AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Gdje se u knjizi nalaze slijedeća pitanja:

1.Razlozi ukidanja polupredsjedničkih sustava?
2.Povijesni načini donošenja ustava?
3.Interpelacija?
4.Načini odlučivanja o prihvaćanju inicijative o promjeni ustava?

marty1711

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Lijepo molim ako mi netko može odgovorit na pitanje:
Postupak za ocijenu ustavnosti, izborne jedinice u RH i poremečaj ustava. Hvala unaprijed!

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ovako, nemogu nigdje nać na forumu, koliko Gardašavić pita pitanja? I jel se sva trebaju znat za prolaz ?
Hvala unaprijed :)

I vidjela sam negdje među pitanjima od Gardaševića: predsjednicki sustav u SAD i
skupstinski sustav u Svicarskoj? Zar netreba samo vezano za Hrvatsku?

blabla

Ovako, nemogu nigdje nać na forumu, koliko Gardašavić pita pitanja? I jel se sva trebaju znat za prolaz ?
Hvala unaprijed :)

I vidjela sam negdje među pitanjima od Gardaševića: predsjednicki sustav u SAD i
skupstinski sustav u Svicarskoj? Zar netreba samo vezano za Hrvatsku?
pa pita 3 pitanja otprilike...mislim da netreba sve znati za prolaz, ali on ima ta "eliminacijska" pitanja koja ako neznaš-odmah padaš...

ma to netreba:wink5:

samo usmeni imamo??? :)
aha:laughing:

Marinica

ej ljudi jel mi netko može odgovorit na ova pitanja? hvala unaprijed
1. povijesni načini donošenja ustava
2. razlozi ukidanja polupredsjedničkog sustava

Sara1987

jel mi može netko reć di se u knjizi nalazi zakonodavna delegacija? :))) hvala

ej ljudi jel mi netko može odgovorit na ova pitanja? hvala unaprijed
1. povijesni načini donošenja ustava
2. razlozi ukidanja polupredsjedničkog sustava
ovo je što znam o polupredsjedničkom sustavu!

Polupredsjednički sustav prihvaćen je ustavom iz 1990. zbog vrlo visokog stupnja političke demokracije i djelotvornog političkog sustava. Bio je prihvaćen i u Hr. tradiciji. No 2000.g. se ukida zbog veće političke moći na razini predsjednika Republike. Uvedena je parlamentarna vlada

Afrodita

Zakonodavna delegacija: 323.str. , poglavlje IX. Temeljna pitanja ustrojstva državne vlasti

moni

Hello,ljudi.pozdrav iz samobora.moje pitanje je da li se ustavno pravo polaže samo usmeni ili ima i pismeni prije toga.ne mogu vjerovati ,ali sada na ovom roku od prije 10 dana me nije bilo napopisu.je moguće da se zagubila moja prijavnica?sva srećapa sam stigla prijaviti ovaj rok od 14-18.09.zato pitama kakav je ispit.na net stranici uopće nije bio objavljen popis.

Afrodita

Ljudi, jel ja mogu proć kod Gardaševića samo ako naučim ono kaj on pita, ovlasti sabora,predsjednika,ustavni sud,ustavnu tužbu... ? :crazy:
Nemam vremena baš to učiti to pa jel netko ima takvog iskustva?

Ninek

Hello,ljudi.pozdrav iz samobora.moje pitanje je da li se ustavno pravo polaže samo usmeni ili ima i pismeni prije toga.ne mogu vjerovati ,ali sada na ovom roku od prije 10 dana me nije bilo napopisu.je moguće da se zagubila moja prijavnica?sva srećapa sam stigla prijaviti ovaj rok od 14-18.09.zato pitama kakav je ispit.na net stranici uopće nije bio objavljen popis.
samo je usmeni, obično su dva popisa jer dva profesora ispituju u različitim terminima pa je moguće da se nisi dobro vidjela..
odi u gundulićevu na oglasnu ploču to ti je najpametnije..i dobro pogledaj..

blabla

Ljudi, jel ja mogu proć kod Gardaševića samo ako naučim ono kaj on pita, ovlasti sabora,predsjednika,ustavni sud,ustavnu tužbu... ? :crazy:
Nemam vremena baš to učiti to pa jel netko ima takvog iskustva?
iako sam prošla cijelo gradivo, izvukla sam s foruma njegova pitanja (nekih 50-ak) naučila ih i pitao me 3 pitanja koja su bila između tih 50-ak...
drugim riječima: potrefio me:crazy:
želim da i tebi bude tako!:wink5:

redruM

Kada spominjete ustav ovdje,onda se nadam da se to odnosi na ustav koji se nalazi na kraju knjige,ne?

Barbara

jel zna netko odg na
-redovni i izvanredni sudovi (koji su)
-suvremeni ustav
-pov.nacin donosenja ustava

laminat

Na prošlom roku je Podolnjak pital pitanje Kakvu procedura se mora provest nakon kaj premijer podnese ostavku? Normalno,on je na to pitanje bil potaknut sanaderovom ostavkom pa me zanima kaj tu točno treba reći?

DOMAGOOJ

ISPITNA PITANJA - Gardašević
Ustavna tuzba
Odgovornost Predsjednika
Nadzor izbora
Vaznost supotpisa
Postupak Ustavnog
parlamentarni sustav
slozene drzavne zajednice
polupredsjednicki sustav
ovlasti predsjednika
nacelo ustavnosti
izvori ust. prava
revizija ustava
temeljna prava i slobode
uredbe sa zakonskom snagom i uredbe iz nuzde
metode ustavnog prava
odnos ustavnog prava i politickih znanosti i drugih grana prava
evolucija parlamentarnog sustava
nacelo diobe vlasti,
ogranicena monarhija, orleanski parlam,ent
dvostranacki i vecinski sustav
predsjednicki sustav u SAD
skupstinski sustav u SVICarskoj
ustavni sud
slozene drzavne zajednice
kruti i meki ustav, stupnjeve krutosti, Ustavnu tuzbu, orelanski parlamentarizam, druge je pitao prohibitivnu klauzulu, poremećena ravnotoža u korist izvrsne vlasti...
voli pitat prava (generacije, i kako su rangirana po ustavu ) , povijest razvoja parlamentarizma

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks