AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li mi tko može reći koje sve vrste uredbi imamo, gdje se to nalazi u knjizi i koja je razlika između sukoba nadležnosti i poremečaja nadležnosti..
uredbe--to smo mislim učili iz dip-a, uredbe po nuždi, u redbe na primjenu zakona, uredbe na temelju zakonskog ovlaštenja, uredbe na tenelju neposredbe ustavne ovlasti
razlika između sukoba nadležnosti i poremečaja--ja bi rekla da sukob nadležnosti ima negativan utjecaj (jer se dva ili više tijela sukobe oko nadležnosti a mogu i odbijati nadležnost)..

franjo

sran.. procuo sam da treba za ispit znati načela ustavnosti i zakonitosti,a to spada pod petu cjelinu a od nje treba samo 3 i 4 dio znat,tko je sada u pravu?

vedo

ekipa,kak je prošlo danas?kaj je ispitivo?jel bio strog?i kak ste ulazili,po abecedi ili kak ste sami htijeli?:crazy:

ana89

je li tko zna pitanje : poremećena ravnoteža u korist izvršne vlasti.- to ima veze sa poremečajem nadležnosti ili? :)

lila_887

sran.. procuo sam da treba za ispit znati načela ustavnosti i zakonitosti,a to spada pod petu cjelinu a od nje treba samo 3 i 4 dio znat,tko je sada u pravu?
meni je logično da treba znat to načelo ustavnosti i zakonitosti jer to nije ipak neka bezvezna stvar koja se događa u njemačkom ili švicarskom ustavu ili zakonodavstvu ili čemu već... prolistaj malo knjigu i pogledaj logično po poglavljima koje stvari iako piše da ih ne treba znat ipak iz treba (a i dobro je) znat... tak sam ja...

ivana4

Ljudi kak je prošao danas ispit :) ??
evo ja bila kod podolnjaka,oke je bilo,pomaže ak zablokaš i tak to...ugl prošla saaaaaaaaaam :crazy::crazy:

pitao me je ovlasti vlade,tko obavlja vanjsku politiku,i par kratkih potpitanja :wink5:

ana89

Bila sam kod Gardaševića..Uglavnom. 10 ljudi je ispitivao 6 sati pa vi recite jer to normalno..ljudi bili gladni žedni, iscrpljeni...ja kada sam bila unutra, zvonio mu je mobitel javio se kao imao je neki intervju i poslao nas sve vani, imao je pauze po 1 vremena nije nam niti najavio kada će doći..uglavnom što se tiče ispitivanja dobar je, pomaže ljudima, da ti vremena da se sjetiš...samo nekoliko je ljudi palo, ali nisu znali osnovne stvari. Evo neka pitanja : Pučki pravobranitelj, formiranje vlade, ovlasti sabora, načelo razmjernosti, ovlasti vlade, ustavna tužba, članak 16 itd.. Sretno svima..

Jennifer

dojmovi sa usmenog...bila sam kod gardaševića...pala sam ali svojom krivnjom zblokirala sam i nisam imala dovoljno za prolaz, pitao me zakonodavnu delegaciju i razliku između ukidanja i poništavanja propisa.
dugo sam čekala ispit...ali...to što on tako dugo ispituje to je zato što iz svakoga izvlači kap po kap samo da prođeš. fakat izvlači samo da bi prošao, za mene je on sasvim ok...

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ja sam bila jedna od (ne)sretnica koja je bila u zadnjoj grupi jučer kod Đorđa pa da podijelim svoja iskustva s vama.
Ušli smo unutra poslije 8 navečer, bilo nas je 6 i bili smo unutra sigurno još 45 min. Ne moram vam reći kak smo izgledali i osjećali se. Na faksu smo ostali samo nas 6, profesor i spremačica koja je otišla prije nas.
Jedina olakotna okolnost je bila što je rekao da će imati obzira prema nama pošto je vidio kako izgledamo i pošto je čuo naše jadanje u hodniku.
Neka od pitanja koja je pitao: ovlasti sabora i ustavnog suda, pravo na javno okupljanje, zahtjev za ustavnost ustavnog suda, prijadlog za ustavnost ustavnog suda, formiranje vlade, zakonodavna delegacija, pučki pravobranitelj, nefiksna kvota, načelo razmjernosti, temeljna prava i slobode... i naravno bilo je tu puuuuuno podpitanja jer je ro karakteristično za njega.
Morate stvarno dobro baratati gradivom inače možete dobiti samo neke jadne dvojkice ko mi (ali i to je super)

Inače...rekao je da će navodno na drugom roku drugačije rasporediti ispitivanje tako da to ne traje po cijele dane. Govorio je o mogućnosti različitih grupa i rasporeda.
Sretno vam svima, učite i dobijte dobre ocjene :)))

i da...imali smo priliku biti zaključani na faksu i vidjeti ga po mraku kad nikoga nema i moram priznati da izgleda dosta morbidno :)))

meri-ca

ej ja sam bila kod gardaševića trebala sam bit u 10 a došla sam na red u pola 3. pitao me raspuštanje hrv sabora, postupak za ocjenu ustavnosti i nefiksnu kvotu. lik je koma cijelo vrijeme je bio na netu, razgovarao na mob... uglavnom prošla sam 2 sam dobila. čeka dugo na odgovor da se sjetiš...

franjo

cuj i knjiga je u redu ali ima oko 350 str.a imas skriptu od 100 i nest sitno,a ako si kod podolnjaka on je napomenuo da samo naucis cijeli ustav da je to dvojka,al ne znam kak ti je lakše to bih preporucio. d zg nema predaje nakon 40 godina proljeće u europi!

honey988

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi iz čega je najbolje učiti???
skripta od 130 stranica i ustav...
i to je sve... :D naučiš bez pol beda u tjedan dana ak svaki dan učiš po nekoliko sati intenzivno..
uopće nije teško.. predmet je super..lako pamtiš..barem ja... :D neznam kak drugima al meni je ovo bio super ispit i dala sam ga od prve bez problema...
naučila sam ustav i skriptu pročitala dva puta...
tak da.. imaš pitanja na forumu koja pitaju, ispiši si ih, to nauči savršeno i to ti je to... skineš tu skritpu i ustav i prolaz je zagarantiran, ne sa dvojkom, već možeš ciljat i na punooooo veću ocjenu :D

mimica

skripta od 130 stranica i ustav...
i to je sve... :D naučiš bez pol beda u tjedan dana ak svaki dan učiš po nekoliko sati intenzivno..
uopće nije teško.. predmet je super..lako pamtiš..barem ja... :D neznam kak drugima al meni je ovo bio super ispit i dala sam ga od prve bez problema...
naučila sam ustav i skriptu pročitala dva puta...
tak da.. imaš pitanja na forumu koja pitaju, ispiši si ih, to nauči savršeno i to ti je to... skineš tu skritpu i ustav i prolaz je zagarantiran, ne sa dvojkom, već možeš ciljat i na punooooo veću ocjenu :D
hvala...:) a jel bi mi mogla samo staviti link od te skripte jer ju nemogu nać...

Tati

Za Ustavno pravo I. godina, vrijedi li što ona skripta što se može skinuti iz skriptarnice?

ivana4

Za Ustavno pravo I. godina, vrijedi li što ona skripta što se može skinuti iz skriptarnice?
naravno da vrijedi,s tim da trebaš učiti i po ustavu i malo proći po knjizi ak ti nekaj nije jasno :wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks