AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

misty

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
vidiš to su sad sve različite informacije!! :confused2:
ovo o referendumu i narodnoj inicijativi sigurno treba jer sam čitajući prijašnje postove naišla da su i to pitali tako da... znači u 6 poglavlju sigurno treba 3.dio...
to treba!:wink5:

Marianne

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
I poglavlje cijelo
II poglavlje, 1.podnaslov
III cijelo
IV 2.podnaslov
V 3. i 4. podnaslov
VI 2.i 3. podnaslov
VII cijelo
VIII cijelo
IX cijelo
X 1.podnaslov
XI cijelo

meni ovako piše, to smo zapisivali kod Đorđeta na nekom satu.

Jennifer

ljudi moji,jel đorđe tak strašan kak kažu... :(
hej...meni je on super...fakat ok lik, ne ruši bez razloga...kod njega jest slabija prolaznost ali gle neke osnovne stvari ako neznaš naravno da će te rušiti. kod njega moraš znati osnove kao vodu pit...dobiješ tri pitanja i moraš imati bar jedno i pol pitanje odgovoreno dobro za prolaz, izvlači iz tebe koliko može...fakat je ok

mimica

ej ljudi..dal je kod pitanja referendum u RH dovoljno odgovoriti samo ono kaj piše u čl.86 URH...jer u knjizi ima toga dosta

blabla

ej ljudi..dal je kod pitanja referendum u RH dovoljno odgovoriti samo ono kaj piše u čl.86 URH...jer u knjizi ima toga dosta
mislim da ne...
ima dosta u knjizi, ali pročitaj 2-3 puta i dovoljno je:proud:

mimica

ljudi jel mi neko može reć koja se prava ne mogu ograničiti ni u nuždi???unaprijed hvala
uredbama iz nužde ne mogu se ograničiti prava koja jamče pravo na život,zabranu zlostavljanja i nečovječnog postupanja i kažnjavanja,pravnu određenost kaznenog djela i kazni, te slobodu misli,savjesti i vjeroispovijedi.

Jennifer

jel netko zna razliku između ukidanja i poništavanja propisa?

kakav je poldonjak kao ispitivač, imam ispit kod njega u srijedu pa me zanima...hvala

mato.zg

da li se pod pitanjem izborni prag smatra prohibitivna klauzula jer u knjizi piše da je institut izbornog praga ili prohibitivna klauzula!!!

misty

jel netko zna razliku između ukidanja i poništavanja propisa?

kakav je poldonjak kao ispitivač, imam ispit kod njega u srijedu pa me zanima...hvala
meni je OK kao ispitivač, pita te par pitanja iz Ustava...ništa strašno. malo ti pomogne ako zapneš, uglavnom više voli da ti budeš ta koja priča bez da ti on išta pomaže. :wink5:

Jennifer

da li se pod pitanjem izborni prag smatra prohibitivna klauzula jer u knjizi piše da je institut izbornog praga ili prohibitivna klauzula!!!
izborni prag i prohibitivna klauzula je isto - najmanji postotak glasova koje mora dobiti određena lista na izborima da bi imala pravo sudjelovati u diobi zastupničkih mjesta.

mimica

ej ljudi jel tko zna:

-Djelokrug Sabora
-tijela lokalne samouprave
-razlozi ukidanja polupredsjedničkog sustava
-kategorije prava koje poznaje Hrv.Ustav
-narodni suverenitet

Ancy

u utorak polažem kod Podolnjaka i našla sam neka pitanja ne forumu po kojima on pita, da li su ta pitanja dovoljna...

blabla

u utorak polažem kod Podolnjaka i našla sam neka pitanja ne forumu po kojima on pita, da li su ta pitanja dovoljna...
pa dosta dobra su pitanja, ali sada da su dovoljna- neznam...
samo znam da Podolnjak dosta pita po Ustavu RH:wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks