AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

moonshadow

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Mene zanimaju koja bi npr.bila njihova eliminacijska pitanja,i da li je moguce da te pita nesto sto nema ni u knjizi ,ni u zakonima nego sa aktualnim stvarima ,mozda nesto sto je spomenuo na predavanjima?

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mene zanimaju koja bi npr.bila njihova eliminacijska pitanja,i da li je moguce da te pita nesto sto nema ni u knjizi ,ni u zakonima nego sa aktualnim stvarima ,mozda nesto sto je spomenuo na predavanjima?
imaš o tim pitanjima...malo prolistaj temu...
ma ti ako naučiš knjigu, ustav i zakon o ust.sudu "nemožeš" pasti...
:wink5:

Andreja

ne treba ti puno, ja sam naučila za dva tjedna, jedan je od lakših predmeta, a učila sam po oko 4 sata dnevno...

Sara1987

jel mi može tko reći koje točno cjeline iz knjige moramo znati?? bila sam ih zapisala u jednu bilježnicu i naravno izgubila sam ju :)))) bila bi vam zahvalna punooo :))))

Andreja

jel mi može tko reći koje točno cjeline iz knjige moramo znati?? bila sam ih zapisala u jednu bilježnicu i naravno izgubila sam ju :)))) bila bi vam zahvalna punooo :))))
za ustavno treba poglavlja: 1 ,2-1 dio, 3, 4-2dio, 5- 3 i 4 dio, 7, 8, 9, 10- 1 dio, 11. :happy:

topanga

ej ljudi, pomagajte:wink5:
pocinjem ucit ustavno pravo a uopce ne znam odakle da pocnem.
koja skripta je najbolja za ucit?koji dio abecede pita poldonjak a koji dio gardasevic?:confused2:

Ninek

pročitaj knjigu i skini si pitanja s foruma..sve ti je u topicu..

i dajte ljudi,nemojte bit tak lijeni,svakih pet postova se ponavljaju ista pitanja,na koja se stalno iznova odgovara..

pregledajte topic,sve imate tu, copy paste u word i printajte ak vam se ne da prepisivat

hvala

blabla

tnx...al ko ce ispitivat prvi dio abecede?
ma rotiraju se profesori.
sad neznam kak su bili raspoređeni na zadnjem roku.
ako neko zna- neka napiše.
inaće su podjednaki (koliko sam čitala, samo mi se nekak čini da Podolnjak nije škrt za ocijenu, dok Đorđe...hmmm:))

Paris

Molim vas odgovor na jedno pitanje, u pitanjima koje sam prolistala, kod prof gardaševića spominju se neka poput orleanskog parlamentarizma i sl što nije u popisu naše literature tj, za naš fax pa se ja pitam...dal unatoč tome, on to često pita ili...:unsure:

blabla

Molim vas odgovor na jedno pitanje, u pitanjima koje sam prolistala, kod prof gardaševića spominju se neka poput orleanskog parlamentarizma i sl što nije u popisu naše literature tj, za naš fax pa se ja pitam...dal unatoč tome, on to često pita ili...:unsure:
kad sam ja odgovarala, nikoga nije pitao izvan našega gradiva:wink5:

Da_da

bok svima,evo imam jedno pitanje ako mi moze netko pomoći...dali mi moze netko reći primjer načela ustavnosti i zakonitosti??hvala unaprijed...

Bosa

Molim Vas da mi napišete e-mail od prof. Gardaševića ili Podolnjaka za konzultacije ako vam nije problem? Hvala svima ;)

lila_887

Molim Vas da mi napišete e-mail od prof. Gardaševića ili Podolnjaka za konzultacije ako vam nije problem? Hvala svima ;)
imaš na web stranici od Prava pod Katedrama pa si tamo pogledaj

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
bok svima,evo imam jedno pitanje ako mi moze netko pomoći...dali mi moze netko reći primjer načela ustavnosti i zakonitosti??hvala unaprijed...

NAČELO USTAVNOSTI
-zahtijeva da: 1. se zakoni donose u skladu s ovlastima utvrđenim u krutom ustavu
2. zakonodavac pri donošenju zakona strogo poštuje postupak
3. da zakoni i dr. propisi sdržajno budu u skladu sa ustavnim odredbama
4. ustav uspostavi djelotvoran sustav nadzora nad poštivnjem tih normi
-samo akt koje je donjelo nadležno zakonod. Tijelo po predviđenom postupku i u skladu sa sadržajem ustavnih normi zadovoljava zahjeve načela ustavnosti u fotmalnom i materijalnom smislu

NAČELO ZAKONITOSTI- odnosi se na:
opće akte – zahtijeva da propisi budu u suglasnosti s općim aktima veće pravne snage
-to se odnosi na suglasnost u formalnom i materijalnom smislu
-podzakonski akti ( uredbe ) mogu se donositi samo na temelju ustavnih ovlasti i zakona
-akti lokalne samouprave moraju biti u skladu sa zakonom
pojedinačni akti – zahtjeva da se donose na temelju ovlasti zakona i da budu sadržajno utemeljeni na zakonu

misty

e ljudi iz čega učite,da li iz knjige ili ima neka dobra skripta??? hvala
skriptu imaš u skriptarnici, ona je dobra od 100 i nekaj strana, ova od 40-ak baš i nije. sigurnije ti je učiti iz knjige, posebno 1.dio lekcija, a 2. dio je sličan po Ustavu, tako da i po njemu možeš ponavljati, ali i proći.:wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks