AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

mato.zg

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel ima netko tko je bio danas na ispitu kod gardaševića?
ja sam bila!!!pala sam...ustvari sve 4 koje smo bile smo pale!!! mene je pitao uredbe iz nužde-ali me mrcvario sa podpitanjima gdje me totalno zbunio,pitao me vrste uredbi i postupak za ocjenu ustavnosti koji nisam znala i članak 16.ustava kojeg nisam znala u potpuosti-reko mi je da se vidi da sam učila ali da mi fali još par dana da mi sjedne sve!!daje dosta vremena da razmisliš-ali voli podstavljati podpitanja koja znaju dosta zbuniti!!
ostala pitanja koje je pitao druge cure: -poremečaj nadležnosti,razlika između sukoba i poremečaja nadležnosti, formalna neustavnost zakona(i podpitanja u vezi toga tipa:koje su to greške u postupku,kojim postupcima se donose(ima ih 7,a mora se znati bar 4 da bi uvažio odgovor)),ustavna tužba,postupak izbora suca ustav.suda i uvijeti za izbor!! eto,nadam se da sam pomogla nekome!!!sretno svima!!
i da,od na30 koji smo bili danas u 13h na redu došlo nas je samo 6 s tim da smo nas 5 pali,a jedna je samo prošla...:(

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja sam bila!!!pala sam...ustvari sve 4 koje smo bile smo pale!!! mene je pitao uredbe iz nužde-ali me mrcvario sa podpitanjima gdje me totalno zbunio,pitao me vrste uredbi i postupak za ocjenu ustavnosti koji nisam znala i članak 16.ustava kojeg nisam znala u potpuosti-reko mi je da se vidi da sam učila ali da mi fali još par dana da mi sjedne sve!!daje dosta vremena da razmisliš-ali voli podstavljati podpitanja koja znaju dosta zbuniti!!
ostala pitanja koje je pitao druge cure: -poremečaj nadležnosti,razlika između sukoba i poremečaja nadležnosti, formalna neustavnost zakona(i podpitanja u vezi toga tipa:koje su to greške u postupku,kojim postupcima se donose(ima ih 7,a mora se znati bar 4 da bi uvažio odgovor)),ustavna tužba,postupak izbora suca ustav.suda i uvijeti za izbor!! eto,nadam se da sam pomogla nekome!!!sretno svima!!
i da,od na30 koji smo bili danas u 13h na redu došlo nas je samo 6 s tim da smo nas 5 pali,a jedna je samo prošla...:(
eto, lik ponavlja pitanja...
žao mi je kaj si pala:sad:, ali nije ti bzvz rekao da ti mrvicu fali, slijedeći put ćeš rasturat!:happy: ako prijaviš za ovaj 2.rok u 9.mj onda ćeš biti kod Podolnjaka koji većinom pita po ustavu:wink5:
eto, meni je na formalnoj neustavnosti zakona skinuo 1 ocjenu (nabrojah 6 primjera od 7)...:dry:

mato.zg

žao mi je kaj si pala:sad:, ali nije ti bzvz rekao da ti mrvicu fali, slijedeći put ćeš rasturat!:happy: ako prijaviš za ovaj 2.rok u 9.mj onda ćeš biti kod Podolnjaka koji većinom pita po ustavu:wink5:
eto, meni je na formalnoj neustavnosti zakona skinuo 1 ocjenu (nabrojah 6 primjera od 7)...:dry:
da zato mi i je to što sad moram učit po principu kak pita podolnjak...ma imam dosta vremena da sad to naučim jer ako znam onda mi je svejedeno kod koga sam-valjda!?:confused2:

blabla

da zato mi i je to što sad moram učit po principu kak pita podolnjak...ma imam dosta vremena da sad to naučim jer ako znam onda mi je svejedeno kod koga sam-valjda!?:confused2:
ma naravno!
mislim- ne pita samo Podolnjak po Ustavu RH, već pita i druga pitanja...
bez brige- s više znanja nisi u minusu...

misty

ma naravno!
mislim- ne pita samo Podolnjak po Ustavu RH, već pita i druga pitanja...
bez brige- s više znanja nisi u minusu...
recimo, izvan Ustava pita prohibitivna klauzula, zakonodavna delegacija, temeljne slobode, peticija, zakonodavna inicijativa...i tak, niš strašno, pitanja su konkretna, ne pita sad ono u detalje..

Jennifer

imam sutra ispit kod Podolnjaka...i vidjela sam među njegovim pitanjima pitanje Ustavni zakon o Ustavnom sudu RH šta treba o tome reći... :D

blabla

imam sutra ispit kod Podolnjaka...i vidjela sam među njegovim pitanjima pitanje Ustavni zakon o Ustavnom sudu RH šta treba o tome reći... :D
ne vjerujem da je pitanje tako koncipirano ...prema tome bi trebao blebetati sve one članke:crazy:
vjerovatno pita ovlasti ustavnog suda ili neke članke koji su bitniji iz tog zakona.

mimica

koji su to primjeri???

Buz_ZG

hehe...nadam se i ja...ma proći ćemo mi to :crazy:

šta nitko nezna razliku između ukidanja i poništavanja propisa??? :)
To slijedi nakon odluke o neustavnosti.
odluka o ukidanju ima učinke za budućnost, dakle ukinuti pravni akt prestaje proizvoditi pravne učinke(više ne vrijedi), ALI svi oni pravni učinci koji su nastali do ukidanja i dalje vrijede. lat. EX NUNC
kada se propis poništava, više ne vrijedi ni za budućnos, a ni za prošlost(svi njegovi učinci se brišu) EX TUNC

Paris

Evo ljudi nekih pitanja s današnjeg usmenog kod gardaševića...Formalna neustavnost zakona, uredbe iz nužde, izvori ustavnog prava, nefisna kvota, izborne jedinice u rh, ovlasti sabora, ograničenja prava i sloboda, ustavna tužba, postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti...postavlja puuuno podpitanja, sve u svemu meni jaaaako ugodan ispit i da je bar više tako dobrih profesora...ugodan ispitivač ma sve supač:)

mimica

ej ljudi..prošla danas kod Podolnjaka :yahoo:...pitao me je zakonodavnu delegaciju i narodnu inicijativu...skroz lagano...bio je super volje i dao mi izvrstan... :wav: sretno svima na ostalim rokovima..

Jennifer

evo prošla danas kod podolnjaka...jeeee...pitao me izbori za zastupnike u HR saboru sve što znaš, izborne jedinice... sretno ostalima...

mimica

Imam par pitanja ako može?? Prvo kolko vidim uvijek se vrte skoro pa ista pitanja stalno po forumu koja profesori pitaju zar ne??? A drugo dal mi netko može odmah odgovoriti, a da mi ne treba reći na kojoj se stranici to u knjizi nalazi nego tko baš zna, A VJERUJEM DA TO SVI ZNATE ;) 1- Temeljna prava 16 i 17 članka se odnosi na prava nacionalnih manjina il se varam?! 2- kolko je puta mjenjan Ustav RH??? :rolleyes: :redface:
čl.16. i 17. se odnose na uredbe iz nužde,a organskim zakonima čl.82 se uređuju prava nacionalnih manjina
Ustav RH je mijenjan 3 puta...1997.,2000. i 2001.

ganesha

samo mali update u vezi današnjeg ispita kod Podolnjaka... nije bio uopće onakav kako se pisalo u prijašnjim komentarima.. bit će da mu danas nije bio baš neki dan.. pitao je podpitanja, neke detalje.. nije baš izvlačio ako je vidio da nešto znaš... nadam se da će na sljedećm roku Gardašević bit bolje volje :wink5:

medo

Ja sam danas prošao kod prof Podolnjaka,kolega do mene nije...nisam znao da sam prošao dok mi nije upisao ocjenu,jer nije uopće odavao znakove dal dobro govorim ili ne,Isto tako ni kolega da je pao ,dok mu nije saopćio da bolje nauči za drugi put...

Marianne

ja sam nekako vise ocekivala od Podolnjaka.. ono uđeš unutra a on ima neki strogi izraz lica i nekako sve napeto.. nikako opustena situacija.. skoro da je imao poker face.. nemas pojma jel dobro pricas ili ne.. i pusti te da ispricas i ako kazes krivo samo kratko kaze ne i ponovi pitanje.. cak mi nije ni rekao doviđenja kada sam izlazila iz kabineta.. bas sam se razocarala danas.. :frustrating:

ganesha

ja sam nekako vise ocekivala od Podolnjaka.. ono uđeš unutra a on ima neki strogi izraz lica i nekako sve napeto.. nikako opustena situacija.. skoro da je imao poker face.. nemas pojma jel dobro pricas ili ne.. i pusti te da ispricas i ako kazes krivo samo kratko kaze ne i ponovi pitanje.. cak mi nije ni rekao doviđenja kada sam izlazila iz kabineta.. bas sam se razocarala danas.. :frustrating:
eeeee daa daa!! upravo tako!!! kolegicu koja je bila samnom je pilio pitanjem, ustvari ona se nije mogla sjetit tog dijela šta si je on zamislio - i nije ju ničime htio navest na pitanje, cijelo je vrijeme šutio, preslagivao neke svoje papire, ili gledao u nju i faca ono daj ajde više... komentar tipa: ne možemo razgovarat ko da su na placu... i na kraju kada je ona rekla to šta je on htio, komentirao je da mu je to mogla i odmah na početku reć... onak :smashfreakB:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks