz zg...čemu onda studirat ak me nikad nema...zaposlit se i doviđenja.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks